Pomoc pri ťahaní internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Dodosnv
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Pomoc pri ťahaní internetu

Príspevok od používateľa Dodosnv »

Čaute všetci, potrebujem poradiť. Jedná sa o byt kde si môj "úžasný" kamarát prial 5x internetovú zásuvku + zabudované káble v stene. zásuvky sú zapojené, no neviem či na druhom konci káblov ich mám zapojiť na priamo (A alebo B typ) alebo cross do koncovky RJ-45. Tých 5 káblov je vyvedených na jednom mieste a pôjdu do switchu : https://www.alza.sk/tp-link-tl-sg108-d3 ... d=18842923 (cca). A zo switchu do nejakého bežného routra. Bude to fungovať? a ako mám zapojiť kábel medzi zásuvkou a switchom? Dík za rady. :) , a nemusíte mi vysvetľovať načo mu tie zásuvky budú keď má pokrytie Wifi všade :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc pri ťahaní internetu

Príspevok od používateľa hojko »

Dodosnv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dodosnv »

Takže ak ten druhý koniec káblu zásuvky (ten ktorý chcem zapojiť do switchu) zapojím do kríža(cross) tak by to malo fungovať? (nikdy som ešte niečo také nerobil) :? poprípade akú schému zapojenia použiť? 568A alebo 568B? lebo ten prvý koniec ktorý je zapojený na internet zásuvke má vlastnú schému.
A ešte drobná otázočka, je potrebné switch, alebo si stým dokáže poradiť aj jeden router? Myslím jeden z tých domácich switcho-routrov (napr od telekomu) ktoré majú tiež 5-6 slotov. :|
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jedna strana je 568A, druha je 568B. Takto robis vsetky kable.
Napísať odpoveď