emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Tie náklady tam sú, to je jasné, postupne sa to začne vracať späť (z čisto ekonomického hľadiska).
Nezačalo a nezačne. Ale to je dobre, pre niektorých ľudí príde vytriezvenie až keď sa to priamo dotkne ich života.

Navyše, viem že ti to uniká, ale kvalita života nie je len o ekonomike.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

o imigracii na Slovensko a jej dopade na nasu kulturu v casoch minulych. a aj pohlad na Slovakov ako narod - co hej(t)Slovakom rozhodne dobre neurobi
http://zivot.cas.sk/clanok/34752/skutoc ... s-prekvapi
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:o imigracii na Slovensko a jej dopade na nasu kulturu v casoch minulych. a aj pohlad na Slovakov ako narod - co hej(t)Slovakom rozhodne dobre neurobi
To že Slováci sú zmes rôznych typov európskych etnicít musí byť zrejmé každému kto má oči a aspoň trochu poňatia o týchto veciach.

Samozrejme to nie je žiadny argument pre akceptáciu rasovo a kultúrne výrazne odlišnejších etník, aké tvoria napríklad Arabi, alebo spomenutí Turci v minulosti.

Chápem, ale že sa to hodí všelijakým pseudointelektuálom, ktorý dokážu siahodlho diskutovať o "multi-kultúrno-etnických" koreňoch Slovenska ako vysvetleniu "prirodzenosti" novodobej semitskej a sub-saharskej migračnej vlny/invázie do Európy. :roll:
jackb
Redeemer
Redeemer

Hlavne ti Turci, Tatari, Madari a Bulhari su europske etnicity. Ona sa ta "europskost" vzdy v debate so pseudointelektualom presuva tam, kde sa prave hodi.
Okrem toho minule predseda istej parlamentnej strany nieco dristal o "osobach neslovanskeho vyzoru", takze asi nie kazdy ma oci a jemu to tak velmi jasne :)

Kto vie ako sa citili starousadlici, ked z juhu prichadzala invazia utecencov z Chorvatska a Madarska, ktori utekali pred tureckou hrozbou? Alebo ked sa zacali v okoli kralovskych banskych miest v horach objavovat ludia divneho vzhladu, jazyka a nabozenstva. A tych dokonca pozvali vtedajsi mocni.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

-AA- napísal:Nezačalo a nezačne. Ale to je dobre, pre niektorých ľudí príde vytriezvenie až keď sa to priamo dotkne ich života.

Navyše, viem že ti to uniká, ale kvalita života nie je len o ekonomike.
Nezačalo a nezačne.. napísal Aryan Angel, AMEN. Skús pozrieť napr.:

http://www.hbs.edu/faculty/Publication% ... ee58d0.pdf

alebo:

http://www.economicshelp.org/blog/6399/ ... k-economy/

Je toho kvantum, téma je zložitá, každopádne tvoje konečné konštatovanie nemá s realitou nič spoločné.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

http://www.teraz.sk/zahranicie/madarsko ... lanok.html

Hlavný "hrdina" útoku na štátnu hranicu, colníkov, policajtov bol odsúdený na 10 rokov za terorizmus. A on je len jedným z milióna "mierumilovných" migrantov. Takých tu potrebujeme ako soľ. Čo bude z EU bez takýchto ľudí? Bez nich tu nemáme žiadnu budúcnosť. A sú spestrením nášho života.

