Unidentified network a ziaden zvuk W10

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Unidentified network a ziaden zvuk W10

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ahojte,

Vcera zrazu vypadol zvuk najprv na reprakoch a nasledne aj na sluchadlach Razer Kraken cez USB. Prve co som skusil, bolo prepojit hore dole rozne porty a nasledne som reinstaloval driver. Nepomohlo. Sluchadla aj repraky PC registruje, ale nevie do nich prehravat zvuk. Po kliknuti na ikonku v pravom dolnom paneli so zvukom vyhodi hlasku "no speakers or headphones are plugged in" a pusti troubleshoter ktory nenajde chybu. Zvuk neviem prehrat ziadny.

Druha vec, ktoru som si vsimol vcera pri hladani driverov je ta, ze nejde MS Edge ani ine systemove veci ktore su na neho naviazane. Jednoducho spustim edge a ten ako keby nemal internet. Opat, lista v pravo pise "Unidentified network, No internet connection" ale internet v PC je. Skype, hry a aj Google Chrome idu. (tento prispevok pisem z daneho PC) v sietach sa velmi nevyznam, takze som do toho radsej velmi nesahal. Len som aktualizoval driver. Samozrejme bez vysledku.

Internet mam WiFi od providera, cez AP do WiFi routra, na router su napojene vsetky zariadenia. V NTB mi ide vsetko ako ma, aj domaca skupina mi ide bez problemov. Iba nejde Edge.

Zostava: MB: Asus M5A97 EVO R2
CPU: AMD FX8350
GPU: Gigabyte R9 280X OC
RAM: Kingston HyperX 8Gb
Zvuk aj LAN su na MB, realtek

Za kazdu radu dakujem
Prílohy
Speakers.png
nospeakers.png
nospeakers.png (2.16 KiB) 1505 zobrazení
nointernet.png
nointernet.png (9.99 KiB) 1505 zobrazení
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Unidentified network a ziaden zvuk W10

Príspevok od používateľa hojko »

Hmm, mozno odchadza doska. Skusil by som vypnut zariadenia co mas na net (ap, router) a opat zapnut. Tiez mozes skusit zmenit DNS servre na Google DNS s IP adresami 8.8.8.8 a 8.8.4.4, potom uvidis. Teoreticky moze byt problem vo Windowse, ci uz daky virus, poskodeny Windows alebo co, tazko povedat. Ono najlepsie by to bolo asi formatnut a spravit cistu instalaciu. Pripadne si pozicaj od niekoho disk, mozno aj mas daky stary disk doma a tam skus nainstalovat novy Win (ale odpoj si ten terajsi systemovy disk).
110mat110
Light Professional
Light Professional

DNS adresy som vyskusal. Bez rozdielu. Nasiel som doma stare SSD s WIN7 nahodil miesto aktualneho (pre istotu odpojil aj datovy disk) a PC nabehol bez problemov so zvukom. Takze HW chybu maticnej by som vylucil. Antivirova kontrola prebehla bez problemov.

Cistu instalaciu beriem ako poslednu moznost, lebo by som musel preinstalovavat vela veci na SSD, ktore potrebujem k prichadzajucemu skuskovemu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Vyskusaj obnovu systemu na skorsi bod obnovy - system restore, nie uplnu obnovu z CD ci particie. Toto casto vyriesi podobne problemy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Takze podla toho co pises, tak to bude problem systemu. Mas moznost tej obnovy, pokial ju mas, lebo ja si ju vypinam. Skusil by som to prebehnut na virus, malware ci spyware, aj ked je to nepravdepodobne, ale realna moznost tam stale je. Potom mozes skusit odinstalovat chipset, zvukovu kartu, restartovat a opat nainstalovat. Ale co s tym ma Edge, to netusim, to skor vidim fakt na dost poskodeny Windows alebo virus.
110mat110
Light Professional
Light Professional

A neviete kde je moznost recovery? Na XP som to par krat vyuzil, ale na W10 to nejviem najst. Prva moznost sa rovno opyta, ci chcem cisty reinstall, druha je len ked bude aktualizacia a kedze mi nejde ziaden win servis ktory je cez net tak uz hodne dlho aktualizacia nebola. Nevyuzivam tento PC az tak vela, primarne ho vyuziva brat na hranie preto som si nevsimol kedy presne net vypadol. Bratovi to samozrejme nevadi, on pouziva Chrome.
Prílohy
recover.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Recovery nie je spravne oznacenie, to je nieco ine, ak sa nemylim. V tomto pripade treba hladat System restore.

Tu mas dake navody:
https://support.microsoft.com/en-us/hel ... ry-options
http://www.howtogeek.com/220986/how-to- ... ery-tools/
110mat110
Light Professional
Light Professional

Diki. Toto som hladal. Nanestastie, posledny (a jediny) bod je reinstall zvukoveho drivera zo vcera :smt017 Tak som zvedavy co to zrobi
//Bez zmeny. Ked nahodou nepride do zajtra nejaky iny napad, tak pojde reinstall
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Napady som ti napisal vyssie, ale si ich zrejme odignoroval: post2254518.html#p2254518 Skusal si pustit na PC nejaky Malwarebytes Antimalware, ze ci je PC cisty???
110mat110
Light Professional
Light Professional

Antivirom som ho presiel. Este skusim malwerbytes. Inak, dal som resetovat nastavenia LAN. Takze uz mi uz uplne ukazuje ze je nedostupne internetove pripojenie ale net stale ide :smt081
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak som dobre videl, tak máš Realtek zvukovku, tak skús posledný ovládač.
http://drivers.softpedia.com/get/SOUND- ... -bit.shtml
V Správcovi zariadení je všetko v poriadku ?
110mat110
Light Professional
Light Professional

Ano, drivery su najnovsie a aktualne. Device Manager bezi v poriadku, najde nove zariadenia a stare su tam zobrazene bez problemov. Skusil som pripojit TV cez HDMI kabel, pekne rozpoznalo aj znacku TV, zobrazilo ju ako zariadenie na prehravanie zvuku ale zvuk neprehralo. Medzi casom som odinstaloval aj Win Mobile Emulator z Visual Studia, len tak ci nahodou, ale v tom to nebolo. Malwerbytes tiez nic nezistil. Tak ide reinstall. Co uz.
Prílohy
devicemanager.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skusal si odinstalovat ovladac pre chipset aj zvukovu kartu, restartnut a potom opat nainstalovat??? Lebo to je uz posledne co ma napada a ked nepomoze, tak format.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Pozeram, ze hore som to nenapisal. Prva vec co som spravil bol update ovladacov a ked zahlasili ze su aktualne tak kompletny reinstall.

Teraz som reinstaloval WIN a ten k :smt098 t mi dal SSD ako C: CD romku ako D: A datovy disk ako E: Ma z neho asi porazi... No nic. Druhy pokus. Ale zvuk siel!

Konecny result: Zvuk ide, LAN pise, ze nie je pripojeny ale ide. Ide aj Edge, idu aj systemove veci. Len ikonka je zla :nono:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

To si instaloval Windows 2x? Ved tie pismena sa daju zmenit.

Inak ja som tiez mal problem s tou ikonou, ale este pri Win7, teraz mam 10 a zobrazuje sa spravne, rovnaky HW aj operator.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak, tak, pismeno disku a mechaniky sa da par klikni zmenit :D Notifikacia o nefunkcnom internete, tak to neviem ako funguje, ale myslim si, ze v urcitych casovych intervaloch, napriklad 1x za minutu posle paket alebo ping na daky server a pokial je odozva, tak internet akoze funguje a ked odozva nie je, tak nefunguje.
Napísať odpoveď