Frajerka: "zalozme si spolocny ucet"

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Frajerka: "zalozme si spolocny ucet"

Príspevok od používateľa Pilifo »

To už by som sa jej rovno opýtal, či to myslí naozaj vážne, keď spolu ešte ani nežijete. Očividne buď chce veľmi kontrolovať tvoje výdaje alebo chce mať k dispozícii aj tvoje prachy. Alebo oboje :)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

V pripade manzelstva ja osobne to vidim tak, ze spolocny ucet je predsa samozrejmost.. neberieme sa pre to, aby sme nasledne vsetko stale rozdelovali ze to je moje to je tvoje nie ???
V pripade partnerov je to na dohode.
V tomto konkretnom pripade je to az smiesne.. too soon.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Boccaccio, inak by ma ešte zaujímalo, či si sa jej už odhodlal povedať, že je to veľmi zlý nápad :D

Ak áno, aká bola jej reakcia? Podľa toho je možné si všimnúť, či je to klasická podpapučárka alebo to zamietnutie zobrala v pohode - v takom prípade by som celú túto vec nepokladal za nejaký veľký problém. Ak by sa však nebodaj urazila, bral by som to ako varovný signál, pretože má očividne manipulatívne sklony.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

xH4wK napísal:V pripade manzelstva ja osobne to vidim tak, ze spolocny ucet je predsa samozrejmost.. neberieme sa pre to, aby sme nasledne vsetko stale rozdelovali ze to je moje to je tvoje nie ???
V pripade partnerov je to na dohode.
V tomto konkretnom pripade je to az smiesne.. too soon.
Už som videl manželov, čo mali nielenže spoločný účet v banke, ale aj spoločný účet na fb že "janko a marienka mrkvičkový". Či mali aj jeden spoločný mobil a zubnú kefku neviem :).

Ešte sa vrátim k tomu že to je o DÔVERE.
No veľké hovno, je to práve naopak o KONTROLE.
Oddelené účty sú o dôvere :).
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tie spoločné sociálne účty sú už úplne smiešne.

To už sa ani nemusíš pýtať, automaticky vieš, že ten chlap je neskutočne hlboko pod papučou :lol:
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

a co tak ten spolocny ucet typu, ze obaja by tam mesacne nieco posielali zo svojho uctu a z toho by sa platili spolocne naklady napr. najom + vsetky veci co treba kupit do bytu, jedlo atd? Co si myslite o tejto alternative? Aj ked je to mozno trochu OT
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zbytocna kontrola dalsieho uctu...
treba ho zriadit, pravidelne plnit peniazmi, ...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Este pre upresnenie - toto ma byt krok pre spolocnym byvanim od januara 2017.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Ako dlho vlastne tvoríte pár?
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

3 roky
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Si jednou nohou pod papučou :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no ale to s tym spolocnym byvanim si mal uviest ovela skor, bolo by tu tak o dve strany rozhorcenych reakcii menej :D v tom pripade ta poziadavka nie je az taka nezvycajna, ale jasne, ked sa ti do toho nechce, nie je dovod.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Od karmistu som dostal toto "Nemám ťa rád, ale toto šupa téma.. a tie príspevky. :D Palec hore."
Preco ma nemas rad? :(
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ja stale nechapem v com pomaha spolocny ucet usetrit? Okrem poplatku za vedenie uctu. Niekto si to tu strasne chvalil, ze im to pomaha...Bud som zodpovedny a nekupujem pi*ov*** ani s vlastnym uctom, alebo nie som zodpovedny ani so spolocnym...alebo som nezodpovedny a so spolocnym uctom sa bojim partnera, vtedy to skutocne usetri nieco zrejme.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Fakt nevidim dovod, na co je toto dobre.

Osobne napriklad fungujeme tak, ze spolocne veci platime kazdy na polovicu (strava, darceky rodine k sviatkom, regularne vydaje typu elektrina, atd.), v pripade, ak mate moc velky rozdiel v platoch mozete najvacsie polozky percentualne upravit, ze kto kolko prispeje.

Obzvlast, ak nie ste spolu oficialne, t.j. byvate pod jednou strechou alebo ste svoji, by som k takemuto niecomu nikdy nepristupil. V manzelstve je to predsa len trosku ine, hlavne ak je chlap/zena na materskej :P

Toto akurat znevyhodnuje osobu, co sa snazi nejake peniaze mesacne aj usetrit.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nie ste manzelia, nemate deti, nepodnikate spolu, v podstate ste cudzi ludia. Na co vam je spolocny ucet? Kebyze vlastnis nejaky byt alebo dom, tak by podla mna tvoja frajerka prisla s tym, ze chce, nech polovicu prepises na nu, aby ti mohla "viac doverovat". :smt007 :lol:

