Do 4 dní.
Do 4 dní.
Zdravím, keď je napríklad pondelok a povie vám niekto že mu musíte danú vec odovzdať do 4 dní.
Tak ako sa chápu tie 4 dni?
A. že mu to teda môžem poslať najneskôr do Piatka do polnoci.
B. že mu to môžem poslať najneskôr do štvrtka do polnoci?
Tak ako sa to chápe? Ja osobne by som to chápal tak že mu to teda môžem najneskôr v priebehu piatka teda do polnoci toho dňa poslať.
Tak ako sa chápu tie 4 dni?
A. že mu to teda môžem poslať najneskôr do Piatka do polnoci.
B. že mu to môžem poslať najneskôr do štvrtka do polnoci?
Tak ako sa to chápe? Ja osobne by som to chápal tak že mu to teda môžem najneskôr v priebehu piatka teda do polnoci toho dňa poslať.
Re: Do 4 dní.
Ked nechapes, tak sa ho rovno opytaj. Je to pracovne? Ak ano, tak v praci mozu mysliet do konca stvrteho dna v pracovnom case. Ak ti to povedia v pondelok rano, tak teoreticky ten stvrty den moze byt uz stvrtok. Radsej by som sa opytal, ze ako a do kolkej mysli tej stvrty den.
Ak ti na tom záleží, pošli to už vo štvrtok. Ja osobne by som to tak chápal..
Ak robis v statnej sprave, staci to odovzdat az po sviatkoch. 
heker napísal:Ked nechapes, tak sa ho rovno opytaj. Je to pracovne? Ak ano, tak v praci mozu mysliet do konca stvrteho dna v pracovnom case. Ak ti to povedia v pondelok rano, tak teoreticky ten stvrty den moze byt uz stvrtok. Radsej by som sa opytal, ze ako a do kolkej mysli tej stvrty den.
ja osobne by som ten prvý deň nepočítal a teda myslel by som si, že ešte v piatok do konca prac. času by som to mohol odovzdať alebo ak mi príde niečo z úradu že sa mám odvolať, tak tiež to beriem že aj vrátane 5. dňa
Uradne zasielky su v tomto inak. Tam je zakonom dane, ze sa to pocita od nasledujuceho dna po prevzati zasielky, pripadne sa pocita od nasledujuceho dna pri fixcii dorucenia (ked umyselne nepreberies zasielku).
takze tam to plati tak ako som ja povedal ze?heker napísal:Uradne zasielky su v tomto inak. Tam je zakonom dane, ze sa to pocita od nasledujuceho dna po prevzati zasielky, pripadne sa pocita od nasledujuceho dna pri fixcii dorucenia (ked umyselne nepreberies zasielku).
Napisal som ti predsa ako je to pri uradnych zasielkach. V pondelok ju preberies, takze od utorka sa to pocita. Teda utorok, streda, stvrtok a posledny stvrty den je piatok.
Ešte mám otázku, myslíš že je rozdiel keď niekto povie:heker napísal:Napisal som ti predsa ako je to pri uradnych zasielkach. V pondelok ju preberies, takze od utorka sa to pocita. Teda utorok, streda, stvrtok a posledny stvrty den je piatok.
A. Do piatku to prineste.
B. Do piatku to pošlite.
Keď hovorím A tak to môžem ešte v piatok priniesť ale keď hovorím už B tak to musím poslať najneskôr do štvrtka do polnoci? či ešte v priebehu piatka?
Co si myslim ja, tak to je asi irelevantne. Tuto otazku by si mal skor smerovat na osobu, ktora ti ten termin dala.
Aj v tomto pripade sa to da dvojako chapat. Rozdiel je poslat a dorucit. Do piatku poslat moze niekto chapat tak, ze to v piatok uz musi postou prist. V pripade uradov plati, ze dolezity je datum na peciatke a ak je ten z piatku, tak je to ok (vid. podavanie danoveho priznania). Do piatku priniest je asi prva jasna vec v tejto teme - mas mu to priniest tak, aby to v piatok mal, teda mu to prinesies napriklad v piatok na obed. Mne sa zda, ze moc analyzujes, aby si potom nahodou nepocul tuto frazu - Uz vcera bolo neskoro
Aj v tomto pripade sa to da dvojako chapat. Rozdiel je poslat a dorucit. Do piatku poslat moze niekto chapat tak, ze to v piatok uz musi postou prist. V pripade uradov plati, ze dolezity je datum na peciatke a ak je ten z piatku, tak je to ok (vid. podavanie danoveho priznania). Do piatku priniest je asi prva jasna vec v tejto teme - mas mu to priniest tak, aby to v piatok mal, teda mu to prinesies napriklad v piatok na obed. Mne sa zda, ze moc analyzujes, aby si potom nahodou nepocul tuto frazu - Uz vcera bolo neskoro
Treba sa vždy s danou osobou dohodnúť na presnom čase deadlinu, ak je tá vec dôležitá a nie vágne ako do 4 dní a pod. To ti ušetrí kopu problémov.
