Zatial som nemal "stastie" na plateny firemny vecierok. V niektorych pripadoch by som s tym problem nemal (nie je na to rozpocet, pripadne v mensich firmach, ze sa zamestnanci nejak organicky dohodnu mat nieco "nad ramec" tzn. napriklad firma zaplati priestor a ludia si takto zaplatia volny konzum), aj ked teda si myslim, ze ked uz, tak by sa patrilo zadarmo.
urcite by som ale nesuhlasil s tym, aby muzi platili a zeny nie. Jedna vec je dat to niekde na diskoteke, kde chces proste prilakat viac zien, ale ked nieco organizuje firma pre zamestnancov, tak je to teda dost neeticke. Jedine co by som bol ochotny akceptovat by bolo mat to "podla platu" by proxy, tzn. napriklad podla pozicie (menezeri ano, radovi zamestnanci nie).
A tiez by som nesuhlasil s tym, aby som si mal na vecierok brat dovolenku ak nechcem ist. V takom pripade je to potom pracovna doba, a chcem mat zaplateny nadcas plus priplatok za nocnu pracu...
Firemný večierok - vstupné
Re: Firemný večierok - vstupné
Co za ludi u vas robi na marketingu alebo na HR oddeleni?begbeee napísal:Je štandard podľa vás platiť za koncoročný večierok organizovaný firmou (ocením aj skúsenosti zo zahraničia) ?
Ženy vstup zadarmo - nie je to sexistické? Jednak diskriminačné voči mužom a jednak ponižujúce voči ženám?
Vianocny vecierok je pre organizaciu efektivny benefit, aky moze ponuknut pri prijimani noveho zamestnanca. Viacere velke firmy to casto uvadzaju v pracovnych ponukach hned ako prve. Preco? Lebo vianocny vecierok je len raz za rok - cize naklady su minimalne a v podstate je to ista forma teambuildingu, ale organizacia usetri na nakladoch, lebo vam nemusi platit obytovanie a dopravu niekde na hotel v horach, ine sluzby a podobne. Chlebicky a chlast nevyjdu draho. Zaroven to moze byt prilezitost na sumarizaciu pracovnych vykonov, rozdavanie odmien alebo darcekovych poukazov, co pozitivne stimuluje spokojnost zamestnancov a snad ich motivuje do dalsieho pracovneho vykonu.
Preto fakt nerozumiem, preco by si mal niekto platit za firemny vianocny vecierok a uz vobec nerozumiem tomu, preco by to mali zacvakat len muzi.
Ci u vas premie tiez dostavaju len muzi?
A uplne nieco ine je, ak by si robil v statnom sektore a mal stastie na dobry pracovny kolektiv. Vtedy je normalne, ze sa proste kolegovia na oddeleni dohodnu, ze si zorganizuju vlastny vecierok a teda si aj rozdelia naklady, inak by ziadny vecierok nemali, kedze statny sektor toto robi malokedy.
-
javatar
Hardcore addict
Budem mat vecierok v piatok akurat tento rok sa vedenie rozhodlo, ze nebude platit veceru. Uvidime v akej nalade bude nas CEO, minuly rok nam nechal otvoreny bar a my jemu na oplatku ucet cez 5000...
Vsetky firemne vecierky na ktorych som bol hradila firma z podstatnej casti.
//edit: tak som sa dozvedel, ze jedlo bude formou svedskych stolov - takze je vsetko v poriadku
Vsetky firemne vecierky na ktorych som bol hradila firma z podstatnej casti.
//edit: tak som sa dozvedel, ze jedlo bude formou svedskych stolov - takze je vsetko v poriadku
To znamená, že máte akurát rezervovanú reštauráciu a každý si platíte večeru a celý konzum sami? Ak áno, tak na to by som sa asi vykašľal, ak by som mal lepší program na večer, čo je v mojom prípade dosť pravdepodobné...
aby clovek platil vstupne ci nebodaj celu veceru na firemnom vecierku je pre mna iba tazko pochopitelne. Slusnym standardom byva ze firma zaplati veceru,zivu hudbu, neskor DJ a svedske stoly po polnoci. Tiez byva zadarmo vino a pivo, samozrejme aj nealko. Tvrde si kazdy plati sam pokial ma zaujem.
Firemny nemusi znamenat ze je organizovAny spolocnostou ktora ta zamestnava... Pokial si to vymysleli kolegovci a zvolili takuto formu, ze chlapi pozyvaju tak je to RELATIVNE ok
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk