Pipanie ntb pri starte

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Pipanie ntb pri starte

Príspevok od používateľa Gnogl »

Zdravim, mam taky problem s notebookom, ze pri starte mi zacne pipat. Moze to sposobit nefunkcna klavesnica? Nefunguje medzernik. Ked som ju vytiahol a zapol ntb tak mi normalne bez problemov nacitalo win. Klavesnica bola pravdepodobne obliata alkoholom, ale nie velkym mnozstvom. Teraz je vonku a nechal som ju susit, ale mam obavy z poskodeneho radica klavesnice.. Mohlo to obliatie poskodit radic?..zakladna doska bola uplne sucha.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pipanie ntb pri starte

Príspevok od používateľa hojko »

Pipanie bude hw problem, povacsine je to problem RAM, alternativa moze byt grafika (pri notebooku bude integrovana na doske). Teoreticky aj klavesnica, ale to uvidis, ked ju vysusis. Skor by som sa zameral na RAM.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

takže, klavesnica je suchá, zapojil som ju a pri zapínaní ntb už nepípal(zatial) ale vyskocil bootmanager s moznostou "windows memory diagnostic", v podstate to čo robilo včera len bez pípania. Tak som tuto moznost vyskusal a win nič nenasiel, ziadne chyby. RAM som aj tak vybral, vyčistil, ale chyba zostava. Skúšal som vypojiť klavesnicu z dosky a zapojiť externu cez usb a nebol žiadny problém, všetko fungovalo ako malo --> štart ntb, pisanie.
Tu mi napada otazka, že ked mi externa klavesnica funguje ako ma, mohol by som vylučiť poškodenie radiča klavesnice? alebo sa mýlim?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aky radic ma klavesnica???
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

tak pokial viem kazde zariadenie by malo mat radic (controller).. hladal som na co upozornuju konkretne pipnutia, nasiel som https://support.lenovo.com/sk/sk/documents/ht062270 kde sa konkretne spomina "Keyboard controller error", ak sa mýlim a nie je to radič tak sa ospravedlnujem.
Prílohy
controller.png
controller.png (3.36 KiB) 823 zobrazení
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To su chybove hlasky biosu, ktore signalizuju hw problem. Ulahcuju identifikaciu problemu.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

ano to viem, len som chcel poukazat ze klavesnica ma controller.. ale je to uz nepodstatne, problem je vyriešený
chyba bola v baterií, ktorú som vybral a spustil notebook cisto len zo siete, klavesnica fungovala už v poriadku, kontakty na baterke a ntb som vyčistil.
príčina toho všetkého(podla toho čo som vygooglil) bola komunikácia medzi baterkou a embedded controller, ktora prebieha cez 2 kontakty..mozno zaoxidovane, každopadne dakujem za odpovede :)
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, ja tu mam jeden starý acer book a tiež pipa ked ho zapnem neustále už som skúsil vybrať ram dať novú ale nič, vytiahol som adapter a zapol som book a nepípa akonáhle som ho znova zapojil tak pipanie nonstop. Notebook s adapterom bez baterie ani nenastartuje tak tam neviem ani Windows nainstaloval lebo bateria už nevydrží nič. Čo by ste odporúčili ? mam doma další adapter pre notebook parametre sedia ale je z Asus booku a nie z Aceru ale volty aj ampery sedia .
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak pouzi ten adapter. Ak sedia volty, tak je to ok. Ak by ampere bolo vacsie, tak to vobec nevadi. Ak mensie, tak v zatazi by uz nemuselo davat dost stavy. Konektor by mal byt podobny, teda DC 2,5 na 5,5.
Napísať odpoveď