Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa rochedo »

japaja napísal:no vstúpil som si do svedomia a pozisťoval si pár vecí medzi ktoré patria:
- Pri troch hlavných jedlách s obsahom 40 g bielkovín, čo je najvyššia odporúčaná jednorázová dávka bielkovín s ohľadom na schopnosť tráviacieho systému spracovať prijaté bielkoviny
-zdroj: (http://www.bbcenter.sk/clanky/zasady-re ... ive-2cast/)

tiež som sa dočítal že by som mal prijať približne 4000kcal na objem z daného dňa mne to vychádza na necelých 2400kcal , je to problém?

sacharidy: 250,77g
bielkoviny: 188,14g

-tam kde budem pracovať vo vedľajšej budove je jedáleň
diky za smiech. takyto jedalnicek snad nemyslis vazne. 4x protak za 1 den ? potrebujes kvalitne bielkoviny. mlieko nahradit plnotucnym, pridat veci ktore uz boli spominane, cottage, tvaroh, rybu, arasidove maslo, grecky jogurt, syry, vajcia.

4000kcal je blbost. musis zistit aky je tvoj maintenance, ked zacnes cvicit budes viacej spalovat, casom sa ti nakopne metabolizmus. zistit postupne ci priberas alebo chudnes, podla toho upravis jedalnicek.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

M142: Čo je to vysoká konzumácia?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to ti nepoviem, len ma zaujal ten nazor, tak som bol zvedavy aj na nazory ostatnych.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ako vravím bez gebuzín ktoré mi nechuta cottage a podobne to išlo do momentu než som dostal diabetes tak preto som to skladal tak podľa nenáročnosti , rýchlosti zjedenia, menej srania sa s tým
rochedo. A áno jogurt jem na raňajky z toho dôvodu lebo nedostávam "stavy" z toho, ako sa tu niekto snažil byť zaujimavý že blbosť...
a jesť napríklad chlieb na raňajky by ma je*lo po týždni z toho už by som aspoň mesiac nechcel vidieť danú vec ale pri jogurtoch sa to nestane keď že je ich po ko*ot.

nikde netvrdím 4x proťák za deň. (ale bielkoviny to su alebo snaď nie?)

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2017, 20:52)
a nezdá sa mi že kľúčom k úspechu sú vami menované veci bez ktorých sa človek nepohne

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2017, 21:01)
+ mňa sa plnotučné mlieko netýka podľa "diety"
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Zdravím. Moc necvičím ale mal by som dačo robiť so sebou. Popravde ani neviem čo by som od seba očakával že dosiahnem cvičením.
Do fitka dajakého ma to moc neľáka medzi ľudí čiže skôr doma by som sa tomu chcel venovať.
No a moja otázka je čo za cviky by som mal robiť?
Našiel som si dačo takéto Cviky mohlo by to byť? Čo potom po fázy 2? Ale to asi skoro teraz sa pýtať keď možno prestanem v poľke januára ..
hughito
Redeemer
Redeemer

dasti: To je pseudovýtvor, nie reálny tréningový plán.

M142: Popravde som sa s tým ešte nestretol, neviem. Zaujalo ma však dané slovo, lebo to je tak, ako bolo spomínané - laicky, všetkého veľa škodí a myslím si, že nikto netvrdí, že denne pojesť kilo celozrnného chlebu je výhra. Ide skôr naozaj o to, že ak človek nahradí bielu múku celozrnnou, tak to prinesie určité výhody, ale zas zázrak sám o sebe to nie. Ani ten chlieb z bielej múky netreba vnímať ako nejakú toxickú vec. Veľa vecí je naozaj o miere a najmä o pomere príjem/výdaj.

