Zdravím , mám taký problém s autom, že počas jazdy ale aj počas státia sa mi roztrasie auto a rozsvieti sa kontrolka baterky a STOP (žiadna iná kontrolka nesvieti). Potom treba vypnúť motor a znova naštartovať , niekedy to ide na prvý krát a inokedy na 3. pokus. Baterku som menil pred týždňom (toto mi robilo aj zo starou) a dal som odmerať baterku aj alternátor a povedali mi že je všetko v poriadku. Auto nešoférujem ja tak si nie som istý, ale zdá sa mi že sa to stáva čím ďalej tým častejšie. Auto je Renault Clio II 1.4 benzín rok 2001. Ďakujem za rady.
edit: ešte ma napadlo, že sa to nikdy nestalo počas toho ako idem s plynom, buď keď sa podradí do nižšej rýchlosti , keď stojí na červenej napríklad alebo keď ide bez plynu
Kontrolka STOP a baterka
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontrolka STOP a baterka
Máš dotiahnuté kontakty na baterke? Mne sa toto stávalo, keď som zabudol dotiahnúť kontakty a chytalo to zlý kontakt.
Na starej baterke to začalo robiť pred cca 3 týždňami ale predtým to auto išlo odkedy ho mám ja viac ako rok a pól a teraz to robí na novej takže podľa mňa sú dotiahnuté poriadne.
Lambda sonda, mozno nieco s motorom, prevodovkou, nieco s rozvodmi, tazko povedat, treba to dat hlavne na diagnostiku.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ta kontrolka nie je kontrolka baterie, ale kontrolka dobijania...
roly, presne rovnaká vec sa mi diala so 406stkou... robila to váha vzduchu a veci s tým súvisiace. Voľnobeh, podraďovanie, spomaľovanie bez zaradenej rýchlosti - auto chcíplo. Nie vždy, ale robilo to často... Riešením bola u mňa výmena MAP senzora na saní a problémy boli preč. Nový býva pomerne drahý, dá sa zohnať aj použitý, ja som to tak riešil... Solídnu zásobu dielov na francúzov majú na vrakáči vo Velčiciach, sú špecializovaný na francúzske autá.
Poprípade to môže byť aj krokový motorček, ktorý reguluje otáčky voľnobehu. Ten by som ale vymenil rozhodne za nový, je to 20 € záležitosť.
Poprípade to môže byť aj krokový motorček, ktorý reguluje otáčky voľnobehu. Ten by som ale vymenil rozhodne za nový, je to 20 € záležitosť.
Dobre ďakujem, dnes som sa objednal do servisu tak snáď to rýchlo a nie moc draho vyriešia.