Martin Daňo a Rudolf Vaský

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Martin Daňo a Rudolf Vaský

Príspevok od používateľa seth82 »

Čo o tých konštruktéroch a celom priebehu výroby tej družice vieš? Dovolím si tvrdiť, že asi toľko, koľko naša spomínaná hviezdna dvojica. A rovnako si dovolím tvrdiť, že podobne ako oni netušíš, čo je ESA a ani to, že sme jedinou krajinou na okolí, ktorá NIE JE jej členom, hoci ostatné krajiny V4 v nej napríklad sú, takí Česi už osem rokov. A vysvetlíš nám tu všetkým, aký kapitál sa dal z toho výskumu a vývoja družice / kalerábu, vytrieskať? Keď sa tam už teda "pchali špinavé ruky pachtiace po kapitále". Celkom rád si to nechám vysvetliť od fundovaných jedincov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

rebuss napísal:nepchali špinavé ruky pachtiace po kapitále a keby sa to robilo normálne, ako by sa aj malo, cez akademickú pôdu. Fakt to potom vrhá zlý tieň hlavne na tých konštruktérov, ktorí sa na tom podieľali, ktovie aký talentovaní atď.
:lol:
vyskum na Slovensku + ruky pachtiace po kapitale + akademicka poda. si to po sebe aspon precitaj viac krat.

ty asi zijes na paralelnom Slovensku, lebo toto je hlupost na n-tu
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

No keď je u teba výskum kúpa skladačky a poprípade nejaké ladenia a menšie úpravy, prosím, ale ja to výskumom nenazývam.

Odhliadnuc od toho, že sa kúpila mnohonásobne predražená, nechcú odpovedať na otázky, celé to smrdí. A to, že sa snažia o vstup do ESA je pekné, ale na fakte, že sa na tom niekto pekne nabalí, to nič nemení.

Veď si počkajme čo prinesie tento rok.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takže o tej družici a jej vývoji nevieš nič - iba opakuješ to, čo si sa dočítal na nete. Ako vieš, že je predražená? Máš poňatia o tom, koľko celý proces stojí a vieš náležite oceniť všetky aktivity či komponenty?

Prepáč, ale celý svoj príspevok a vlastne všetky tie týkajúce sa tej družice zakladáš iba na tom, čo ti predžul niekto iný. A ten niekto iný nevedel o daných veciach zhola nič. Len tak mimochodom - členské krajiny ESA prispievajú do systému mnohokrát viac (v miliónoch eur, vrátane stáží a spolupráce so školským systémom), ako u nás štát dotoval tú družicu. Podľa môjho skromného názoru sú to na rozdiel od iných mrhaní správne investované peniaze, pretože prieskum kozmu a aeronautika majú budúcnosť.

Na záver - nie, nie som do toho výskumu zapletený, peniaze si viem zarobiť aj sám, ale som fanúšikom a ESA/JAXA som navštívil niekoľko krát, bol som aj na diskusiách a prednáškach. A viem aj to, koľko ten špás celý stojí. Napríklad program Philae stál 1,4 miliardy eur.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

pokiaľ viem tak už sme členmi ESA. Takže každý rok budeme platiť príspevok (samozrejme). Inak investícia do vesmírnych programov sa vracia niekoľkonásobne ale až po mnohých rokoch. Takže nad investovanými peniazmi by som neplakal.
Ďalej český satelit stál rovnako ako náš, a to ho dotovala aj EÚ.
Členstvo v ESA prinesie 7 miliónov € na naše univerzity a vedecké projekty.
Tuším sa Daňo rozhorčoval že družica je malá kocka. Pozerá veľa sci-fi filmov alebo neviem či čakal že chceme vyniesť Death Star na obežnú dráhu. Vynesenie satelitu stojí 100 000€ a každy zbytočný gram na viac tú sumu zvyšuje.
Neviem o aké pranie peňazí sa jedná. Pýtal som sa aj na tom streame, odpoveď som nedostal. Tak možno ty rebuss mi označíš čo je predražené a zmanipulované alebo ešte neviem čo všetko :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sme? To sa asi stalo za tých pár minút, ktoré som preflákal.

