4KA - dalsi mobilny operator

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 4KA - dalsi mobilny operator

Príspevok od používateľa Sarger »

Odpoveď ohľadom 4G internetu:
Vaša karta bude blokovaná v najbližších dňoch, odpájanie SIM kariet sme ešte
nerealizovali. Vaša Zmluva predĺžená nie je.

Ďakujeme Vám za porozumenie
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Uvažujem o prenesení čísla do 4ky, momentálne som v Telekome, ale ten ich trápny 2GB balíček je na smiech, preto 4ka. Na začiatku decembra som si kúpil SIMku a skúšal som net, keďže vtedy pokryli moje mesto. Čo sa týka signálu a rýchlosti net, tak som spokojný. Mám signál doma aj v práci. Čo mi však prekáža je problém s kreditom. Aj keď som mal predplatené dáta, stiahlo mi z kreditu 1,20€ za 265MB. Neriešim teraz samotnú sumu, ale to, že mi stiahlo z kreditu za dáta, aj keď som mal predplatený balík 1GB. Čítal som na nete, že takýto problém malo veľa ľudí. Nechcel by som teda každú chvíľu riešiť s Podporou vrátenie kreditu a pod. A teraz to bolo 1,20€, nabudúce to môže byť viac. Dokonca som na konci roka písal mail do 4ky a doteraz som nedostal odpoveď. Ubehli dva týždne. Ďalší problém je ten, že niektorým ľuďom odpísalo z kreditu celú sumu za TO. balíčky namiesto polovice.

Inak sa mi pozdáva TO.nacesty S, keďže nevolám takmer vôbec, resp. používam Viber, WhatsApp a pod. na volania aj SMS, takže hlavne využívam net. Aké skúsenosti máte vy?
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Vypni si dáta v roamingu, očividne ťa prepája keď si mimo pokrytia. A reklamuj - opätovne kontaktuj podporu telefonicky a urguj svoju požiadavku. Budú to eskalovať podľa procesu.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Dátový roaming mám vypnutý, ani som ho nikdy nezapínal. Navyše 265MB stiahnuť v dátovom roamingu je pekne na dlho pri tej rýchlosti, ktorá je dostupná. A ja som stále v 4G pokrytí.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

4ka je ciste zlo, bol som u nich 2 tyzdne a vratil som sa spat k O2. Aspon, co robilo mne, bolo, ze mi nechodia potvrdzovacie sms od google, slsp. Do teraz nevyriesenie, 4ka odpisuje s tyzdnovym oneskorenim a na chate su ludia, co o tom vedia akurat prd.
Najhorsia vec je ale pripajanie sa do siete. Napriek tomu, ze tu signal je velmi dobry (LM a BA) tak ma neustale pernamentne a v kuse prihlasuje na roamingovu siet - bez internetu... Sto krat za den sa mi stane, ze ani nemam ziaden signal, lebo nie som pripojeny v sieti, takze sa mi nik ani nedovola. Ked chcem volat, tak ma vzdy pred hovorom odpoji zo siete. Ked chcem internet, musim rucne vyhladat vsetky siete (co trva 30 sekund) a pripojit sa do 4ky..A potom za chvilu si to aj tak robi co chce. Som z toho zufaly, cakam poslednych par dni, kym sa dokonci prevod k O2.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to s netom a volaniami ti robi na viacerych telefonoch?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

hej, iphone som neskusal, ale windows aj android mi to robi.. s inymi operatormi som nikdy takyto ani podobny problem nemal.. Nechapem, co tomu je, preco sa nedokaze sprioritizovat na 4ku.. nicmenej, dalsia blba vec je to, ze v narodnom roamingu, pokial nemas ten najdrahsi internet, tak net nemas.. Co je na prd, ked clovek trosicku cestuje, staci len mimo mesta.. Alebo ked nemas signal.. Vtedy clovek zisti, ze bez netu je to uplne na prd, ked nieco potrebujes.. Staci len ked pojdes do tatier a si nahrany, ked budes potrebovat net..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vsak ale to je jasne s tym netom ze mas 1GB za 1€ v ich 4G sieti..a ten roamingovy net je aj tak celkom lacny
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

mam 10GB dat... a ziadne roamingove data tam niesu... nemam ten za euro... ale mam to.10..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ten mam aj ja..za tu cenu aj tak bezkonkurencne.