Väčšina sú mierumilovní ľudia, len pár z nich robí teroristické útoky, dobodá ľudí vo vlaku, prejde nákladným autom a podobné akcie, to ale nevadí, nie je to také zlé, treba ich navoziť čím viac. Treba si zvykať, mohlo by to byť aj horšie.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Je toho kvantum, téma je zložitá, každopádne tvoje konečné konštatovanie nemá s realitou nič spoločné.
Príliš by som neveril, že si to vôbec čítal. Pri nanajvýš optimistickom pohľade nie je ekonomický prínos imigrantov výrazne negatívny ani pozitívny. Pri triezvom pohľade, je masová imigrácia polo-gramotného obyvateľstva do technologicky vyspelých spoločností, pozitívum akurát tak pre niektoré mimovládky a tým čo vyhovuje ešte nižšia cena práce v nízko-príjmových odvetviach.
Cesar napísal:Väčšina sú mierumilovní ľudia, len pár z nich robí teroristické útoky, dobodá ľudí vo vlaku, prejde nákladným autom a podobné akcie, to ale nevadí, nie je to také zlé, treba ich navoziť čím viac. Treba si zvykať, mohlo by to byť aj horšie.
Áno, to by mohol byť recept na problém s prisťahovalcami, ktorí všetci hľadajú. Čím viacej ich tu bude, tým bude pomer teroristov k ich celkovému počtu menší. Aké jednoduché!
hughito
Redeemer
Redeemer

Príliš by som neveril, že si to vôbec čítal. Pri nanajvýš optimistickom pohľade nie je ekonomický prínos imigrantov výrazne negatívny ani pozitívny. Pri triezvom pohľade, je masová imigrácia polo-gramotného obyvateľstva do technologicky vyspelých spoločností, pozitívum akurát tak pre niektoré mimovládky a tým čo vyhovuje ešte nižšia cena práce v nízko-príjmových odvetviach.
Ja by som zas príliš neveril, že ty si to čítal. Ak sem niečo takéto posielam, vždy mám prečítaný minimálne úvod a záver. Podobné texty som sem posielal viackrát.

Mne osobne nejde o to dokazovať silou mocou nejaký ekonomický prínos migrantov, lebo to pre mňa nie je dôvod na to, aby som zastával taký postoj, aký zastávam. Tento ekonomizujúci (kapitalistický) pohľad na svet určite nie je mojou doménou. Posielam to sem preto, aby som vyvracal a spochybňoval demagogické a lživé tvrdenia, ktoré tu podaktorí prezentujú. A keď už ty napíšeš vetu: Pri nanajvýš optimistickom pohľade nie je ekonomický prínos imigrantov výrazne negatívny ani pozitívny tak je to dôkaz, že to robím úspešne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito
Redeemer
Redeemer

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Imigranti sú tak ekonomicky prinosni, ze sa bude v Nemecku zvyšovat vek odchodu do dôchodku a dane, pričom ešte na začiatku roku 2015 plánovali prebytok 6 giga eur...
hughito
Redeemer
Redeemer

S preukázaním kauzality predpokladám nebudeš mať problém.. alebo ide len o výkrik priemerného pravicového demagóga?

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2017, 17:43)
Jój, to by bolo plných internetov, keby tam boli "páchatelia" utečenci. Aká škoda, takto táto správa takmer v éteri zanikla.

http://spis.korzar.sme.sk/c/20421668/op ... lehem.html
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Je rozdiel keď hlupáci vyčíňajú pod vplyvom alkoholu alebo drog, a je rozdiel keď ich správanie prirodzene (bez vplyvu omamných látok) vyplýva z náboženského presvedčenia, (ne)výchovy, pologramotnosti atp...
hughito
Redeemer
Redeemer

A to dokážu analytici zhodnotiť spoza počítača? (Aj utečenec muslim môže rozbiť Betlehem kvôli požitiu alkoholu a nie kvôli náboženskej motivácii). Najmä vtedy, ak ide o úplne vymyslenú správu, čiže hoax. :D
jackb
Redeemer
Redeemer

tak pravoverneho moslima by toto nenapadlo, lebo Jezis je pre neho rovnaky prorok ako ti zo Stareho zakona, alebo nakoniec aj Mohamed. Len Mohamed bol posledny s kym dal Boh (hebrejsky Jahve, arabsky Allah) rec, preto sa berie najvaznejsie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Našťastie u nás toľko imigrantov nie je ;-)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

