Aký máte urok na stavebnom sporeni alebo na inom ucte v banke ?
zaujimaju ma aj aktualne moznosti ake banky na sr ponukaju
mozno by ste mohli vediet ak ste zakladali ucet alebo sa pohybujete v oblasti..
nasiel som nieco take : http://www.etrend.sk/financie/sporiace- ... rokov.html
alebo kam by ste investovali ak sa to neoplati ?
dik
Urok na ucte v banke
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Urok na ucte v banke
Pozri sem, resp. si tam pozri aj vklady, sporenie atd... Kym tam nemas tisice, resp. desiatky tisic eur, tak ten urok je smiesny uplne irelevantny: https://www.financnahitparada.sk/bezne-ucty
Aku sumu chces investovat???
Aku sumu chces investovat???
zavisi od toho ake riziko si ochotny akceptovat. Cim je investovanie bezpecnejsie tym je vynos nizsi.
A tiez treba mat nejaku tu sumu aby to malo nejaky vyznam, povedzme 10k ako minimum.
A tiez treba mat nejaku tu sumu aby to malo nejaky vyznam, povedzme 10k ako minimum.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
mal som este donedavna stavebne s 3% (stara zmluva), bohuzial mi ho minuly rok znizili na 1.7%
tiez budem pozerat nieco lepsie, kedze nejake dukaty som tam nazbieral a nemam momentalne co s nimi
tiez budem pozerat nieco lepsie, kedze nejake dukaty som tam nazbieral a nemam momentalne co s nimi
Bežné účty majú buď nulové alebo podobne vtipné úročenie. Ak potrebuješ mať peniaze stále v dosupnosti, tak momentálne najvýhodnejší je možno v PSS, sporenie Lišiak, kde sú peniaze dostupné stále. Ak si si ho už založil dávnejšie, tak stále tam je 1% úrok ročne (ak si založíš teraz, tak iba 0.5%).
Najvýhodnejšie termínované vklady sú momentálne s úročením okolo jedného percenta pri vklade na dva roky, tak tiež nič extra.
Stavebné sporenie na nových zmluvách na nových zmluvách má úročenie okolo 1.75 percenta + štátna prémia.
Potom závisí na akceptovaní rizika. Ak akceptuješ vyššie riziko, tak banky ponúkajú rôzne fondy, či už akciové, dlhopisové, zmiešané, realitné, ... Prípadne investovať priamo do akcií spoločností, dlhopisov, komodít ... cez brokera (robia to aj nejaké slovenské banky/banka alebo sa zaregistrovať u akéhokoľvek zahraničného brokera).
Najvýhodnejšie termínované vklady sú momentálne s úročením okolo jedného percenta pri vklade na dva roky, tak tiež nič extra.
Stavebné sporenie na nových zmluvách na nových zmluvách má úročenie okolo 1.75 percenta + štátna prémia.
Potom závisí na akceptovaní rizika. Ak akceptuješ vyššie riziko, tak banky ponúkajú rôzne fondy, či už akciové, dlhopisové, zmiešané, realitné, ... Prípadne investovať priamo do akcií spoločností, dlhopisov, komodít ... cez brokera (robia to aj nejaké slovenské banky/banka alebo sa zaregistrovať u akéhokoľvek zahraničného brokera).
Kam a ako investovať závisí v prvom rade od toho, koľko peňazí máš k dispozícii a ako dlho ich nebudeš potrebovať. Bez týchto informácií sú všetky rady zbytočné.
Ako už písali hore, úroky na sporiacich účtoch sú teraz minimálne.
Ja mám aktuálne v mbank 0,5%, čo je asi najviac čo aktuálne ponúkajú banky na bežný sporiaci účet. Peniaze mám hneď k dispozícii bez penalizácie.
Ako už písali hore, úroky na sporiacich účtoch sú teraz minimálne.
Ja mám aktuálne v mbank 0,5%, čo je asi najviac čo aktuálne ponúkajú banky na bežný sporiaci účet. Peniaze mám hneď k dispozícii bez penalizácie.