emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

rebuss napísal:Áno, lebo tie videá sú natáčané z reálneho sveta, to znamená, že reprezentujú reálny problém. A samozrejme, vychádza sa aj z iných štúdií, štatistík, atp., ktoré tie utópie hádžu do koša.
takze keby som ti postol video, ako napriklad moslimske deti v UK tesia s vianocneho stromceka so svojimi nemoslimskymi kamaratmi na vianocnych trhoch tak je to utopia. tak isto ako video mna so spoluziakmi, z moslimskych krajin a z Afriky, kde sa zabavame, mame pivko a je nam super. ale skrytu kameru z prace, kde Pakistanci na slovo pocuvaju manazerku.
vsetko utopia, vsak?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal: pockaj, takze ked sa ti ludia snazia vyjst v ustrety, vytvaraju ti rovnake podmienky ako maju oni, mozes si uzivat ich prava a slobody, tak teba to frustruje a preto plienis, rabujes, utocis?

naopak, lepsie by bolo keby ta do svojej spolocnosti nevpustili, alebo by ta pred tym poriadne sikanovali a aj potom by ti davali najavo, ze si len nieco podradne, privandrovalec, ktory nema na nic pravo a ma ist spat odkial si prisiel. to ta zacne naplnat optimizmom a frustracia ta ani nenapadne.
Frustrácia pramení napríklad z nedostatku uplatnenia, zaostávania, samotnej konfrontácie s cudzou kultúrou, atp.

Vypočuj si rozhovor s psychiatrom, namiesto obľúbeného domýšľania..

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 1058040722
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

javatar napísal:Mne sa nejedna len o Britaniu ale zhodou okolnosti tam zijem. Dokonca v meste kde je imigrantov viac nez povodnych (a aj z tych 49% britov nie su zdaleka vsetci briti aj z etnickeho hladiska). Podla vasich teorii by som mal mat hned niekolko no go zon v blizkosti.
Aký význam ma pre teba a túto diskusiu keď poviem, že moje skusenosti su iné jak tie tvoje? Nebudme detinský a neťahajme diskusiu k subjektivnym dojmom ako to neustále robi jackb, aj tak to nemá vôbec žiadnu vypovednú hodnotu a on to stale neviem pochopiť.
jackb napísal:mas dokaz, ze pomer najazdnikov ku starousadlikom bol menej ako 0,2%? v rannom stredoveku, ked najskor najazdami zabijali a unasali podobnych obyvatelov a rozsievali choroby a sposobovali hladomov. stale ich bolo menej?
Ty si tu začal vyťahovať najazdníkov a ich percentualne zastupenie, ty máš niečo dokazovať.
je to velmi relevantne. lebo inak je to len hlupe zavadzanie
Ja zavádzam lebo poviem, že počet Eurpanov klesá a neuropanov stúpa čo si mimochdom sám priznal a ty za relevatne považuješ súčasné počty ignorujúc pôrodnosť.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

jackb, ano už sa to tu omielalo, prirodzená migrácia sa diala tisicky rokov, a je to prirodzený jav, kde sa daní ľudia integrujú do spoločnosti, nepretláčajú si na verejnosti svoje náboženské zvyky atp.. Neprišli sem nasilu, ale vždy vycestovali do sveta sami od seba vo vyhliadke za lepším životom, a boli pre to ochotní aj niečo urobiť. Vždy sa ale pozeráš na vec len z jednej naivnej stránky. Mám čiernych kamarátov, ktorý sa asimilovali.., a bla bla.., možno nejakých pakistancov atd atd.., takže teraz budem presadzovať, vychádzajúc z toho úzkeho kruhu, názor, že je to super, a diviť sa prečo to tak nefunguje všade vo svete.
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA-, a tie dovody na frustraciu sa pokusis negovat tym, ze im este viac nezmoznis uplatnenie alebo moznost vyrovnat zostavanie?

kali, ano. rodi sa ich viac. V Nigeri 44,8 dietata na 1000 ludi. A vies kolko sa ich nedozije jedneho roka? 84,59 z 1000 narodenych. potom su v tych krajinach take veci ako nedostatok jedla, vody, choroby, vojny... takze kym v europskom Irsku je porodnost 14,5‰, tak kojenecka umrtnost je len 3,6‰.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ality_rate

dobre, s tymi najazdnikmi je to hlupost, priznavam. asi sa neda urcit kolko ludi zilo na Velkej Morave. jedine co sa vie, ze na rieke Lech postavili Madari 17tisic jazdcov a neznamy pocet pechoty. Bavorsky Geograf, ktory sice opisal Moravske pevnosti sa asi netrapil pocitanim ich obyvatelov.