https://en.wikipedia.org/wiki/European_ ... ion_to_ESA

So zvyškom súhlasím, samozrejme.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nie sme členmi ESA a najbližších pár rokov ani nebudeme. Zatiaľ je podpísaná len dohoda o spolupráci.
gorsche
Medium Star
Medium Star

díky, tak to som nevedel :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Staršie videá k téme :smt043

gorsche
Medium Star
Medium Star

Hanbím sa že som to pozeral. Z tých videí mi je fyzicky zle a každou sekundou cítim ako sa moje IQ exponencionálne znižuje. Vaský robí zo Slovenska Kongo alebo podobne chudobnú krajinu. Žijem na východe a nezdá sa mi žeby ľudia nemali čo jesť. A ak nemajú tak si väčšinou za to môžu sami. Ďalej pripisoval povinnosť Kapušovi aby tým ľudom skvalitnil život a až potom sa mohol venovať výskumu vesmíru :D ??? :smt033 dúfam že nabudúce odolám a už do tejto témy nevkročím. Lebo jediné pozitívum vidím v tom, že aj pod jeho videami je približne polovica za skCUBE.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Na tom prvom videu je krásne vidiet, ako myslou uviazly niekde v 90. rokoch minulého storočia. Žeby Daňovi ten nápad z družicou vnukol Vaský? Pretože dlhodobo na neho mal zlý vplyv a posledného pol roka sa to prejavuje v plnej "kráse". Vážne im už niet pomoci. :smt081
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dano zas ukazal, ze s investigativnou novinarcinou skoncil, nedokazal ani docitat clanok do konca, aby zistil, ze ide o vtip. A rozvinul k tomu hlboku analyzu.
Clanok: http://strategie.hnonline.sk/media/8846 ... pis-tyzden
Samozrejme to potom Dano zmazal, zrejme ho hned v komentaroch upozornili, ze pise bludy.
Prílohy
Dano_vs_silvester.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

podla zasady "Nie je to pravda, ale mohla by byt", alebo ako guru TER aktualizoval:
Prílohy
tibique.png
tibique.png (27.85 KiB) 1402 zobrazení
rebuss
Star
Star

Daňo zase ukázal, že ako jediný sa vie postaviť aj "zvrchovaným" akým je napr. aj prezident.

https://docs.google.com/document/d/1Aba ... 2Ogds/edit
Bez názvu.png
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Maly detail .. "pri výkone svojej funkcie", jeho osobny facebook profil NIE JE ziaden oficialny profil prezidenta SR ale jeho osoby navyse pochybujem, ze sa da povazovat fotenie vo volnom case ako vykon verejnej funkcie.
Takze Dano zase trepe voloviny a snazi sa zviditelnit.
rebuss
Star
Star

Či porušil ústavný zákon, to rozhodnú poverení.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Napísal si to dokonale - nie nestranní, nie vhodní, ale "poverení". Ako za režimu. A keďže vieme, že súdy a políciu kontrolujú SMERáci, bude zaujímavé sledovať, ako to dopadne. Pretože ako napísal ten nad tebou - Daňo opäť robí z komára somára, no nevadí mu hrkútať si s Vaským, ktorý v Amerike kradol bojlery.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Zareagoval som na jeho prispevok a snazil sa diskutovat.. na co Dano zacal byt vulgarny a oznacoval ma za nejaku 3tiu skupinu pdola nejakeho jeho videa, nasledne som povedal ze ich teda skatulkujem za neobjektivne a vulgarne medium.. potom si ma zablokoval a moje komentare zmazal.
To je Martin Dano 2017.

Pre mna sa tymto stava odpadom Slovenskej zurnalistiky.
jackb
Redeemer
Redeemer

pisal Dano udanie aj ked prezident navstivil Lunterovu tovaren a ukazal mu tak podporu v casoch kauzy okolo otravy cicerovou pomazankou?
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Ten navrh na obzalobu prezidenta je riadny nezmysel. Jedine co ako tak dava vyznam je ten navrh vyboru pre nezlucitelnost funkcii. Ale tam to tiez neprejde, lebo za to musi hlasovat 2/3 clenov a tolko tam Smer nema ani s SNS, Mostom a Kotlebovcami.
Napísať odpoveď