kupa repas pc

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kupa repas pc

Príspevok od používateľa cORP. »

ahojte, pohravam sa s myslienkou zaobstarat si znova stolove pc, notebook ktory mam skoro vobec neprenasam, najprv som bol rozhodnotu ze pockam na predstavenie amd ryzen cpu, poskladam potom nieco slusne, viem, ze investicia v ramci noveho pc by bola u mna vyssia, no prave som rozmyslal aj nad inym krokom, firma phc posobi v ba predajom repasovanych pc z firiem, aktualne maju za vcelku dobru cenu tento pc v pocte 27ks, v ramci rozsireni sa nejedna o ziadnu tragediu, cpu mi neprijde o moc horsi v testoch ako intel core i5 6500 o ktorom som uvazoval, chcel by som vga nieco v urovni radeon 480 pripadne 470 alebo geforce 1060 3/6GB to este uvidim, obcas nieco hram, oplati sa dana zostava zaobstarat ? pretoze za cenu noveho cpu mam komplet skrinu, ktora ma uz usb 3.0, ssd samsung 850 evo mam doma v 512gb verzii, disk by som si vymenil za nejaky 1tb, tak isto doplnil grafiku, ak uvazujem nespravnym smerom kludne mi to zatrhnite :) ( ram viem zohnat celkom lacno )

https://www.phc.sk/p/14473/hp-compaq-el ... dvdrw-win7

dakujem za kazdy nazor, viem ze platforma nieje nova a je vybehova
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: kupa repas pc

Príspevok od používateľa Hegy »

Phc - dobra firma, obojstranne skusenosti, funguju dlhu dobu
Ad zostava - predpokladam na hranie - daj si pozor. Taketo hotove zostavy mavaju bottleneckom prave bednu. Tam sa nepocitalo s tym, ze niekto tam bude chciet davat 40 cm kartu, ci iny cpu cooler - riesil som nieco podobne, kolegovi dal papa stary komp no mal tam novu grafu, ja som mal vyradeny Dell Optiplex s C2Q procesorom tak som mu chcel vypmoct no v nedalo sa bez pouzitia karbosky ci odvrtavania nitov z roznych vodiacich list, sacht na hdd, tunel na cpu cooler atd by sa tam dokopy dala zmenit akurat ramka ci disk, cpu cooler ci grafa tazko.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no to mas pravdu to ma pravdupovediac nenapadlo, mam teraz doma jeden hp dx2450 myslim, tam je celkom priestoru aj na vasiu grafiku, musim najst niekde ako ta skrina vyzera zvnutra pripadne sa informujem priamo v phc ci je realne tam dostat vacsiu vga, ohladom vykonu by ale cena mohla byt fajn co povies ?
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

S phc mám dobré skusenosti tiež,dobrý prístup
Našiel som tam takéto niečo,má to vykonnejší procesor a dost vela miesta na vačšiu grafiku...
https://www.phc.sk/p/14539/core-i5-4440 ... 1gb-dvd-rw
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tu je prave video toho co som postol ja, cpu je praveze horsie taktovany ale zas prezmenu novsej revizie, ta zostava elite 8300 nevyze az tak prilis zle, ma dokonca 2x pi*e slot na dve grafiky, aj to miesto tam vyzera celkom v pohode, musim este zistit aky hnus tam dava ako zdroj

https://www.youtube.com/watch?v=tibCMaapFNA
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

To nevadí že je horšie taktovaný ale je cca o 10-20% výkonnejší+novšia architektura,inak v dnešnej dobe nemá zmysel dávat dve grafiky kedže postačí jedna výkonná....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Treba pozriet, ze ci po bazaroch na nete v tejto cene nenajdes aj nieco lepsie. Ja by aom do takejto origo zostavy nesiel, lebo tieto pc boli urcene na kancelarske pouzitie a nie na hranie. Z toho dovodu sa tam moze pei kupe poriadnej grafiky vyskytnut viacej problemov, uz spomenutym je velkost bedne a priestor v nej, potom su to slabe zdroje, chladenie procesora je riesene boxovym chladicom alebo niecim poslabsim.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no pozeral som, ta skrina by problem nebola, problem je skor zdroj, je tam 320w co je zalostne nepouzitelne s nejakou lepsou grafikou, asi to zrejme necham tak, pockam na zaciatok roka co sa udeje v amd stajni, ci sa pohnut ceny, potom predam book a poskladam si funglac podla svojich predstav :), dakujem zaj tak za rady
heker
Redeemer
Redeemer

Faktom je, ze na kancelarsku pracu je takato zostava super. Je tam otestovany a odladeny hardware, nemas problem s ovladacmi, ale su tam ak nevyhody ako to, ze tam nedavaju naddimenzovany zdroj, otvorenie bedne doslova podmanuju stratou zaruky a tak podobne. Ja by som vsak stale volil skladanu zostavu, dostanes lepsi hardware za tie peniaze, ale kopa firiem dnes uz preferuje znackove zostavy alebo notebooky.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ved hej jasne, skladal som vela pc pre znamych a tak, v hw mam prehlad, tu islo len o myslienku zopar € usetrit na starsom hw bez vykonovej degradacie, no nove je nove aj pre moj lepsi pocit :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Trocha využijem túto tému. Potrebujem poradiť pri kúpe repasovaného notebooku. Cena do 250€/max 14 palcov. Našiel som 2 ktoré ma zaujali.
1. https://www.lacne-notebooky-pc.sk/noteb ... de-e6430[4]
2. http://www.ledgo.sk/predaj-a-servis-vyp ... &order=ASC
Ktorý by bol lepšia voľba? Potrebujem ho len čisto na surfovanie po nete, hudbu, pozeranie filmov na tv cez HDMI. HP HDMI nemá, ale to by som vyriešil redukciou z ebay-u.
heker
Redeemer
Redeemer

Ked to uz davas na ine forum, tak aspon linky poriadne prekopiruj ;)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Opravené. Vytvoril som si vlastnú tému, lenže potom som objavil, že tu už taká téma je a zle som to sem skopíroval :roll:
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Niekedy som mal ten od HP, osobne som s nim nemal ziaden problem, len ta vyskakovacia lampicka neplnila svoj ucel :D Treba si trochu zvyknut na jeho vacsiu hmotnost a hrubku, klavesnica bola celkom good, touchpad som nepouzival... Co sa tyka monitora, tak podanie farieb mi prislo celkom postacujuce. Ak by som si mal vybrat, isiel by som do toho HP.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Akú lampičku myslíš? :D Kedže patrí medzi tie "odolnejšie" kúsky váhu nejak neriešim :)
heker
Redeemer
Redeemer

Procesorom su velmi podobne, disk asi nerozhoduje, Dell ma vacsi displej a HD+ rozlisenie, to HPcko ma mensi displej a HD rozlisenie (obrazovo budu dost podobne oba). Otazna je u oboch vydrz baterie, vahu neriesis. Myslim, ze su velmi podobne, na surfovanie bude lepsi vacsi displej s vacsim rozlisenim, takze ja sa pripajam na stranu Dellu.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

K-u-b-i-a-k napísal:Akú lampičku myslíš? :D Kedže patrí medzi tie "odolnejšie" kúsky váhu nejak neriešim :)
stlacis cudlik a vyskoci ti ti ta pidi lampicka, ktora je totalne useless :D
Prílohy
imageproxy.jpg
imageproxy.jpg (21.53 KiB) 1001 zobrazení
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

heker
Redeemer
Redeemer

Lepsi procesor, hrozny displej. Za mna urcite nie.
Napísať odpoveď