jackb
Redeemer
Redeemer

a to robi minimum ludi, alebo ma na seba velmi male naroky. ja som na ESOL chodil. potreboval som si vdaka nemu urobit certifikat, aby som mohol ist na univerzitu od magisterskeho stupna. je to o uroven vyssie ako sa pozaduje pri ziadosti o britske statne obcianstvo.
v nizsich leveloch bolo vela Cinanov na vymene, dost Spanielov ale Vychodoeuropanov az tak vela nie. ked som o kurze podrobne hovoril rumunskemu manzelskemu paru, ktoremu som vtedy prenajimal izbu, tak najskor boli nadseni. no ked sa prisiel ku tomu, ze je potrebne byt pocas mesiacna na 90% hodinach, ktore su 3,5 dna v tyzdni, tak uz taki radi neboli. a nestacilo ani to, ze za ucast na tomto kurze dostavaju peniaze, co predstavuje velku cast uslej mzdy, kedze uz fulltime pracovat nemozu.
no intergracia bola problem aj na kurze, kde sa na hodinach sice speakovalo, ale cez prestavku vznikol obrovsky stol Spanielov a uz bolo po angline. len malo z nich sa snazilo aj socializovat anglicky. ja som dostal radu, ze ked chcem svoj certifikat musim zamakat a vystavit sa angline co najviac. a prave vtedy odisla moja slovenska spolubyvajuca, kolegyna a spoluziacka v jednom ku frajerovi a ja som bral tych Rumunov, lebo po rumunsky neviem a ani som sa o to za toho polroka velmi nesnazil. (aj ked som nasiel vela slov z rumunciny v slovencine, alebo nareci v mojej rodnej vieske)

//ha, tak tie poziadavky na jazyk zhodili o level dole. snad mi ponechaju pocet rokov
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:Hlavne ti Turci, Tatari, Madari a Bulhari su europske etnicity. Ona sa ta "europskost" vzdy v debate so pseudointelektualom presuva tam, kde sa prave hodi.
Maďari a Bulhari sú dnes pravažne ľudia európskeho pôvodu. Ak sa snažíš naznačiť, že v minulosti neboli - bolo k nim pristupované tak ako k Turkom a Tatárom, ktorých tu nikto en masse dobrovolne neprímal a nepozýval.
Okrem toho minule predseda istej parlamentnej strany nieco dristal o "osobach neslovanskeho vyzoru", takze asi nie kazdy ma oci a jemu to tak velmi jasne :)
Neviem prečo by to mali niektoré charakteristickejšie črty židovského etnika, na ktoré zrejme narážal, vylučovať..
hughito napísal:Mne osobne nejde o to dokazovať silou mocou nejaký ekonomický prínos migrantov, lebo to pre mňa nie je dôvod na to, aby som zastával taký postoj, aký zastávam. Tento ekonomizujúci (kapitalistický) pohľad na svet určite nie je mojou doménou. Posielam to sem preto, aby som vyvracal a spochybňoval demagogické a lživé tvrdenia, ktoré tu podaktorí prezentujú. A keď už ty napíšeš vetu: Pri nanajvýš optimistickom pohľade nie je ekonomický prínos imigrantov výrazne negatívny ani pozitívny tak je to dôkaz, že to robím úspešne.
To bola interpretácia ekonomicky dopadov z tých štúdii. Ja stále hovorím, že to má oveľa závažnejšie ako ekonomické dôsledky.
jackb
Redeemer
Redeemer

zrusili Buhlari a Madari "europsku" kulturu? museli nimi podrobeni Slovania uctievat Tengriho, prejst na kocovny sposob zivota a tak? preslo to do celej Europy?

on narazal na Zidov, len ten kto nevie citat medzi jeho riadkami by si myslel, ze je problem, ked sa u dobre Slovaka prejavy geneticky znak, ktory si nesie od svojich neslovanskych predkov. a tymi su aj Nemci, aj Rumuni a kazda ina geneticka primes.
Napísať odpoveď