Ak ide o spolocne byvanie a reziu domacnosti, tak frajerke povedz, ze ma skvely napad a rozhodne bude lepsie, ked sa budete spolocne podielat na chode domacnosti a takymto sposobom si "vyskusate", ake by to po financnej stranke bolo kebyze ste manzelia. Ale kedze este manzelia nie ste, tak navrhni, ze si ochotny vyskusat takyto experiment, kedze mala super napad a kupte v Ikei jednu velku uzatvaratelnu sklenenu nadobu. Vypocitajte si spolu, kolko penazi vas mesacne vyjde chod domacnosti - najomne, net, telefony, potraviny, drogeria a dohodnite sa, ze vzdy 1. v mesiaci spolu do tej nadoby date urcitu sumu, dajme tomu ty das 300 a ona da 300 euro. Ked potom jeden z vas pojde platit najomne alebo energie a podobne, tak to zaplati zo svojho uctu a z nadoby si zoberie keš. Po case sa o tom mozete porozpravat, zhodnotit ako sa vam dari, ci si viac doverujete a podobne.
Pilifo napísal:Ak by sme už mali deti a manželka by ma požiadala, či by som tam nemohol poslať ešte nejaké peniaze kvôli tomu, že napr. dcéra potrebuje nové tenisky na basket, tak idem rovno do obchodu a kúpim jej ich aj bez toho, aby som od manželky chcel polovicu. Nemal by som problém s radosťou minúť peniaze na svoju rodinu, ale chcem si byť istý tým, že nad tým mám 100%-nú kontrolu len ja sám.
Ak budes mat deti a budete manzelia 10-20-30 rokov, tak myslis, ze sa ti bude chciet kontrolovat kazdu jednu polozku, co minie manzelka, ako keby to bola nejaka spiaca sovietska agentka? Ci tych 20 euro, co odislo z uctu, vazne minula na tenisky pre dceru a podobne... Ludia v manzelstve si podla mna prirodzene delia ulohy a vacsinou sa o platenie uctov stara 1 z manzelov a deje sa tak zo spolocnych zdrojov. Ja sice deti nemam, ale podla mna deti stale nieco potrebuju, este kebyze tych deti mas viac, tak myslis, ze by bolo tvojej manzelke prijemne, keby ti kazdy den musela posielat niekolko smssiek, ze potrebuje peniaze na to a hento a na to.

Nehovoriac o tom, ze v zakone o rodine je vyslovene taka formulacia, ze ak nebolo pred vstupom do manzelstva dohodnute inak, tak manzelia by mali mat rovnaku zivotnu uroven, v pripade ze sa tak nedeje, tak manzel / manzelka ma pravo podielat sa na zivotnej urovni toho druheho. Myslia sa tym samozrejme peniaze. Keby si ty zarabal mesacne 5000 Euro a tvoja manzelka minimalnu mzdu, tak mas proste smolu, uz to nie su "tvoje peniaze" ale tym ze si vstupil do manzelstva, ma pravo tvoja manzelka a deti zdielat s tebou tuto zivotnu uroven.
aacid napísal:vtedy musis ty ukazat tu silu, ze si stojis za svojim, neustupis, nebudes sa ospravedlnovat ani vysvetlovat. ona bude mozno nastvana ale zaroven z teba bude citit tu autoritu a koniec koncov ta mozno kvoli tomu bude mat este radsej.
Jasne, lebo keby Kollar povedal tym zenam, ktore napustil, ze: "Nie, dam ti len take vyzivne, ake urci sud a ani o cent viac.", tak by ho urcite milovali este viac ako teraz. :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co ma spolocne vyzivne s tymto? uz len ten samotny fakt ze musi platit zene vyzivne hovori ze sa asi moc nemiluju, ci?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ephramko napísal:Ak budes mat deti a budete manzelia 10-20-30 rokov, tak myslis, ze sa ti bude chciet kontrolovat kazdu jednu polozku, co minie manzelka, ako keby to bola nejaka spiaca sovietska agentka? Ci tych 20 euro, co odislo z uctu, vazne minula na tenisky pre dceru a podobne... Ludia v manzelstve si podla mna prirodzene delia ulohy a vacsinou sa o platenie uctov stara 1 z manzelov a deje sa tak zo spolocnych zdrojov. Ja sice deti nemam, ale podla mna deti stale nieco potrebuju, este kebyze tych deti mas viac, tak myslis, ze by bolo tvojej manzelke prijemne, keby ti kazdy den musela posielat niekolko smssiek, ze potrebuje peniaze na to a hento a na to.

Nehovoriac o tom, ze v zakone o rodine je vyslovene taka formulacia, ze ak nebolo pred vstupom do manzelstva dohodnute inak, tak manzelia by mali mat rovnaku zivotnu uroven, v pripade ze sa tak nedeje, tak manzel / manzelka ma pravo podielat sa na zivotnej urovni toho druheho. Myslia sa tym samozrejme peniaze. Keby si ty zarabal mesacne 5000 Euro a tvoja manzelka minimalnu mzdu, tak mas proste smolu, uz to nie su "tvoje peniaze" ale tym ze si vstupil do manzelstva, ma pravo tvoja manzelka a deti zdielat s tebou tuto zivotnu uroven.

Nie, kontrolovať ju nebudem, ak by som však zarábal 5000€ a ona minimálku, tak by som jej kľudne poslal 2000€ mesačne na jej účet, s ktorými by si mohla robiť, čo chce v rámci podieľania sa na spoločnej životnej úrovni, ale podstatné je to, že s tými zvyšnými 3000€ by som si mohol robiť, čo chcem ja a ona by mi do toho nemohla žiadnym spôsobom zasahovať, čo by pri spoločnom účte nebolo vôbec také jednoduché. To je pre mňa najpodstatnejšie. Samozrejme, že nechcem manželku a deti ožobračovať, ale chcem mať väčšinu peňazí, ktoré zarobím, plne pod vlastnou kontrolou. Kapišto? :wink:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aacid - Pokial viem, tak Kollar to neriesil cez sudy, takze sa tie financie nevolaju vyzivne, ale proste si ich vola ako chce, co ja viem..."peniazky pre deticky a kurv****". :D Chcel som ti len dat priklad na to, ze ked zastavis privod penazi zene, ktora ide po peniazoch, tak ta proste nebude mat este radsej.

Pilifo - Nezen sa a nemnoz sa. :mrgreen:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Rozprával som sa o tomto so sestrou a ona v tom nevidela problém. Ak chlap platí spravodlivým dielom za všetky výdavky do domácnosti, na deti a na manželku, so zvyškom peňazí si môže robiť, čo chce.

To je akože prehnaný požiadavok podľa teba ephram?
Napísať odpoveď