Pomoc s autobatériou
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc s autobatériou
veru, panasonic v nasej toyotke vydrzal tiez 11 rokov (asi by prezil aj viac ale tak istota..) navyse to auto jazdilo denne 4x do roboty asi 1km dlhe trasy
takze varta silver dynamic by mohla byt ok? mame tu na ne kamenny shop takze asi to bude moja volba
takze varta silver dynamic by mohla byt ok? mame tu na ne kamenny shop takze asi to bude moja volba
-
RATZINGER666
Darca
nic ine tam nemaju?
Mozem potvrdit. Exide som daval niekedy v decembri minulej zimy. Dnes som pri -11 siel startovat po 2 dnoch statia a sice to naskocilo bez problemov, neznel ten starter zrovna presvedcivo.RATZINGER666 napísal:tak co Ti mam napisat, ked sa ma spytas, ake su rozdiely vo vyrobkoch roznych vyrobcov? no take ako pri inych tovaroch (okrem niektorych radov Varty a Boschu, kedze su z toho isteho zavodu v Cechach), v pripade baterii to bude kvalita spracovania, trvanlivost, startovaci prud, citlivost na nabijanie/vybijanie a na vonkajsiu teplotu, ci realne parametre, nie tabulkove hodnoty...
by sa clovek cudoval, ako kratko mozu nekvalitne baterie vydrzat... take exide vedia odist aj po roku ci dvoch... rovnaky problem bol nedavno aj so silverlinom od varty a boschu, po dvoch rokoch mrtve... a to boli kedysi slavne baterie, ked montovane z prvovyroby do novych premiovych aut vedeli vydrzal 8-10 rokov... ja som mal taku od Panasonicu, vydrzala 11 rokov...
Ale o legendardnej bosh silver line z feldy '99 som tu uz niekde pisal. 7 rokov vo felde, potom vymena za akumu. Samozrejme, problem bol v uhlikoch, nedobijalo to dobre, ale to sa zistilo az casom. Ked klakla akuma po asi 2 rokoch, isla naspat bosh (z nudze cnost a.k.a. docasne riesenie, ktore sa stalo trvalym).
Jak som predaval favorit, tak nova baterka s favorita sla do feldy a drziak 10 rocna boshka do fava. Felda uz sla medzicasom do srotu, ale typujem, ze ta boshka doteraz niekde kruti
Nazdar, táto téma mi pripadá najživšia, tak sa skúsim spýtať tu 
Vzhľadom na to, aké je vonku počasie,,rád by som si podbil baterku v aute, ale tu nastáva ten problém,, môžem nabíjať baterku priamo v aute?
Skôr ako niekto napíše, že nieje nič jednoduchšie, ako vybrať baterku a nabiť ju "naholo",,baterku z auta vybrať nemôžem, ak ju odpojím na viac ako 15 minút, zablokuje mi to počítač v aute a skončil som (naposledy keď som menil batériu v aute, ma na to servisák upozornil),, do servisu sa mi s tým ísť vážne nechce. Takže 2 možnosti,,, vybrať baterku, a napojiť auto na batériu iného auta pokiaľ sa mi moja nenabije,, alebo druhá,, skúsiť to risknúť
,, Čo vy na to? skúšali ste nabíjať baterku, ktorá bola počas nabíjania pripojená v aute? Baterka 100Ah, auto Renault Megane Combi 1.9,,,, 2004,, za rady predom Ďakujem 
Vzhľadom na to, aké je vonku počasie,,rád by som si podbil baterku v aute, ale tu nastáva ten problém,, môžem nabíjať baterku priamo v aute?
Skôr ako niekto napíše, že nieje nič jednoduchšie, ako vybrať baterku a nabiť ju "naholo",,baterku z auta vybrať nemôžem, ak ju odpojím na viac ako 15 minút, zablokuje mi to počítač v aute a skončil som (naposledy keď som menil batériu v aute, ma na to servisák upozornil),, do servisu sa mi s tým ísť vážne nechce. Takže 2 možnosti,,, vybrať baterku, a napojiť auto na batériu iného auta pokiaľ sa mi moja nenabije,, alebo druhá,, skúsiť to risknúť
-
vendo
Guru
kadejake exide a ine no name baterky, bosch len objednatRATZINGER666 napísal:nic ine tam nemaju?
To je myslim v poho napatie nie? Teda nie uplne idealne ale dostacujuce.vendo napísal:... tak pochybujem ze dobijanie by jej pomohlo, kedze uz pred zimou sa nedala dobit na viac ako 12.5V
-
tacosi
Moderátor
Si si isty,ze je 100ah?Fery napísal:Baterka 100Ah, auto Renault Megane Combi 1.9
Áno som 
Nuz.. ja som takto dobijal uz nespocet krat. Avsak ani raz na aute s takou elektronikou, aku popisujes ty. Aby sa ti z toho ten pocitac citovo nezrutil, ked zisti, ze sa dobija pri vypnutom motore..Fery napísal:
Nevravím, že tá elektronika je citlivá,, len viem, že keď ho odpojím, počítač auto zablokuje,,,a na každom fóre kde som sa pýtal, ma automaticky zdrbali, že mám nabíjať baterku keď je von z auta,,,
-
tacosi
Moderátor
Zdrbali preto,ze spravne sa to takto ma robit. Vsade sa nazory lisia a tu to nebude inak. Tiez som natom podobne ako Frixo. Nabijal som takto daewoo,feldu,a z novsich lagunu2,citroen a A6. Ak nemas problem zohnat druhu bateriu (kludne aj slabsiu,ktora uz moc netoci) a prepojit to kablami,tak to urob touto cestou a mas to bez problemu.Aj toho dusevneho
Nic tym nepokazis a budes mat istotu.
A aj tak sa Ti auto nezablokuje.Ten voz nieje nic vynimocne a ani napchate R.jednotkami
A aj tak sa Ti auto nezablokuje.Ten voz nieje nic vynimocne a ani napchate R.jednotkami
-
RATZINGER666
Darca
tak "nazory sa lisia"
iba kvoli tomu, o aku nabijacku sa jedna a kolko znesie elektronika v aute... ak si vie nabijacka udrzat napatie, povedzme do 14,5V a ma nizky nabijaci prud, nemoze vzniknut problem... ak ide o lacnu nabijacku, ma pevny prud a meni napatie, neriskoval by som to...
Ktore baterie maju uvedeny BEM kod na obale baterie? Taky Bosch to nema, Varta by to mala mat, ale o jeden znak viac alebo menej. Normalne to ma mat 10 znakov.
-
RATZINGER666
Darca
na bosch a varta nestacilo iba opisat seriove cislo a dopjit ho o 0 alebo 1? alebo ak nie je nove cislo, stacilo cez diag zmenit posledne cislo za lubovolne?
Nazory boli rozne, ale nepotvrdenie. Niekto vravel, ze treba zadat BEM kod, pretoze v tom BEM kode je zapisana kapacita baterie, rok vyroby, ci ide o normalnu alebo gelovu bateriu. Inde sa spomina, ze staci zmazat len jedno cislo pri kodovani, aby sa zmazala wear krivka nabijania a vybijania baterie.
-
vendo
Guru
nakoniec som pri vyjazde z roboty kupil boschku na kysuciach za celkom fajn cenu
auto naskocilo na brnk
uz sa mrazov nebojim
auto naskocilo na brnk