4 ADSL Linky
4 ADSL Linky
Zdravím, máme od Telekomu potiadnuté 4 ADSL linky a chcel by som to nejakým spôsobom spojiť do jedného výstupu. Jedná sa o 4 linky 5/0,5 Mb.
Existuje nejaké riešenie?
Existuje nejaké riešenie?
Re: 4 ADSL Linky
Ano da sa to, ale potrebujes load balancer. Napriklad takyto: https://www.alza.sk/tp-link-tl-r470t-d3 ... ?o=1#popis
V tejto cene je to jediny router so 4mi WAN portmi, ostane ti iba jeden LAN port a preto budes este potrebovat switch ak ho nemas.
V tejto cene je to jediny router so 4mi WAN portmi, ostane ti iba jeden LAN port a preto budes este potrebovat switch ak ho nemas.
Dakujem. Potrebujem 4ks dsl modem a potom vystupom LAN do loadbalanceru?
Ano, ale v praxi s tym nemam skusenost. Tiez pamataj na to, ze vyuzitie pri downloadoch moze byt rozne, pretoze budes mat 4 IP adresy. Niekde to moze fungovat, niekde nie.
Dobre vyskusam. Uz len najst nejaky maly ADSL modemik s jednym portom, nech to nezavadzia.
Hmmm...
A kto dodava tieto linky?
My mame od telekomu 4xADSL do ich zariadenia, adsl modemu na 4 linky a vystup je klasicky ethernet, adsl modem pracuje so vsetkymi adsl linkami naraz. Nebude lepsie sa opytat providera?
Prikladam foto toho modemu (svietia iba 2 linky lebo toto je backup linka 2xADSL ale uplne rovnaka skatulka riesi aj 4xADSL hlavnu linku)
A kto dodava tieto linky?
My mame od telekomu 4xADSL do ich zariadenia, adsl modemu na 4 linky a vystup je klasicky ethernet, adsl modem pracuje so vsetkymi adsl linkami naraz. Nebude lepsie sa opytat providera?
Prikladam foto toho modemu (svietia iba 2 linky lebo toto je backup linka 2xADSL ale uplne rovnaka skatulka riesi aj 4xADSL hlavnu linku)
Toto je tiez od telekomu, len oni nic taketo neponukli. Tak sa skusim spytat ich.
Vies mi prosim ta napisat ako sa ta vecicka vola? Typ? Diky
Vies mi prosim ta napisat ako sa ta vecicka vola? Typ? Diky
Ano ale nie dnes, nemam serverovnu po ruke foto je z webkamery, zajtra pojdem menit zalohovacie pasky tak ti to cvaknem, okej?
Dobre, dakujem.
Je to Orion 3 G.shdsl.bis+
Na stitku zo spodu zariadenia potom: Model: FG-PAM-SA2N-2Eth, V83+
Na stitku zo spodu zariadenia potom: Model: FG-PAM-SA2N-2Eth, V83+