Chladič pre procesor Intep Core i7 6700K
Chladič pre procesor Intep Core i7 6700K
Ahojte,
vo firme máme zostavu s týmto procesorom. Zostava sa nachádza v miestnosti, ktorá je dosť. tichá a zamestnancovi vadí hlučnosť defaultného chladiča.
Môžete mi odporučiť chladič, ktorý bude hlavne tichý, ale účinný?
Ďakujem.
vo firme máme zostavu s týmto procesorom. Zostava sa nachádza v miestnosti, ktorá je dosť. tichá a zamestnancovi vadí hlučnosť defaultného chladiča.
Môžete mi odporučiť chladič, ktorý bude hlavne tichý, ale účinný?
Ďakujem.
Re: Chladič pre procesor Intep Core i7 6700K
Noctua u12s
Este taky cenovy strop do 50 EUR, to je max..
Ja mam zas dobru skusenost s Scythe, sam ho aj pouzivam spolu s fan od Noctua.
https://www.alza.sk/scythe-big-shuriken ... 1.htm?o=12
https://www.alza.sk/search.htm?exps=scythe
Cena inde a hlucnost zrovnatelna s Noctua. A ventilator podporuje aj PWM.
https://www.alza.sk/scythe-big-shuriken ... 1.htm?o=12
https://www.alza.sk/search.htm?exps=scythe
Cena inde a hlucnost zrovnatelna s Noctua. A ventilator podporuje aj PWM.
-
xH4wK
SilentiumPC Fera 3 HE1224 - ~26 eur
Osobne ho mam, uchladi to bez OC v pohode a ticho
Mimochodom 6700k nema "defaultny" chladic pribaleny takze tam musi byt nieco aftermarket podla mna, alebo default chladic zo slabsieho procesora ktory nestiha preto ten hluk
Osobne ho mam, uchladi to bez OC v pohode a ticho
Mimochodom 6700k nema "defaultny" chladic pribaleny takze tam musi byt nieco aftermarket podla mna, alebo default chladic zo slabsieho procesora ktory nestiha preto ten hluk
N12S by mala byt najtichsia aj najvykonnejsia no je draha, to je fakt.
To tiche prostredie zrejme nebude aj tak take ako si predstavujem - cize hrobove ticho v noci doma pred telkou takze si myslim ze ten chladic co postol xHawK bude stacit az-az.
// mala ukazka, kolegov pc, i7-6800k s OC, U12S, 6 case fanov, hluk pri stress teste (ospravedlnte sum aut v pozadi)
To tiche prostredie zrejme nebude aj tak take ako si predstavujem - cize hrobove ticho v noci doma pred telkou takze si myslim ze ten chladic co postol xHawK bude stacit az-az.
// mala ukazka, kolegov pc, i7-6800k s OC, U12S, 6 case fanov, hluk pri stress teste (ospravedlnte sum aut v pozadi)
-
xH4wK
Ta noctua ma pri maz zatazi mat az 22 dB zatial co Fera 3 ma 15 dB tak moze byt aj tichsi podla mna.
Inak si neviem uz predstavit mat tolko fanov v PC
mam dokopy 3 a strasne som si zvykol na ticho ked vsetky idu na max 60%
Mne uz vadi aj hluk vzduchu
Inak si neviem uz predstavit mat tolko fanov v PC
Hegy.
Mam HTPC a v nom spomenute scythe shuriken z odkazu.
Mozem dat ruku do ohna ,ze na 1m od skrine pri rovnakých otackach nebudes nic pocut.
Nevýhodou toho FAN od scythe je to ,ze nema adaptery a tak nie je mozne "stlacit" otacky nizsie. No pri 700 rpm su hlucnostou oba takmer zrovnatelne scythe vs noctua.
Mozem dat ruku do ohna ,ze na 1m od skrine pri rovnakých otackach nebudes nic pocut.
Nevýhodou toho FAN od scythe je to ,ze nema adaptery a tak nie je mozne "stlacit" otacky nizsie. No pri 700 rpm su hlucnostou oba takmer zrovnatelne scythe vs noctua.
Nemam s Ferou skusenosti, moze byt. Ak existuje nieco tichsie ako na tom videu tak to klobuk dolu, lebo hentie fany na 100% vydavaju ziaden hluk akurat jak to bolo odkrytovane bolo pocut "fukat vzduch" ked si do toho strcil hlavu.xH4wK napísal:Ta noctua ma pri maz zatazi mat az 22 dB zatial co Fera 3 ma 15 dB tak moze byt aj tichsi podla mna.
