Problém s pc

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
icemarek
Light Expert
Light Expert

Problém s pc

Príspevok od používateľa icemarek »

Ahojte,

Začal mi blbnut pc. Zapnem ho, nastartuje sa, ventilátor sa spustí, kontrolka na compe svieti, ale mám čiernu obrazovku. Monitor je zapnutý, ale nejde ako keby žiadny šťava s compu. Reštartovať ani nič iné nepomáha. Potom za pár dní ho skúsim a normálne sa naštartuje.
Ďalší problém je, že aj keď sa mi ho niekedy podarí naštartovať tak sa pocase výplne na tvrdo a potom sa chová tak ako som písal. Neviem či tieto dva problémy spolu súvisia, ale mám pocit ze to bude v grafike.
Počítač má nejaké styri roky a grafická je gt 570.. postarší kus... :-)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém s pc

Príspevok od používateľa heker »

Zrejme odisiel zdroj, treba skusit iny. Podla priznakov by to nic ine nemalo byt.
icemarek
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa icemarek »

Ale veď to by sa ani nenaštartoval, či?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak sa po spustení PC iba roztočia ventilátory a rozsvietia sa kontrolky (neblikajú, sú bez aktivity), s najväčšou pravdepodobnosťou to môže byť základná doska.

Ak sa komp počas práce natvrdo vypne, s najväčšou pravdepodobnosťou to môže byť zdroj, prípadne sa nejaký komponent prehrieva.

Ale treba vyskúšať aj iné komponenty, istotu získaš len metódou pokus-omyl, čiže skúšaj postupne meniť jednotlivé komponenty za iné.. napr. si požičaj od kamaráta, kolegu, suseda nejaké komponenty a skúšaj.. prípadne zober svoje komponenty k nemu a vyskúšaj ich v jeho kompe. Ak máš integrovanú grafiku na doske/cpu, môžeš vybrať grafiku a skúšať cez integrovanú, tak vieš vylúčiť alebo potvrdiť chybu grafiky. A podobne...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mal som podobny problem, ale ked sa uz nastartoval, tak isiel bez problemov. Dosku a ramky som posunul, grafiku som pouzival docasne v inom pc, tie to neboli, zdroj sa nepouziva, takze zrejme to bol zdroj.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja mal tento problém s Asrock doskou este pri AM2 sockete, mne pomohla výmena dosky, kedže eshop Karman vtedy už zrušili.
Napísať odpoveď