Frajerka: "zalozme si spolocny ucet"

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Frajerka: "zalozme si spolocny ucet"

Príspevok od používateľa energy00 »

Páči sa mi argument: 'je to o dôvere' (ale chcem ťa kontrolovať) Vnuknutie dostala od matky? :-)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj pri oddelených účtoch ide o dôveru.. ;)
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Vzhladom na ten pomer vyplat, otocme to....navrhni jej, ze tam teda budes posielat polku z toho co ona, co na to povie....ale vzhladom na to, ze zeny a objektivita nejdu dokopy ocakavaj chvilku tichu domacnost.... :mrgreen:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

toto je podla mna presne ta situacia ktora rozhoduje kto je vo vztahu ten "chlap". ak si trufas, tak ziadne navrhy, ziadne otazky, proste je povedz ze nie. ze ty nemas pocit ze to prinesie nejake vyhody, tak to tak nespravite.

ono to na prvy pohlad posobi strasidelne, ze co ked sa nastve, co ked bude ticha domacnost a podobne. tak nech sa nastve. vtedy musis ty ukazat tu silu, ze si stojis za svojim, neustupis, nebudes sa ospravedlnovat ani vysvetlovat. ona bude mozno nastvana ale zaroven z teba bude citit tu autoritu a koniec koncov ta mozno kvoli tomu bude mat este radsej. zaroven vytvoris precedens o tom ze rozhodnutia robis ty.

samozrejme je to len navrh, musis ty sam vediet ci si to mozes dovolit, pokial je uz naucena ze viac menej robi rozhodnutia ona (mozno nie priamo, ale tak ze ked sa jej nieco nepaci, tak spravi smutne oci a aj tak jej nakoniec vyhovies), tak je "prevychova" narocnejsia.
(dufam ze ma tu nebude teraz nikto kamenovat, nie som ziadny sexista, akurat si myslim ze obe pohlavia maju mat vo vztahu urcite role a potom je vztah zdravsi. nemyslim si ze muz ma zenu mat pod kontrolou, ale verim tomu ze prave zenam sa istym sposobom paci ked vidia v tom chlapovi istu autoritu, ochrancu. proste a jednoducho, este ziadna baba nezvlhla z toho ze jej partner sa sprava ako psik a splni jej vsetko co jej na ociach vidi.)
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

aacid napísal:... co ked bude ticha domacnost a podobne...
zatial pojdem k milenke :smt033
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to je rec chlapa!
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Tak snáď si tu už z predchádzajúcich rád pochopil, či je rozumné zakladať si spoločný účet. :) Načo komplikovať niečo, čo môže fungovať aj bez takejto nezmyselnosti.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Už som sa o spoločnom účte vo vzťahu bavil s kamošom a ten mal riadne pokrivené názory podľa mňa.

Ja samozrejme nevidím dôvod mať spoločný účet s partnerkou ani v prípadnom manželstve, ale on mi tvrdil, že to by neviedlo k šťastnému manželstvu. Má však extrémne názory, aj čo sa týka role matky v rodine - podľa neho by matka nemala v žiadnom prípade pracovať a naplno sa venovať výchove detí. U nich to tak fungovalo a aj funguje, keďže mal a stále má dokonalý mama hotel, aj keď od strednej doma už našťastie nebýva. Bohužiaľ jeho matka sa už asi ani nikde nebude chcieť zamestnať, keď bola 20 rokov doma.

Ale späť k problému - neviem si predstaviť, ako by napr. prebiehala kúpa nového auta pri spoločnom účte. Ak by som si na to auto zarobil sám a mal tie prachy na vlastnom účte, mohol by som si ho bez problémov kúpiť. Ak ním však disponuje aj partnerka, ona môže chcieť ísť za tie prachy na cestu okolo sveta, a tak z toho môžu vzniknúť len konflikty...

Väčšinou to pre mužov nemá absolútne žiadne výhody, zato pre ženy je tých výhod až až - môžu využívať viac peňazí, kontrolovať výdaje chlapa, atď... Proste NO-GO!
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pilifo napísal:Ak by som si na to auto zarobil sám...
uz by si nezarabal iba pre seba, ale aj pre rodinu
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ak este nie ste manzelia, tak nerozumiem, preco by ste mali mat spolocny ucet. A ak sa nahodou rozidete, nastanu problemy.
Po manzelstve tomu ako tak rozumiem, specialne ak budete mat dieta a zena bude na materskej. Vtedy budes tak ci tak skoro vsetko hradit ty a vlastne uz je jedno ci je jeden ucet alebo 2.
Ale osobne by som do toho nesiel. Zena to parkrat navrhla, ale ja to odmietam. Kludne platim 95% nakladov, ale moje peniaze, moj ucet, ziadna kontrola :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:uz by si nezarabal iba pre seba, ale aj pre rodinu
Ja by som nemal problém si založiť spoločný účet, na ktorý by obaja prispievali 50:50 (ak by partnerka nemala minimálku), z ktorého by sa platili všetky výdavky domácnosti, príp. samozrejme "výživné" pre deti. Ak by tiež partnerka zarábala výrazne menej ako ja, tak by som určite platil väčšinu výdajov, ale účet by som jej k dispozícii nedával.

Svoje peniaze chcem mať plne pod kontrolou sám.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Co ti je*e. Toto je pecka.
Tu by som povedal, ze nie len zasadne nie, ale rovno chlapec utekaj. Ta dievcina nie je normalna. Bud jej to nakukala matka, ako tu niekto pisal, alebo je ta baba cisty control freak. Tak ci tak, je to obrovska stopka.