rebuss, to sa mam prestat stretavat so spoluziakmi, kolegami a susedami, lebo jedno video ukazuje, ze vsetci prislusnici nabozentsva ci farby pleti, bez vinimky su z pekla vyvrhnuti diabli, ktori prisli nicit a skodit?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:-AA-, a tie dovody na frustraciu sa pokusis negovat tym, ze im este viac nezmoznis uplatnenie alebo moznost vyrovnat zostavanie?
Táto téma je o migrácii, takže v prvom rade ich sem netreba pozývať a umožňovať príchod. Priemerné IQ (ak akceptuješ že niečo také existuje) v krajinách ich pôvodu, je okolo 80, takže príčiny ich slabej konkurencieschopnosti oproti pôvodným Európanom, nie sú len kultúrne. Riešenie je jednoduché, ostať žiť v ich pôvodnom alebo príbuznom prostredí, nie v Európe a spoločnostiach európskeho typu.
kali520
Darca
Darca

kali, ano. rodi sa ich viac. V Nigeri 44,8 dietata na 1000 ludi. A vies kolko sa ich nedozije jedneho roka? 84,59 z 1000 narodenych. potom su v tych krajinach take veci ako nedostatok jedla, vody, choroby, vojny... takze kym v europskom Irsku je porodnost 14,5‰, tak kojenecka umrtnost je len 3,6‰.
Očividne sa to ale nijak nedotýka celkového rastu populacie, kde napr behom posledných 400 rokov krajiny s bielou populaciou ako Európa a Severná Amerika zaznamenali len minimálny nárast v porovnaní z Aziou a Afrikou https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... vision.png

Nehovoriac aký je rozdielny ten nárast za posledných 50 rokov https://www.google.co.uk/publicdata/exp ... &ind=false
jackb
Redeemer
Redeemer

len celkovy prirodzeny pohyb nie je tak katastroficky, ako sa to sermiari s grafmi snazia ukazat.
nemas tam graf za 400 rokov, ale aj keby, tak je to smiesne - ked zavedies moderne zdravotnictvo, zredukujes hladomory, prestanes predavat miliony ludi do otroctva a ustanu tam vojny alebo masakry, tak ich pocet bude stupat. to je celkom prirodzena vec.

a detto Europa za poslednych 50 rokov. najskor jednu aj druhu polku desia jadrovou vojnou. ked to riziko zanikne rozhori sa skoro na cele desatrocie seria obcianskych vojen za humnami. skonci aj ta a mas tu globlany terorizmus a hospodarsku krizu. vsetko velke motivacie, preco produkovat malo deti.
kali520
Darca
Darca

jackb napísal:nemas tam graf za 400 rokov
Moja chyba mam tam preklep, samozrejme ma isť o nárast za posledných 50 rokov, každopadne nič to nemení na fakte, že pupulacia europského pôvodu klesá a ostatné narastajú.
najskor jednu aj druhu polku desia jadrovou vojnou. ked to riziko zanikne rozhori sa skoro na cele desatrocie seria obcianskych vojen za humnami. skonci aj ta a mas tu globlany terorizmus a hospodarsku krizu. vsetko velke motivacie, preco produkovat malo deti.
Opäť irelevantne v kontexte našej diskusie, dôležité je, že Europanov je stale menej k pomere k zbytku svetovej populacii.
jackb
Redeemer
Redeemer

neviem na kolko je to irelevantne, lebo racionalne pricinne analyzovat graf zobrazujuci pohyby obyvatelstva je zakladom demografie.

dobre, europska populacia rastie pomalsie. co s tym urobit, ked asimilacia - to co robili cele starocia vladari a ini mocni, ked im v krajinach padla populacna krivka, uz nie je pripustna?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Načo sa vôbec namáhaš?
1. Bavi ma to.
2. Chcem plne pochopit zmyslanie svojich oponentov v tejto diskusii (nutna podmienka k suhlasu alebo nesuhlasu)
3. Obcas k lepsiemu pochopeniu reality pomozu aj pozorovania ktore povazujeme za uplne zcestne
kali520 napísal:Aký význam ma pre teba a túto diskusiu keď poviem, že moje skusenosti su iné jak tie tvoje? Nebudme detinský a neťahajme diskusiu k subjektivnym dojmom ako to neustále robi jackb, aj tak to nemá vôbec žiadnu vypovednú hodnotu a on to stale neviem pochopiť.
1.Pokojne sa o svoje skusenosti podel aspon lepsie pochopim tvoje zmyslanie.
2.Netaham tu osobne skusnosti, skor pozorovania reality - a ako som pisal predtym, bud sa nepozeram spravne, nespravne interpretujem vase nazory alebo vy nespravne interpretujete data alebo mate chybne data. Spravna interpretacia dat nie je vec trivialna (niekedy je to sucast mojej prace a to nemame ani tolko dat (~1M zakaznikov) aby som videl, ze dostat z toho informacie ktore su relevantne nie je vobec lahke), vidim priestor na chybu hlavne tam.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

