ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni
Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy
Problem byva vseobecne s akceptaciou VISA kariet. Mal som 3 karty (VUB, mbank, TB) vsetky boli VISA takze ani jednu neakceptovali. Nakoniec som si vo VUB vybavil dodatkovu Maestro (zadarmo v ramci baliku, ktory mam), s tou uz nebol problem. TB ponuka Mastercard za 2 eura/mesiac.
To je hlúposť hojko. Embosovaná karta je tá s vystúpenými číslami - jediný dôvod na to je, aby sa tá karta dala použiť offline cez "žehličku", teda aby sa čísla karty pretlačili na papier. V európe sa všetko rieši elektronicky a ani automat v talianskych alpách embos nevyužije/nepotrebuje. Žehličku uvidíš akurát tak v americkom filme...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
baldorex: Ja viem aka je embossovana karta, preto pisem o nej, ze chcem prave taku. Mal som ju u VUB, mal som ju u Zuna, nebol s nimi problem. S klasikou Visa Electron od SLSP problemy mam, trebars v Rakuskom obchode nesla platba, musel som platit s kartou od Zuna - to uz nebol problem. Vo svete boli tiez problemy, vo Francuzsku nesiel zaplatit hotel s Visa Electron od SLSP a ani kamaratou Visou z Tatra Banky, vtedy sme pouzili moju embossovanu kartu od VUB a pohoda - pisal som o tom kedysi davno aj na fore. To iste pri tankovani vo Francuzskych alpach, konkretne lokalita okolo Megeve a Flumet - Visou sa tankovanie platit nedalo, opat to zachranila karta od VUB. Tento rok v Malajzii alebo v Thajsku, ani tam sa mi nedalo zaplatit Visou Electron od SLSP, vtedy som platil ubytovanie embossonovanou Visou Classic od Zuna, kde si nauctovali 3 percenta poplatok za transakciu, ale o tomto poplatku ma vopred upozornili aj mailom, aj pred platenim. To co pisem nie su vymysli, su to realne skusenosti, ktore mam a myslim si, ze mam dost zlych skusenosti na to, aby som si bral kartu neembosovanu Visa Electron. Prave v tom mi vyhovovala embosovana karta od Zuna, ze som s nou nemal nikde problem. Teda problem bol v Rakusku v obchode Hoffer, ale tam Visu asi celkovo neakceptuju.
-
guess.whoo
Redeemer
nj ja som chcel tiez embosovanu od Tatry a nedostal som ju gratis ani ako VIP klient tak som sa na to vyprdol a zrejme od buduceho roka zalozim bezplatny ucet vo Fio banke kde je emboska zdarma
-
hojko
Site Admin
guess.whoo: Preco si chcel embosovanu kartu???
-
guess.whoo
Redeemer
prave pre platby v zahranici v roznych hoteloch, obchodoch etc.
-
hojko
Site Admin
Mas podobnu zlu skusenost ako mam ja??? Lebo mam pocit, ze baldorex sa ma snazi presvedcit o opaku alebo dalej ako v Bratislave ci Kosiciach nebol 
-
guess.whoo
Redeemer
v par obchodoch v DE sa mi nedalo platit Visou, v Londyne som tiez nevedel zaplatit v jednom penzione..s benzinkami skusenosti nemam kedze som stale platil cash
dokopy sa mi to stalo asi 5-6x za posledne 2 roky, ze som musel platit inak ako kartou z dovodu neakceptovania
dokopy sa mi to stalo asi 5-6x za posledne 2 roky, ze som musel platit inak ako kartou z dovodu neakceptovania
VISA nie je VISA Electron, rozlisujte to
Môže byť, že visa electron môže mať nejaké obmedzenia, resp konkrétne terminály vyžadujú niečo, čo tá karta nemá.
Ale určite to nie je embos, pretože ten s tým absolútne nesúvisí. To že ti s embosovanou kartou išlo platiť všade je kvôli tomu, že je to klasická debetná/kreditná karta, ale opakujem, nie kvôli embosu....
Vysvetlenie prečo niekde nejde visa electron je tu https://en.m.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron
Ale určite to nie je embos, pretože ten s tým absolútne nesúvisí. To že ti s embosovanou kartou išlo platiť všade je kvôli tomu, že je to klasická debetná/kreditná karta, ale opakujem, nie kvôli embosu....
Vysvetlenie prečo niekde nejde visa electron je tu https://en.m.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron
-
guess.whoo
Redeemer
ved nikto nepise, ze Visa Electron je embosovana. prave naopak a tym, ze Tatra poskytuje bezplatne len ju vznika problem, ktory som mal a ktory by mal aj hojko
-
hojko
Site Admin
A ako bolo napisane, tak TB k tomu uctu dava Visa Electron a moje problemy, ktore boli v zahranici, tak boli prave s Visa Electron. Preto sa chcem tejto karte vyhnut.
-
mirak2
Hardcore addict
to, ze v rakusku a nemecku ti nezobrali visu electron nie je chyba visy, ale tym, ze tam viac preferuju maestro od mastercardu.
30€ kartu ponukaju iba tym klientom ZUNA, ktory mali kreditku alebo uver. Kludne mozes mat na zune milion €, no bez kreditky/uveru ti 30€ nedaju.Supersonic napísal:Dnes sa bol brat pytat v tatrabanke ako je to s tym prechodom od ZUNA k nim a ponukli mu tu istu ponuku čo niekto postoval vyssie tatra personal na 3 roky zadarmo no bez tej darcekovej poukazky 30€... tak to asi plati pre vsetkych, najprv som myslel ze je ta ponuka len pre ludi s vyssimi obnosmi penazi na ucte, ale asi to davaju kazdemu(brat tam mal cca 80€)
tak ucet uz mam zalozeny, mam to aj pisomne ze sa TB zavazuje mat ten program na 3 roky zadarmo, vklad na ucet je zadarmo, karta je visa elektron a mam aj 30€ darcekovu kartu, uvidim ako budem spokojny s uctom
ako tak vas citam dufam ze nebudem mat problem s tou visou elektron
boccaccio: ja som mal len normalnu kartu k uctu, ziadny uver od nich a aj tak som dostal tu kartu
ako tak vas citam dufam ze nebudem mat problem s tou visou elektron
boccaccio: ja som mal len normalnu kartu k uctu, ziadny uver od nich a aj tak som dostal tu kartu
Tam ma dnes osrali v TB. Ze mi nic nedaju.

-
tacosi
Moderátor
Ci to nebude tak, ze to ponuknu len ked vas kontaktuju cez callcentrum a na pobocke nie.
Mne volali tiez, najprv par minut kecala a nepustila k slovu, potom prisli na rad otazky, a ked som jej oznamil ze nechcem prejst, ze ten ucet rusim, tak mi ponukla tych 30€. Len je mi divne, ze mi nespominala ziadne 3 roky zdarma.
Mne volali tiez, najprv par minut kecala a nepustila k slovu, potom prisli na rad otazky, a ked som jej oznamil ze nechcem prejst, ze ten ucet rusim, tak mi ponukla tych 30€. Len je mi divne, ze mi nespominala ziadne 3 roky zdarma.
Mam od nich ucet plus, kartu aj kreditku. Zatial ma nekotaktovali. Pokial TB ponukne normalnu kartu tak by som nemal problem pouzit ponuku. Ak nie tak asi ukonto. Pri ukonte mam ale pocit, ze je tam vela skrytych poplatkov.
Aké sú pri ukonte skryté poplatky?