Ale poznám túto polemiku, síce je to o celozrnných cestovinách, ale..

http://www.akv.sk/index.php?option=com_ ... &Itemid=35
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

dasti555 napísal:Zdravím. Moc necvičím ale mal by som dačo robiť so sebou. Popravde ani neviem čo by som od seba očakával že dosiahnem cvičením.
Do fitka dajakého ma to moc neľáka medzi ľudí čiže skôr doma by som sa tomu chcel venovať.
No a moja otázka je čo za cviky by som mal robiť?
Našiel som si dačo takéto Cviky mohlo by to byť? Čo potom po fázy 2? Ale to asi skoro teraz sa pýtať keď možno prestanem v poľke januára ..
ak chces len doma, tak skus napr. freeletics.
dasti555
Professional
Professional

Pozeral som si niečo o tom freeletics a údajne to neni moc dobré pre začiatočníkov že viac škody ako úžitku to spraví. Hlavne teda ak tie cviky nerobím dobre.
Budem mať za sebou prvý týždeň. Na reddite píšu že to je super a že to funguje ale zároveň sú videá kde hovoria že sa oplatí robiť dačo iné než freeletics. Taktiež že to nie je ani tak zameraná na nejaký "rast svalov" ale skôr na schudnutie.
Aký je tvoj názor?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Pred par mesiacmi som sa do toho chcel pustit aj ja. Nakoniec som sa prestahoval do noveho podnajmu do mensej izby cize som musel zacat chodit do posilky. Tiez som na to cital rozne nazory. Ak si dobre pamatam tak si tam vies vybrat treningovy plan, cize napr. nabrat svalovu hmotu.
Ide o to co chces dosiahnut. Neviem co je tvoj ciel. Podla mna ak si tie cviky dostatocne nastudujes tak ti nic nehrozi. Cvici sa tu len s vlastnou vahou ak ma pamat neklame. Ja ked som zacal s posilkou minuly rok, tiez som nevedel nic, bez trenera som sa vsetko sam naucil. Ano na zaciatku moja forma bola katastrofa ale teraz je to uz v pohode. Akonahle zacnes citit nejaku bolest tak vies ze to robis zle a vtedy zapracujes na forme.

Za pokus nic nedas. Ma to dobre ohlasy lebo je to primitivne jednoduche ale velmi narocne, kedze sa jedna o HIIT. Ak budes mat dobry jedalnicek tak neexistuje ze sa nedas do formy.
dasti555
Professional
Professional

No vybral som si čo by som chcel mať ono mi to nakoniec ale zmenilo že moje zameranie má byť sila (čo si tiež myslím že celkom aj trafilo).
Čo sa týka tých cvikov ako mám chápať ako robím teda napríklad "climbers" a puká mi tak dakde v boku (bohužiaľ neviem to miesto presne určiť)
Mám to radšej prestať alebo robiť to pomalšie?

A čo sa týka toho jedálnička no tak to už vôbec netuším čo by som také mal a nemal k tomu jesť. Osobne si myslím že jedálniček by stačil viac než cvičenie ale v kombinácii to je len plus.
Ale samostatné cvičenie bez jedálnička mi bude asi na nič :/ ale na druhú stranu ak teda cvičím podľa toho aby som nabral silu tak ten jedálniček by som možno aj vynechal.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

dasti555 napísal:ale na druhú stranu ak teda cvičím podľa toho aby som nabral silu tak ten jedálniček by som možno aj vynechal.
vsetci ti, ktori nabrali silu vynechali jedalnicek :D
peterkollar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa peterkollar »

tak ľudia v skratke : som ektomorf a chcem ísť z 70kg na 80

a nechcem pritom jest nezdrave veci a nabrat na bruchu zadku a inych miestach ako oblast ramien a chrbatu

chodim plavat 3* do tyzdna

co odporucate ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak sa chceš vypracovať a chodíš plávať 3-krát týždenne na hodinu, tak si myslím, že to nestačí. Jedine, že by si plával tú hodinu v kuse, vtedy by to mohlo mať požadovaný efekt. Na tvojom mieste by som videl najideálnejšie 2-krát do týždňa posilku, 2-krát plávanie, resp. aspoň jednu tú hodinu plávania nahradiť posilkou.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

