Vadny notebook
-
Ryan Giggs
VIP
Vadny notebook
Dostal sa mi do ruky Acer E5-573, s win 10, ktory nastartuje len po logo Aceru, obcas spusti automaticku opravu (obcas nie), ale ta vzdy zlyha. Takisto zlyhavaju vsetky moznosti ako obnova posledneho bodu atd.
Tak som sa to rozhodol preinstalovat z bootovacieho dvd (ak by niekoho napadlo sa spytat, tak dvd je skutocne bootovacie a funkcne, skusane na desktope), priorita bootu z cd romky nastavena, hlaska pres any key..., odkliknem, logo Aceru a potom uz len cierna obrazovka.
Tak len sa chcem spytat ci nenapada niekomu aku fintu este skusit, alebo to bude definitivne HW problem?
Tak som sa to rozhodol preinstalovat z bootovacieho dvd (ak by niekoho napadlo sa spytat, tak dvd je skutocne bootovacie a funkcne, skusane na desktope), priorita bootu z cd romky nastavena, hlaska pres any key..., odkliknem, logo Aceru a potom uz len cierna obrazovka.
Tak len sa chcem spytat ci nenapada niekomu aku fintu este skusit, alebo to bude definitivne HW problem?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vadny notebook
este by som skusil urcite USB boot. resetoval si ho vybratim baterky na doske?
takisto by som este potom skusil vyberat ramky, resp. vymienat sloty (ak ma 2)
a nakoniec vyskusat pripojit disk z ineho PC/NTB ci ho nabootuje
takisto by som este potom skusil vyberat ramky, resp. vymienat sloty (ak ma 2)
a nakoniec vyskusat pripojit disk z ineho PC/NTB ci ho nabootuje
-
Ryan Giggs
VIP
Tak sa mi asi na desiaty pokus podarilo spustit instalaciu, ale zamrzlo to na vybere particie (boot z dvd).
Z Usb som bootoval ako prve, tam ani tuk. Ani z z X pokusov, ani z jedneho konektora (su tam 3).
Neostava asi ine len to rozobrat. Len to je na hov*no, je tam milion skrutiek.
Z Usb som bootoval ako prve, tam ani tuk. Ani z z X pokusov, ani z jedneho konektora (su tam 3).
Neostava asi ine len to rozobrat. Len to je na hov*no, je tam milion skrutiek.
-
guess.whoo
Redeemer
ja by som to videl na HDD. ten by sa mal dat vybrat jednoducho
HDD napadol aj mne, ale vtedy by to z DVD malo bootovat. Skusil by som reset BIOSu a potom RAMky, pripadne skusit pozatlacat vsetky konektory.
Ak si mal nastavene bootovanie z USB a neslo, tak to moze byt vaznejsi problem.
Ak si mal nastavene bootovanie z USB a neslo, tak to moze byt vaznejsi problem.
-
guess.whoo
Redeemer
no ale aj pri vybere particii sa disk dost toci takze ja by som dal lavy malicek na nohe za to, ze to bude disk
Ale az na 10ty pokus bootu z DVD
Ja si zas myslim, ze disk by bol jasny keby to z DVD nabehlo vzdy a az potom by bol problem pri vybere particie.
Kazdopadne test disku v inom PC neuskodi, no skor mam podozrenie na SATA controller alebo vyssie spomenute RAMky.
Kazdopadne test disku v inom PC neuskodi, no skor mam podozrenie na SATA controller alebo vyssie spomenute RAMky.
-
guess.whoo
Redeemer
uvidime, lebo ja som riesil pred par tyzdnami starsie lenovo, ktore vykazovalo rovnake priznaky a bol po smrti disk..daj vediet Ryan
-
Ryan Giggs
VIP
Tak nakoniec instalacia prebehla komplet, uz som myslel ze to bude ok, ale po restarte hodilo hlasku ze system sa nenainstaloval spravne.
Takze som instalaciu spustil znovu a pri vybere particie mi vypisuje ze sa tam neda instalovat.
Je tam Jednotka 0 rozdelena na 5 particii, jedna je vyhradena pre recovery, druha EFI, tretia msr, stvrta nejaky push button reset, a jedna bez nazvu. To je ta klasicka s najvacsou kapacitou. No aj pri nej mi pise ze sa Win neda nainstalovat co je divne. Takze predpokladam, ze je v prdeli disk?
Takze som instalaciu spustil znovu a pri vybere particie mi vypisuje ze sa tam neda instalovat.
Je tam Jednotka 0 rozdelena na 5 particii, jedna je vyhradena pre recovery, druha EFI, tretia msr, stvrta nejaky push button reset, a jedna bez nazvu. To je ta klasicka s najvacsou kapacitou. No aj pri nej mi pise ze sa Win neda nainstalovat co je divne. Takze predpokladam, ze je v prdeli disk?