Inak si neviem uz predstavit mat tolko fanov v PCmam dokopy 3 a strasne som si zvykol na ticho ked vsetky idu na max 60%
Ale v HTPC zrejme nebudes mat i7k - ci?farnell napísal:Hegy.
Pre mna je noctua fajn aj pre to (okrem toho teda ze uz ju mam v tretom kompe - tu istu - a ide bez zavahania, na novy socket mi poslali 4free instalacnu sadu aj po rokoch) tak drzi OC na 4.8 GHz/1.44V v teplotach pod 65°C/core pri gamingu, coz je tiez dobre cislo, vykonom sa dostava na uroven basic aio vodnikov.
To je sice pravda ,ze nemam no scythe nema iba model shuriken.
Chybou bolo asi davat ten odkaz na Shuriken.
Navyse sa daju kupit za polovicu povodnej sumy aj bazarove kusy....
teda modely vhodne aj pre i7
Chybou bolo asi davat ten odkaz na Shuriken.
Navyse sa daju kupit za polovicu povodnej sumy aj bazarove kusy....
teda modely vhodne aj pre i7
Bez pochyb.
Ja som si Noctuou dosiel na svoje, preto ju odporucam kade tade, je rokmi overena a chladila nejeden krb a velmi uspesne a tichucko - az som sa cudoval
Ja som si Noctuou dosiel na svoje, preto ju odporucam kade tade, je rokmi overena a chladila nejeden krb a velmi uspesne a tichucko - az som sa cudoval
- Prílohy
-
- fan_noise100.gif
- (42.49 KiB) 243 stiahnutí
-
- CPU_OC_typical.gif
- (43.16 KiB) 230 stiahnutí
-
xH4wK
Tak ano.. ta fera3 je teda aj tichsia no samozrejme trosku menej vykonna.
- Prílohy
-
- fan_noise100.gif
- (57.03 KiB) 239 stiahnutí
-
- CPU_OC_typical_a.gif
- (55.19 KiB) 242 stiahnutí
Ale aj 26 a 70€ je rozdiel
Dobre cisla kks
Dobre cisla kks
ono zas cisla su jedno a skusenost ine, ale samozrejme nemam dovod to spochybnovat pokial to nemam overene.
cize to bola cisto len uvaha.
A apropo Noctua, cena za znacku.... Takze sa lahko moze stat ,ze lacnejsi produkt moze byt zrovateny ak nie lepsi ako Noctua.
No to sa asi uz ruham
cize to bola cisto len uvaha.
A apropo Noctua, cena za znacku.... Takze sa lahko moze stat ,ze lacnejsi produkt moze byt zrovateny ak nie lepsi ako Noctua.
No to sa asi uz ruham
Nie ze lahko sa moze stat, ako som pisal, noctua je znacka kvality, v tej cene su pozarucne sluzby, predlzena zakladna zaruka, etc etc... Praveze by bolo zvlastne, keby konkurencia nevedela poskytnut lepsi pomer cena/vykon pri cenach Noctui.
Suhlasim.
Ale niekto napríklad ako je nerad otvara nove temy ci hlada a tak siahne po osvedcenej kvalite.
Ja som robil upgrade chladica tym ,ze som vymenil povodny fan za Noctua.
A kupil som ho na bazos. Cenu si nepamatam no rozhodne nebola vysoka. A ako pozeram na Alza tak 18 eur za ten Fan nie je taka zavratna suma aj keby som ho kupil priamo tam.
Navyse ako tak citam hodnotenia na to Scythe tak ventilatory aspon u shuriken nie su nic moc. Preto mam dovod si mysliet, ze v pripade lacnych kusov to bude cena na ukor kvality a aj napriek tomu ,ze Fera je za zlomok ceny Noctua tak by som rozhodne siel do upgrade fan-u.
Ale niekto napríklad ako je nerad otvara nove temy ci hlada a tak siahne po osvedcenej kvalite.
Ja som robil upgrade chladica tym ,ze som vymenil povodny fan za Noctua.
A kupil som ho na bazos. Cenu si nepamatam no rozhodne nebola vysoka. A ako pozeram na Alza tak 18 eur za ten Fan nie je taka zavratna suma aj keby som ho kupil priamo tam.
Navyse ako tak citam hodnotenia na to Scythe tak ventilatory aspon u shuriken nie su nic moc. Preto mam dovod si mysliet, ze v pripade lacnych kusov to bude cena na ukor kvality a aj napriek tomu ,ze Fera je za zlomok ceny Noctua tak by som rozhodne siel do upgrade fan-u.