Zdravim,
mam notebook s internym SSD diskom a externym HDD prepojenym cez usb 3,0.
Problem je v tom, že po štarte OS (win 10) mi niekedy (často 8/10 krat) nenajde externy disk.
Musim ho vytiahnut z usb portu a znova pripojit. Taktiez niekedy ked sa dlho disk nepouziva sa ako keby odpoji.
Neviete co to moze sposobovat ?? Resp. ako by som to mohol vyriesit?
Ďakujem za pomoc
Externy HDD
Re: Externy HDD
Uspavanie disku je bezna vec, da sa to nastavit v moznostiach napajania.
To mam nastavene uz 2 mesiace ... navyse to sa aktivuje po necinnosti, nie hned pri spusteny systemu ...
- Prílohy
-
- Bez názvu.png (16.45 KiB) 813 zobrazení
-
casualties77
Medium Expert
Nechcem zakladať novú tému, tak napíšem sem. Otázka pre tých, ktorí majú domáce kino od LG...kúpil som si externý disk WD problém mám ten, že domáce kino mi ho nenačíta aj na podpore LG mi písali, že je problém s touto značkou. Tak chcem sa spýtať akú značku externého používate vy.
Neide o značku, skôr o to že domáce kino má slabý odber prúdu a "nepotiahne" napájanie hdd... Ja osobne mám WD Elements 1,5TB a LG smart TV mi ho pripojí bez problémov
-
casualties77
Medium Expert
No a čo robiť? Mám WD 750 GB a keď som ho dal do kina, tak normálne frčal, len mi obsah nezobrazil
To nie je problem konkretnej znacky, ale bud suboroveho systemu alebo napajania.
Ako mas ten disk naformatovany? Ak je to NTFS, tak skus pouzit FAT32. Ak je to 2.5 " disk, tak mozno je problem v napajani a budes potrebovat iny HDD box, pripadne len doplnkovy napajaci zdroj.
Ako mas ten disk naformatovany? Ak je to NTFS, tak skus pouzit FAT32. Ak je to 2.5 " disk, tak mozno je problem v napajani a budes potrebovat iny HDD box, pripadne len doplnkovy napajaci zdroj.
-
casualties77
Medium Expert
je to WD 750 gb....naformátovaný je na NTFS a ešte je tam voľba exFat, FAT32 tam medzi voľbami nie je.