teplota v aute
-
James13579
Star
teplota v aute
DObry den,
chcem sa vas spytat, dnes vonku je -3 stupnov, nastavil som teplotu 18 alebo az 25 stupnov a fukal vzdy ten isty vzduch. Je to automaticka klima golf 5 77kw. Motor zahriaty na 90 stupnov. Tie dva velke ventilatory ked otvorim kapotu sa netocia. Ked nastavim hodnotu LOW tak zacne fukat velmi studeny vzduch.Je to normalne v zime?
chcem sa vas spytat, dnes vonku je -3 stupnov, nastavil som teplotu 18 alebo az 25 stupnov a fukal vzdy ten isty vzduch. Je to automaticka klima golf 5 77kw. Motor zahriaty na 90 stupnov. Tie dva velke ventilatory ked otvorim kapotu sa netocia. Ked nastavim hodnotu LOW tak zacne fukat velmi studeny vzduch.Je to normalne v zime?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: teplota v aute
ja odpadnemJames13579 napísal:Tie dva velke ventilatory ked otvorim kapotu sa netocia.
teraz vazne: no to je v poriadku, ze fukaju taky isty vzduch, ked pod kapotou iny nie je
Tie dva velke je chladic motora a klimatizacie. Studeny fuka z klimatizacie. Ak tak, vymen si prachovy filter, ak ti fuka slabo. Ak ti slabo kuri, tak hladat chybu treba niekde v okruhu kurenia.
-
guess.whoo
Redeemer
skor si myslim, ze mu nekuri presne na teplotu aku nastavi v eco rezime 
Econ rezim treba vypnut a dat to na auto, nicomu to nepomoze a kvoli deci na spotrebe.
-
hrban
Addict
alebo ešte vnútorný teplomer resp kabeláž k nemu, mne tiež občas blbne hlavne keď je vlhko, tak mi ''zamrzne na 27°C (pritom je vo vnútri rovnako ako vonku čiže okolo 0°C) a potom keď si nastavím nejakú teplotu tak fúka studený vzduch. Poprípade prepúšťajú klapky, tiež u vw koncernu známa vec keďže sa časop pokrúti.
Ked to cele tak citam, tak problem vidim vo vyjadrovacich schopnostiach autora temy, pretoze mi pride, ze nie je celkom zrejme v com je teda problem. Trebalo by to upresnit a lepsie popisat.
-
vendo
Guru
ja ked to citam, tak si myslim, ze problem nieje a neexistuje
ak je vonku -3 a on da teplotu na 18, alebo 25 stupnov, samozrejme ze bude fukat ten isty teply vzduch t.j. najteplejsi aky auto zvladne, kym sa nedosiahne pozadovana teplota, potom auto automaticky uberie a bude ju udrziavat
ked nastavi hodnotu na LOW, tak auto fuka najchladnejsi vzduch aky vie a to je momentalne vonkajsich -3 takze ano, opat auto funguje spravne a fuka studeny vzduch
k tej vtakovine, akoze preco sa netocia v zime ventilatory na prednom radiatore sa nechcem ani vyjadrovat, nadavat sa pred vianocami nepatri
ak je vonku -3 a on da teplotu na 18, alebo 25 stupnov, samozrejme ze bude fukat ten isty teply vzduch t.j. najteplejsi aky auto zvladne, kym sa nedosiahne pozadovana teplota, potom auto automaticky uberie a bude ju udrziavat
ked nastavi hodnotu na LOW, tak auto fuka najchladnejsi vzduch aky vie a to je momentalne vonkajsich -3 takze ano, opat auto funguje spravne a fuka studeny vzduch
k tej vtakovine, akoze preco sa netocia v zime ventilatory na prednom radiatore sa nechcem ani vyjadrovat, nadavat sa pred vianocami nepatri
-
James13579
Star
nie je to tym ze v zime nezopne klimu ked je vonku zima? cez leto mi to normalne fungovalo, ked som nastavil 18-20 stupnov tak isiel studeny vzduch. Motor mam normalne zohriaty po cca 20 minutach.
A ty by si chcel ešte studenší vzduch pri tých 18-20 stupňoch alebo čo je za problém? Veď si najprv písal, že studený vzduch ti ide a problém je len v tom, že sa ti zdá, že v zime nefúka dostatočne teplý vzduch, aj keď dáš teplotu na maximum. Tak ako to teda je?
-
James13579
Star
akoze teraz v zime ked dam 18-20 stupnov tak fuka teply vzduch a nie studeny ako v zime. Uz sa chapeme? Je toto normalne v zime?
Vonku je nula, v aute mozno nieco viac. Fuka ti teply, aby si mal v aute tych 20 stupnov ako si nastavis. A kedze vonku je nula, auto sa neustale ochladzuje. Ak vypnes kurenie, tak teplota v aute ti za 5 minut rapudne klesne. Preto ti stale fuka teply vzduch, aby si mal tych nastavenych 20 stupnov. V lete je to opacne, vonku mas 30 stupnov s ty mas klimu pustenu na 18 stupnov. Takze ti fuka neustsle studeny vzduch, aby sa ti vnutro chladilo.
-
vendo
Guru
pretoze vyhriat auto z 0°C na 20°C sa da pomocou studeneho vzduchuJames13579 napísal:akoze teraz v zime ked dam 18-20 stupnov tak fuka teply vzduch a nie studeny ako v zime. Uz sa chapeme? Je toto normalne v zime?
ty si retardovany alebo troll?
Podla mna sa len nevyzna a tak sa pyta. Sice hlupo, ale aspon sa zaujima ako to funguje. Mozno niekedy treba zapojit trosicku logiky a zdraveho myslenia, ale tak ma aspon zaujem sa nieco dozvediet.
Keď čítam aj iné jeho témy, tak tam náznak retardácie vidím