-
guess.whoo
Redeemer
neda sa ti tie particie vymazat a sformatovat?
-
Ryan Giggs
VIP
Formatovat som to formatoval pred tou prvou instalaciou. Ale iba tu cast kam som to chcel instalovat.
Ale mozem skusit.
//autoeditácia príspevku (10 Jan 2017, 13:55)
Tak som to skusil a nic. Vyhodilo hlasku ze nepodarilo nainstalovat, skontrolujte ovladac medii. Chyba 0x80300002.
Ale mozem skusit.
//autoeditácia príspevku (10 Jan 2017, 13:55)
Tak som to skusil a nic. Vyhodilo hlasku ze nepodarilo nainstalovat, skontrolujte ovladac medii. Chyba 0x80300002.
-
guess.whoo
Redeemer
je cas skusit disk v inom pc 
Ramky otestovat cez Memtest86, disk cez HDtune v inom pocitaci alebo cez dake live cd/usb, napriklad Hirens bootcd.
-
Ryan Giggs
VIP
Zda sa ze nebude treba. Ked som vymazal particie a zlucil do jednej tak hadzalo tu hlasku s tym ovladacom. Tak som dal znovu vytvoril tie povodne a ono sa to nejako spamatalo. Win je nainstalovany a (zatial) to funguje bezproblemu.
Este to neskor prebehnem tymi programami.
Kazdopadne je to divny problem. Najprv to ani na x-krat nenabootovalo z cd romky a teraz to zatial facha ok.
Este to neskor prebehnem tymi programami.
Kazdopadne je to divny problem. Najprv to ani na x-krat nenabootovalo z cd romky a teraz to zatial facha ok.
Aj tak to treba otestovat, to chovanie ntb nie je normalne.
-
Ryan Giggs
VIP
Ved pisem ze to este prebehnem.
Tak po znovuzapnuti zas nenabehol. Takže niekde je problem. Je ten HD Tune aj ako bootovateľne CD? Resp. aky program na boot kontrolu HDD použiť?
//aha, už vidim, vyššie si spominal Hirens.
//autoeditácia príspevku (10 Jan 2017, 19:48)
Tak som to prebehol memtestom, ten nenašiel žiaden problem. Test HDD si necham na zajtra.
//autoeditácia príspevku (11 Jan 2017, 7:53)
Tak s tym Hirensom som velmi nepochodil, nechce vobec nabootovat z CD (na desktope ide). Zaujimave ze memtest nabehol z CD hned. Boha s takou robotou. Este skusim z usb.
Tak po znovuzapnuti zas nenabehol. Takže niekde je problem. Je ten HD Tune aj ako bootovateľne CD? Resp. aky program na boot kontrolu HDD použiť?
//aha, už vidim, vyššie si spominal Hirens.
//autoeditácia príspevku (10 Jan 2017, 19:48)
Tak som to prebehol memtestom, ten nenašiel žiaden problem. Test HDD si necham na zajtra.
//autoeditácia príspevku (11 Jan 2017, 7:53)
Tak s tym Hirensom som velmi nepochodil, nechce vobec nabootovat z CD (na desktope ide). Zaujimave ze memtest nabehol z CD hned. Boha s takou robotou. Este skusim z usb.
-
guess.whoo
Redeemer
nemas ramik na HDD aby si ho skusil na desktope? alebo ho supni do ineho ntb a hned budes vediet na com si
HD Tune je normalny program kde oskenujes HDD ci ma vadne sektory alebo chyby. instaluje sa klasicky nie boot
HD Tune je normalny program kde oskenujes HDD ci ma vadne sektory alebo chyby. instaluje sa klasicky nie boot
-
Ryan Giggs
VIP
HD Tune poznam, len som nevedel či existuje aj v nejakej bootovateľnej verzii. Iny NTB k dispozicii nemam. Najprv skusim ten Hirens hodiť na kľuč. Pripadne ešte skusiť windows z usb kľuča, či to pôjde bezproblemu. To by pripadne potvrdilo problem s hdd. Rozoberať to a hrabať sa v tom zatiaľ veľmi nechcem, nie je to moje, takže to je až krajna možnosť ak všetko ostatne zlyha. A je to aj veľa skrutiek. 
//autoeditácia príspevku (11 Jan 2017, 18:59)
Tak som nahodil na externy disk windows a dal NTB otestovat v HD tune. Nasiel vadne sektory.
Takze zahada vyriesena, dik vsetkym za pomoc.
//autoeditácia príspevku (11 Jan 2017, 18:59)
Tak som nahodil na externy disk windows a dal NTB otestovat v HD tune. Nasiel vadne sektory.
Takze zahada vyriesena, dik vsetkym za pomoc.