javatar, samozrejme, schvaľujem a chápem, z mojej strany išlo o rečnícku otázku.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

No media zamlcali, lebo by o tom bola neprijemna diskusia a narast "extremizmu" alias pokles popularity dnesneho status quo.

http://www.zemavek.sk/articles/view/v-n ... osti-mlcia
jackb
Redeemer
Redeemer

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

500 tisíc migrantov v Nemecku už barie sociálne dávky:

http://www.krone.at/welt/halbe-mio-flue ... ory-548648

A sme doma. Aj slepý videl, že oni všetci sú ekonomickí migranti, čo prichádzajú len a jedine kvôli peniazom, využívať a zneužívať sociálne systémy západných krajín. Ináč, keby utekali pred vojnou tak by mohli kľudne ostať aj Maďarsku alebo inde. Ale nie oni chcú do len a jedine do Nemecka, Švédska. Aká náhoda.

No dobre si navarili Nemci, že zobrali státisíce (milióny) pijavíc. Ako bonus ešte aj nejakých tých teroristov medzi nimi. Bolo by ich treba všetkých prerozdeľovať, nie? My ich tiež súrne potrebujeme.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak utekajú tam určite aj preto, že vedia o sociálnom systéme + preto, že tam majú rodiny, resp. známych a celkovo prívetivejšie prostredie na život ako v nejakom Maďarsku. Je to úplne normálna a spravili by tak všetci ostatní, na ich mieste. To sa vedelo od začiatku, ale ty si znova objavil koleso.

Ignoruješ aj to, že státisíce utečencov sa rozhodli inak a neišli do Nemecka/Švédska, ale sú v Turecku a na blízkom Východe, kde ich je oveľa viac ako tu v Európe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Niektorým asi nestačí ani Švédsko..

http://www.hlavnespravy.sk/nahnevani-mi ... ali/879350
Migranti vo Švédsku sú nespokojní s kvalitou života, ktorá im bola poskytnutá švédskymi daňovými poplatníkmi a obviňujú ich za ich „neschopnosť sa o nich postarať“.
„Nemôžem uveriť tomu, že toto je Švédsko! Prečo ste otvorili brány nám, utečencom, ak nám nedokážete pomôcť žiť dôstojný, úctivý a plnohodnotný život? Som čestný a poctivý muž. Mnoho utečencov preklína deň, kedy sem prišli,“ sťažoval sa Jumaa.
„Nevyhovárajte sa, že ste vzali do Švédska toľko veľa migrantov. Viem to. Ale nechápem, prečo nás chcete nechať zomrieť. Tento čakací proces je ako keby ste nás zabíjali. Čakanie je to isté ako umieranie a je z toho veľa stresu a veľa zlých pocitov,“ vysvetľoval Sýrčan doplňujúc, že mnoho migrantov sa cíti podobne.
Rovnako sa posťažoval aj ďalší Sýrčan, Mahmoud, s ktorým bol v tom istom vysielači robený rozhovor:

„Chcem dom, lebo predtým som býval v byte, čo mi znižovalo šance nájsť si priateľku.“
:lol:

Zdroje v originálnom článku na http://www.breitbart.com/london/2016/12 ... irlfriend/
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Kde sú teraz tí, ktorí ich vítali s transparentami?
http://svobodnenoviny.eu/ceska-lekarka- ... ruje-svet/
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

http://www.krone.at/nachrichten/ungarn- ... ory-548688

V Maďarsku chytili dve ženy, na ceste na výpomoc teroristom islamského štátu. Hľadané boli ale samozrejme krížom krážom precestovali celé EU bez problémov. Na ceste sa možno zaregistovali párkrát brať sociálne dávky. Aj teroristi potrebujú peniaze na život no nie? :lol:

V Maďarsku ale to nemajú ťažké ich chytiť, stačí keď neustále kontrolujú tých, čo nie sú biely. Je to efektívne.
Napísať odpoveď