Vratenie tovaru na alza

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
navratt
Novice
Novice

Vratenie tovaru na alza

Príspevok od používateľa navratt »

Ahoj,

kupil som si elektroniku na alze pred siedmimi dnami, ale kedze nema podporu pre funkcie ktore chcem ja, tak som sa to rozhodol vratit. Napisal som na podporu alzy a tam mi odpisali, ze do 14 dni to ide bez problemov, len treba to mat zabalene (to mam, je to neposkodene a vsetko pokope) a poslat im to na ich adresu.
zašlete na adresu ... s fakturou a s průvodním dopisem, do kterého uveďte, že se jedná o odstoupení od kupní smlouvy v rámci 14-ti dnů.
No a teraz ta vec. Fakturu mam ale co ma byt ten pruvodni dopis? Je na to nejaky formalny papier (/formular?)? A este ze ja som na slovensku, ale 14-dni je v cesku. Ako to mam teda napisat? Neviete niekto ako sa to tam posiela naspat?

Prosim pomoc.
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vratenie tovaru na alza

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

V zmysle ustanovenia § 12 zákona O ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji (zákon č. 108/2000 Z. z.) má kupujúci právo od takto uzavretej zmluvy odstúpiť bez uvedenia dôvodu do 7 pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy o poskytnutí služby, pričom je nevyhnutné, aby bol v uvedenej lehote doručený list o odstúpení od zmluvy predávajúcemu. Toto právo má kupujúci aj v prípade, ak si tovar objednaný prostredníctvom internetu vyzdvihol osobne v priestorch výdajného miesta predávajúceho.
treba citat slovenske podmienky a nie ceske

http://www.alza.sk/article/10.htm
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Som netusil ze aj slovenskej alze mozes vratit tovar do 14 dni.. Preco sa ich nespytas ich co im poslat?
navratt
Novice
Novice

PAuLi3 napísal:
treba citat slovenske podmienky a nie ceske

http://www.alza.sk/article/10.htm
vsak prave to ze ja som posielal dotaz na alza.sk, a odpisali mi z alza.cz, pricom ako pobocku na vratenie tovaru mi udali bratislavu, cize na spracovanie dotazov maju asi len jedno centrum.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

tie odpovede z alzy su generovane, ja som posielal dotazy aj kvoli tovaru a zakazdym mi prisla rovnaka odpoved, ak sa chces uistit, treba tam zavolat
00421 2 5710 1800
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte v OP okrem iného píšu:
Predávajúci nie je povinný po uplynutí zákonom stanovej lehoty 7 dní
Nie je povinný, ale môže.. a keďže alza je česká firma, možno akceptuje tých 14 dní aj pre SR, aby to mala jednoduchšie.

Čo sa týka sprievodného listu.. jednoducho napíš obyčajný list, že v zmysle toho a toho zákona (skopíruj to z OP alzy) odstupujem od zmluvy a zasielam vám späť tovar z objednávky tej a tej a žiadam vrátenie peňazí za tovar a prepravu na účet číslo......

A pre istotu na list daj spätný dátum - siedmy deň od doručenia tovaru. Možno nebudú skúmať, kedy si odoslal balík, ale kedy si písal list.. ;)
navratt
Novice
Novice

PAuLi3 napísal:tie odpovede z alzy su generovane, ja som posielal dotazy aj kvoli tovaru a zakazdym mi prisla rovnaka odpoved, ak sa chces uistit, treba tam zavolat
00421 2 5710 1800
Děkujeme za Vaši zprávu. V naši společností máte možnost vrátit zboží do 14 dnů od zakoupení jak Vám již sdělila kolegyně. Bude lepší pokud nám samozřejmě zašlete i průvodní dopis z Vašim požadavkem, který na reklamačním oddělení prověří. Děkujeme za pochopení.
Čiže asi to platí plošne pre celú alzu, cz i sk. BTW čo bolo skôr, česká či slovenská alza?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

no skus si tipnut :smt081
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

samozrejme ze v CR bola skor, nasledne expandovala..
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

list: napíš im prečo ten tovar - produkt vraciaš späť, môžeš si vymyslieť aj román ak si spisovateľ :D
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

napis im tam, ze na zaklade dohody z mailovej komunikacie a zakona ... chces odstupit od kupnej zmluvy bez udania dovodu, a taktiez tam napis kam chces aby ti vratene peniaze poslali.

Tam ide len o to, ze ked im to pride v krabici aby vedeli co to je, co s tym robit.
navratt
Novice
Novice

Ok, diky moc všetci. Napísal som, dostal som dobropis a peniaze som si vybral na pobočke.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Chalani, ina vec - nakupil som par veci dokopy za 55€, pouzil som 5€ poukazku na nakup nad 50€.
Jednu vec v hodnote 10€ chcem vratit spat, ako to funguje?
Dostanem 10€ spat? 10€ kredit? Alebo stracam narok na 5€ zlavu a dostanem len zvysnych 5€?

Ak sa s tym niekto stretol, tak sem s infom. Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co pisali pred rokom tu niekde vo fore, tak vratili sumu bez ohladu na poukazku. Cize pred rokom by ti vratili normalne 10 eur na tvoj ucet. Predpokladam, ze teraz by to mohlo byt o tom istom.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Dakujem, za normalnych okolnosti by som tam siel a vybavil to.
Ale kedze je vsade teraz ludi ako nasranych, tak v pripade 5€ by mi to za to nestalo. :)
Esteraz dik.

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2017, 8:06)
Pokracujem v teme - potrebujem vratit tovar do 14 dni, avsak na fakture mam len datum vystavenia a nie realny datum, kedy tovar kurier priniesol.
Datum na fakture je uz starsi ako 14 dni, avsak kurier to doniesol 3 dni po vystaveni (na co este plati 14 dni).
Zoberu mi takto tovar alebo sa treba s nimi handrkovat?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

VII. Odstúpenie od zmluvy

Odstúpenie od zmluvy kupujúcim, ktorým je spotrebiteľ
V zmysle ustanovenia § 7 zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon č. 102/2014 Z. z.) má kupujúci právo od takto uzavretej zmluvy odstúpiť bez uvedenia dôvodu do 14 kalendárnych dní odo dňa prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy o poskytnutí služby, pričom je nevyhnutné, aby bol v uvedenej lehote odoslaný list o odstúpení od zmluvy predávajúcemu. Toto právo má kupujúci aj v prípade, ak si tovar objednaný prostredníctvom internetu vyzdvihol osobne v priestoroch výdajného miesta predávajúceho.
https://www.alza.sk/vseobecne-obchodne- ... rt9753.htm
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Melon, mne je to uplne jasne... ale mne ide o to, ze nikde nie je uvedeny datum prevzatia... Tak ako im dokazem, ze som v prave a ze tovar bol doruceny v iny den?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Online tracking kurierskej spolocnosti? Potvrdenie o prevzati tovaru? Urcite si budu vediet namapovat cislo balika na cislo objednavky... Ja fakt neviem, ake doklady si k zasielke dostal...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Predsa kurier dava potvrdenie. A ak ho nemas, tak to mas blbe. Ale od UPS by si mal mat mail, ze ti na dalsi den dorucia balik, tam je datum, je tam cislo zasielky.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

heker napísal:Predsa kurier dava potvrdenie. A ak ho nemas, tak to mas blbe. Ale od UPS by si mal mat mail, ze ti na dalsi den dorucia balik, tam je datum, je tam cislo zasielky.
praveze som nic nedostal... no nic, uvidime...
Napísať odpoveď