Z praktickej stranky. Neviem o tom, ze by niektora banka vobec este ponukala "pravy" spolocny ucet. Teda obaja ste majitelia, obaja zmluvne strany, obaja rovnocenni (teda nie "len" disponent). A mozem ti povedat, ze banky velmi dobre vedia preco to tak je. S tymi uctami bolo vzdy viac problemov ako uzitku. A presne kvoli tomu, ze majitelia sa hadali a robili si furt napriek.

Mne pride cudne aj vyssie uvedene kompromisne riesenie, ze si zriadite spolocny ucet kam budete prispievat...a co to vyriesi? Nech to plati jeden z jeho uctu a druhy mu posiela trvalym prikazom nejaku ciastku. V NICOM spolocny ucet nepomoze. Ked sa raz jeden zatne a prestane platit tak je jedno ci na spolocny alebo tomu druhemu. Akurat platite za dalsie vedenie uctu.

Celkovo je to chore, nie sme v komunizme kde sa do banky chodilo v obleku lebo to bola udalost a otvorit si ucet bolo nieco extra a tak stacil jeden na domacnost, lebo vsetko sa aj tak robilo cash. Dnes je bezne mat niekolko uctov. Clovek ma ucet pomaly skor ako obciansky. Ani bohovi netreba "zrazu" zriadovat spolocny. Tej babe nacisto je*e.

//autoeditácia príspevku (22 Dec 2016, 21:34)
A ad argument dovera. Ked niekto doveruje tak nepotrebuje dokaz. Ten kto neveri chce dokaz. Takze s doverou ma problem ona.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Suhlasim s tym, ze treba utekat. Spolocny ucet je blbost, mozno s jedinou vynimkou, ked jeden z manzelov je doma a nema prijem, vtedy staci jeden. Tak ci tak urcite ja take manzelstvo nechcem, cize u mna nepripada v uvahu :D

A uz vobec nie je s frajerkou, este ked spolu ani nebyvate. To je alarm v hlave jak vysity.

Delenie nakladov, bud moze byt jednoduche (toto platim ja, toto ty) alebo trebars posielanie si pomerne penazi... Nedavno som cital jeden tiez nie celkom zly system, manzelia spocitali "spolocne" naklady, rozratali si ich pomerne podla cisteho prijmu a tak vyrovnali tusim kreditku co na to pouzivali.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja s manzelkou to mam tak ze jej vzdy posielam cca 80% z vyplaty a ona plati uplne vsetko ja sa o nic nestaram. Z toho co mi zostane si tankujem a existujem. Maximalne mi to vyhovuje lebo zena robi v banke a s peniazmi to vie dokaze aj usetrit a ked mi treba navyse tak mi posle sme spolu 7r zenaty 4r a fungujeme takto cca 6r.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako rozumiem, ak to niekomu nevyhovuje, ale nerobte z toho nejaké ďalekosiahle závery o tom aké zlo to je.
V zabehnutom páre to umožňuje lepšiu kontrolu financií nie v zmysle kontroly partnera, ale v zmysle hospodárenia domácnosti. Nám to vždy pomáhalo ušetriť viac a v konečnom dôsledku sme si vždy mohli dovoliť viac.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aké lepšie hospodárenie domácnosti? Veď hneď po výplate môžem partnerke poslať dostatok peňazí na to, aby mohla poplatiť všetky účty a aby to pokrylo celkové mesačné náklady (alebo sa to spraví opačne) a so zvyškom svojich peňazí si budem robiť to, čo chcem ja.

Ak by som neplatil dostatok peňazí partnerke, pričom by som na to výplatu mal, tak až vtedy by to mohol začať byť problém.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No vieš rodina je aj o tomto. Niekomu to vyhovuje. Predpokladám, že máš iba partnerku, nie manželku, deti do toho zasiahnu ešte viac.
Bol tu príklad s nejakým autom, no ak máš manželku s dieťaťom a nemáš teda príjmy na úrovni, že si kupuješ nové auto každý rok a nechceš prihliadať na partnerku a deti, lebo sú to tvoje peniaze a nemá do toho čo kecať, tak to sú také partnerské vzťahy, že spolu bývame a sexujeme ale je tu deliaca čiara vždy. Podľa mňa. Hocijako, je to každého vec a keď to tak vyhovuje.... mne to nevadí.
Výhody má aj spoločný účet a tým je práve väčšia úspora a kontrola rodinného rozpočtu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Keď som sa o tomto bavil so sestrou, tak tá bola úplne v pohode za to, ak by sa zriadil jeden účet, na ktorý by prispievali obaja partneri a z ktorého by platili všetky spoločné výdavky.

Ak by sme už mali deti a manželka by ma požiadala, či by som tam nemohol poslať ešte nejaké peniaze kvôli tomu, že napr. dcéra potrebuje nové tenisky na basket, tak idem rovno do obchodu a kúpim jej ich aj bez toho, aby som od manželky chcel polovicu. Nemal by som problém s radosťou minúť peniaze na svoju rodinu, ale chcem si byť istý tým, že nad tým mám 100%-nú kontrolu len ja sám.

Ale áno, zatiaľ mám len partnerku, nie manželku.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No v momente keď musíš myslieť na rodinu a nečakané výdavky, tak kontrolu nemáš :D
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Pilifo napísal:... účet, na ktorý by prispievali obaja partneri ...
Toto je OK, ale ona chce mat spolocny ucet, kde by slo 100% prijmov, resp. vyplata.
Napísať odpoveď