dostal som k nakupu tabletove BCAA + lysin, tablety su dost velke a davkovanie je 4 tablety, neviem ich prehltat. vzdy som mal s takymi velkymi tabletami problem, tak ich rozkusem v ustach s vodou a prehltnem - plnia vyznam aj tak? alebo sa musia prehltat cele?
dostal som ich zdarma tak reku ze ich aspon vyuzijem
LukasqoO
King
King

jasne, uplne v pohode mozes :) vela ludi preto aj kupuje praskove bcaa ... ale aj kvoli usetrenym peniazom za hpmc kapsle (tobolky). zvacsa lieky maju napisane aby sa nekusali, lebo moze nastat predavkovanie (su urcene na postupne uvolnovanie)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale toto nie su tobolky - tie plastove, to su normalne tablety - ako lieky
LukasqoO
King
King

ano, u bcaa a inych doplnkoch je to bez problemov. nemaj strach, ucinok sa dostavi

// niekto si ich primiesava aj do protakov
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

oukej, tak diky, budem si ich drvit
hughito
Redeemer
Redeemer

Určite to nevadí, keď to potvrdíš/rozkúšeš.. prečo by aj malo. :)

peterkollar: Plávanie ti je na dve veci, musíš zdvíhať železo. A úplne dokonale naberať bez tuku sa nedá, ale na takej vyžli ako ty určite neuvidíš ani 5 kg tuku. Ďalšia vec - cvič aj spodnú časť tela, teda aj tú riť + nohy, aby si nevyzeral jak dilinko.
peterkollar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa peterkollar »

hughito napísal:Určite to nevadí, keď to potvrdíš/rozkúšeš.. prečo by aj malo. :)

peterkollar: Plávanie ti je na dve veci, musíš zdvíhať železo. A úplne dokonale naberať bez tuku sa nedá, ale na takej vyžli ako ty určite neuvidíš ani 5 kg tuku. Ďalšia vec - cvič aj spodnú časť tela, teda aj tú riť + nohy, aby si nevyzeral jak dilinko.

hel no len problem je v tom ze ja posilku uplne nemozem lebo som po operacii brucha a nechcem si potrhat to co bolo zosite, nie je odporcuane mi dvihat dlhodobo tazke vahy

cize chcem sa zamerat na plavanie ale pritom vyzerat normalne a pribrat lebo som velmi chudy na svoj vekk a vysku, kvoli tej operacii cvicim hlavne ruky zdvihy nad hlavu s obojrucnymi cinkami + este klikujem tak 40 klikov vecer brusaky nemozem vobec a vravim ze z bezpecnostnych dovodov aby som si nieco nedojebabral tak nebudem dvihat viac ako 15kg na jednu jendorucku

....ako inak by som nemal problem ist do posilky aj 3* do tyzdna a cvicit poriadne aby som riadne nabral ale prote nemozem to ma velmi limituje, ze osm presiel tou operaciou tak musim robit kompromisy,

ale zasa chcem vyzerat tiez trochu k svetu... nie ako podvyziveny.. zo zdravotneho hladistka je lepsie ak by som ostal na takejto vaha ze by som nezatazoval oraganizmus ziadnou dalsou vahou to by mi len mohlo sposobit problemy ale ja proste chcem pribrat.. a dobre vyzerat..

//autoeditácia príspevku (13 Jan 2017, 12:22)
Pilifo napísal:Ak sa chceš vypracovať a chodíš plávať 3-krát týždenne na hodinu, tak si myslím, že to nestačí. Jedine, že by si plával tú hodinu v kuse, vtedy by to mohlo mať požadovaný efekt. Na tvojom mieste by som videl najideálnejšie 2-krát do týždňa posilku, 2-krát plávanie, resp. aspoň jednu tú hodinu plávania nahradiť posilkou.

tak ja plavam nie vzdy pravidelne ale 2 hodiny vkuse vydrzim v pohode...teda 1 hodina ptm tak 10 min prestavka a dalsia hodina 70 dlzok
Napísať odpoveď