s tym zakaznickym servisom je to zial pravda..strasne nemehla tam robia a bud rad, ze ti vobec odpisali...mne neodpisali uz 2 tyzdne na 2 veci, ktore som posielal cez ich formular
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

je mozne mat nieco ako klon sim ? jednu by som chcel pouzivat v ipade na net data a druhu v mobile na volania
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Viem, že Telekom niečo také ponúka, háčik je v tom, že aktívna môže byť iba jedna simka. Ak zapneš druhé zariadenie, to prvé sa deaktivuje. Ty však skôr potrebuješ zdieľať dáta, u ostatných operátorov to nejak funguje pri špeciálnych paušáloch, ale neverím, že to pôjde aj na kreditovej 4ke. Skús kontaktovať operátora...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tak ja som zatiaľ príjemne prekvapený. 4ku mám pár dní ako sekundárnu kartu na internet na skúšku a možno budem uvažovať aj o prenose čísla.

Čo sa týka signálu, teraz mám tesco a všade mám 3G, 4G v avione a v práci mám slabý signál, tam často padnem na 2G.
4ka má 4G zatiaľ všade kde sa pohybujem, zvedavý som bol na prácu a tam mám plný signál 4G, čiže spokojnosť.

Jediný problém je napríklad koliba hore pri bufetoch, kde sa mi obe siete dajú na 2G. No tesco malo ten internet núdzovo použiteľný, 4ka vôbec, nešla odmerať ani rýchlosť netu.
Ale to je drobnosť, na kolibe nie som každý deň že :).

Ceny sú tiež výhodnejšie. Tesco vs 4ka
Hovor 0.05 vs 0.04€
Sms 0.025 vs 0.04€

roaming hovor v eú odchádzajúci
0.16 vs 0.04€

Internet 7.5€/7.5 GB vs 1€/GB
- tu ale veľmi záleží na spotrebe, keďže tesco berie 0.25€/deň/250 mb. Dá sa ušetriť napríklad tým, že cez víkend som doma na wifi, tak si mobilný internet nezapnem a 2 dní sa mi internet neúčtuje. Ale zase sa môže stať, že človek ide na chvíľku von, minie 10 mb a zaplatí plnú sumu na deň a dáta nevyužije všetky.

Čiže tých 7.5€/7.5 GB je teoretické maximum. Napríklad minulý mesiac som si pozrel štatistiku, internet využitý každý deň, dáta minuté 2.4 GB. V tescu som za to dal 7.5€, 4ka by si stiahla 3€.

Ďalej sa mi páči moja zóna na webe. Praktické možnosti pravidelného dobitia kreditu, aj pre viac kariet (napríklad otec si tam dá karty detí a každý mesiac automaticky pošle kredit, fajn). Možnosť aktivovať a rušiť balíčky.

Celkom príjemne ma tento operátor prekvapil, nečakal som to :).
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Niekedy sa stane (aspoň mne) ze idem cez miesto bez pokrytia a keď prídem na miesto kde je 4G tak nemám ho musím zap /vyp lietadlo skus to na tej kolibe :)
baldorex
Addict
Addict

Bol som tam už viackrát, nemám s tým vôbec problém. Hore pri bufetoch mám 2G, idem dole a pri tej reštaurácii (stroodel?) už mám 4G plný signál.

Akurát keď som bol v rakúsku, tesco mám signál 3G ešte aj v hainburgu.

4ka stratila signál, ale že úplne, ešte pred wolfstahlom. Pri Bergu zase v pohode 4G.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Aktivovali ste si už to automatické nabíjanie a dostali ten bonus 4€? Viem to potom následne zrušiť, nech len zakešujem bonusový kredit?
baldorex
Addict
Addict

Mám aktivované, platba ale ešte neprebehla keďže nemám kredit pod 1€.
Stačí aby to prebehlo do konca februára.

Zrušiť to ide kedykoľvek samozrejme.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja som si to aktivoval, kredit pripisali (nie hned) a nechal som si to
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Jaj, aha, takže tak to funguje...och, ja som kus vola, ja som dnes to pozeral, prišlo mi to divné (nastavovanie limitu na kartu) a tak som len jednorázovo dobil...ach jaj..tie 4€ mi vydržia aj 3 mesiace. :D
baldorex
Addict
Addict

No podmienka je aktivovať si službu automatické dobitie alebo pravidelné dobitie.

Čiže keď si nastavíš povedzme na 15 teho pravidelné dobitie (neviem aká je minimálna suma) kreditu, tak podmienky splníš a potom to môžeš zrušiť. Ja by som to zrušil až 10 marca povedzme...
Napísať odpoveď