Switch a internet
Switch a internet
Zdravím, máme taký problém doma, máme switch a normálne pripojené k počítačom, len je tu taký problém, niekedy proste ten internet nejde (vykričník a neidentifikovaná sieť), stáva sa to dosť často, raz ide a potom dakedy aj týždeň dva nešiel a potom znova nabehol a keď sa spýtame providera, že čo s tým je, tak že u nich je všetko v poriadku, skúsili to len nejak resetnúť a potom to v ten deň šlo a na druhý deň už nie proste, napríklad tento týždeň ide ten internet každý druhý deň, ide to dosť na nervy, a tak máme aj podozrenie, že sa niekto na nás napája z bytovky kedže sú tie ipčky statické... Tak že či by niekto nevedel pomôcť ako sa tomu ak tak brániť aby sa nenapájal alebo že čo s tým môže byť...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Switch a internet
Keby mal niektore rovanke IP v sieti, tak ti napise, ze konflikt IP adries. Z toho co pises nie je zrejme, ze ako je ta siet spravena, ako u teba doma, tak aj v celej bytovke. Ze ci ten switch o ktorom pises je niekde na streche a kazdemu ide do bytu jeden kabel alebo ze ci mas switch doma. Ak tak, skus priamo pripojit pocitac na ten kabel, ktory ti ide do bytu, idealne bez dalsieho routru alebo co. Tiez by bolo dobre skusit iny pocitac, aby sa vylucilo, ze nie je chyba v sietovej karte. Ak mas router, treba skusit iny router, resp. ako som napisal, skusit to priamo bez routru. Potom dalsie problemy mozu byt uz len mimo tvojho bytu, takze je to vecou providera. Mal by si pouvazovat o zmene poskytovatela internetu.
No zapojené to je asi na switche v bytovke čiže asi tak...No a jeden switch máme priamo doma a jeden kábel ide priamo z vonky (chodby) a tri ipčky používame, teda máme zariadené a keď nejde u jedného, nejde ani iným doma...a zase keď sa skúsi iný počítač, treba tam volať kvôli MAC adrese, čo je dosť otravné..
-
hojko
Site Admin
Tak si tam mal dat router, zavolal by si tam len raz a mal by si pokoj. Pri tom ked nejde net, skusal si restartovat zariadenie, ktore je u teba??? Vypadne ti aj televizia vtedy??? Skusal si ping na to zariadenie (switch/router) a skusal si ping na zariadenie co je niekde na chodbe/streche???
A pardon, ale máme hub a nie switch, som si to pomýlil lebo sme mali switch raz... A nie neskúšal som pingovať, netuším aká adresa je hore na switchi pravdepodobne... Keby to bolo aspoň všetko dynamické ipčky, tak by to bolo podľa mňa oveľa lepšie... A sranda je, že keď nám nejde ten internet tak ten hub bliká a svieti ako keby sa sťahovalo dačo a my vôbec nič nesťahujeme kedže nám ani nejde net, vypadá to proste ako keby sa niekto napojil na nás proste a sťahuje si čo chce a kedy chce... A vypadá to aj tak, že je napojený na tú hlavnú ipčku čo máme, čiže tým vydrbe aj ostatné ako keby
-
t0m4s3
Admin
Ak mas naozaj hub, tak sa ho velmi rychlo zbav a vymen za switch, pretoze je to zariadenie, ktore sa uz dobrych 10-15 rokov v sietach nepouziva zo zrejmych dovodov.
-
hrban
Addict
ale používa, ale nie v domácich sieťach 
ak chceš zistiť IP adresy na sieti tak skús príkaz do cmd
tracert google.com
a hoď sem z toho screen nech máme trošku šajnu ako máš postavenú sieť.
tracert google.com
Po tých 4 mesiacoch to už snáď vyriešil...
-
t0m4s3
Admin
Sietarovi co dnes pouziva hub by som nedal ani tu domacu siet zapojit.hrban napísal:ale používa, ale nie v domácich sieťach
tracert google.com
-
hrban
Addict
ja som tú tému neotvoril a nevšimol som si, že je to stará téma 
bavíme sa o sieťach v priemysle a o PLC-čkach a tam sa huby používajú a budú používať.
bavíme sa o sieťach v priemysle a o PLC-čkach a tam sa huby používajú a budú používať.
-
t0m4s3
Admin
Tak mi teda prezrad nieco o sietach v priemysle, ze preco sa tam tie huby pouzivaju miesto switchov. Rad sa dozviem nieco nove.