Si pamätám jednu situáciu na gympli, kedy sme mali učiteľke angliny poslať nejakú prácu na email do ďalšej hodiny. Väčšina jej to samozrejme poslala v normálnom čase, ale jeden spolužiak jej to poslal niekedy okolo polnoci a na ďalší deň sme tú hodinu mali ako prvú o 8:00 ráno. Ona prišla a začala mu vyčítať, že od neho tú prácu nedostala. On jej na to odpovedal, že jej ju poslal tak, ako žiadala - do ďalšej hodiny, posielal ju včera okolo polnoci. No a učiteľka namietala, že ako si to predstavuje, takéto odovzdanie mu nebude akceptovať a pod. No ale to bol jej problém, že nestanovila termín odovzdania exaktne a potom sa to dalo obísť týmto spôsobom, pričom úlohu aj termín odovzdania ten spolužiak stále splnil
Si pamätám jednu situáciu na gympli, kedy sme mali učiteľke angliny poslať nejakú prácu na email do ďalšej hodiny. Väčšina jej to samozrejme poslala v normálnom čase, ale jeden spolužiak jej to poslal niekedy okolo polnoci a na ďalší deň sme tú hodinu mali ako prvú o 8:00 ráno. Ona prišla a začala mu vyčítať, že od neho tú prácu nedostala. On jej na to odpovedal, že jej ju poslal tak, ako žiadala - do ďalšej hodiny, posielal ju včera okolo polnoci. No a učiteľka namietala, že ako si to predstavuje, takéto odovzdanie mu nebude akceptovať a pod. No ale to bol jej problém, že nestanovila termín odovzdania exaktne a potom sa to dalo obísť týmto spôsobom, pričom úlohu aj termín odovzdania ten spolužiak stále splnil
Pilifo, ale to jej trebalo vynadat, ze je trubka, ze vecer sedela v krcme, rano vyspavala a preto si nestihla pozriet este rano mail 
heker napísal:Pilifo, ale to jej trebalo vynadat, ze je trubka, ze vecer sedela v krcme, rano vyspavala a preto si nestihla pozriet este rano mail
a kebyze je dnes 17.12.2016 a zajtra o polnoci teda 18.12.2016 končí nejaká vec čo je v tom čase zadarmo, tak poviem že je to ešte 2 dni zadarmo, alebo je to ešte jeden deň zadarmo?
A napríklad keď je dnes 18.12.2016 a niekde na internete píšu že 1 day left. Tak tým myslia dnešok? Teda dnes do polnoci. Alebo tým myslia ďalší deň do polnoci?
Preco sa neopytas rovno tam ako to myslia? Je nemozem za nich odpovedat. Keby som dnes cital, ze este 1 den, tak to beriem tak, ze to zajtra konci. Castokrat pri takych akciach je uvedeny presny datum kedy to konci, niekedy aj cas.
heker napísal:Preco sa neopytas rovno tam ako to myslia? Je nemozem za nich odpovedat. Keby som dnes cital, ze este 1 den, tak to beriem tak, ze to zajtra konci. Castokrat pri takych akciach je uvedeny presny datum kedy to konci, niekedy aj cas.
zajtra konci v akom zmysle? ze zajtra to uz nebude od rana platne alebo ze to plati este cely zajtrajsok do polnoci?
Ty si z pomocnej skoly, vsak? Mas uplne primitivne, doslova hlupe otazky, ktore su hodne tak retardovanej osoby. Preco nepouzijes rozum a nezamyslis sa nad tym trochu? Ked konci zajtra akcia, tak konci podla toho ako si ju stanovi predajca, moze to byt o osmej rano, moze do byt do 18:00, pripadne do zajtra 23:59. Vacsinou to plati tak, ze do zajtra do konca zatvaracich hodin a ak ide o internetovy obchod, tak do polnoci. Ak si to predajca stanovi inak, tak to bude inak a nie ako som ja napisal.
Pekne ta tu troluje. A vyzerá to tak, že bude pokračovať minimálne ešte 3 po sebe následujúce pracovné dni.
Len teraz si nie som istý, či s tým prestane už vstredu o 23:59 alebo až vo štvrtok.
Len teraz si nie som istý, či s tým prestane už vstredu o 23:59 alebo až vo štvrtok.
A ,ze si taky mudry tak mas toto skutocne overene?ephramko napísal:Ak robis v statnej sprave, staci to odovzdat az po sviatkoch.
Skor ty si taky hlupy, ze nechapes ironii.