Word velky subor
Word velky subor
Dobri den mam obrovsky problem zo suborom Docx program word my vypisuje ze subor ktori chcem otvorit je prilis velky je veci ako 512 MB subor ma 564 MB existuje neaky program ktorom ho je mozne otvorit a editovat za info dakujem
Re: Word velky subor
Taky velky subor som este nevidel. Co tam niekto nahadzal fotky a ak ano, tak preco a preco to neexportol do komprimovaneho pdf suboru? Podla mna je ten subor aj tak poskodeny.
subor nieje poskodeny obsahuje obrasky ale tie maju svoj dvovod
Ten dovod si teda neviem predstavit. Ako vravim, existuje PDF s moznostou komprimacie obrazkov alebo moznost rozdelit subor na dva ci tri mensie. Skusit mozes OpenOffice, LibreOffice, Word Viewer, Free File Viewer alebo dalsie programy, ktore vedia otvorit Word dokument.
Ak ti to nejde vo Worde, skús free alternatívy ako LibreOffice a podobné...
Inak, skús si zistiť u autora dokumentu, v čom to robil a či nemal problém s jeho otvorením. Myslím si, že na otvorenie toho dokumentu bude obrovská RAM len výhodou.
Inak, skús si zistiť u autora dokumentu, v čom to robil a či nemal problém s jeho otvorením. Myslím si, že na otvorenie toho dokumentu bude obrovská RAM len výhodou.
dakujem za info zajtra skusim tie programi ten subor som robil sam vcera mal este pod 500 mb len dnes som tam este daco dolozil a presiahol 564 mb a na orginal stranke microsoft som nasiel ze word vie otvorit len 512 mb co obsahuje subor si necham pre seba
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
1. premenuj .docx na .zip
2. otvor cez windows explorer
3. choď do zložky word
4. zmaž nejaké tie obrázky/videá aby mal súbor menej ako 512 MB (resp môžeš si ich presunúť niekam aby si o ne neprišiel)
5. premenuj .zip späť na .docx
6. otvor, vyskočí popup, že je súbor poškodený či ho chceš opraviť
7. klikneš, že chceš opraviť
8. profit, súbor sa otvorí
9. následne si rozdeľ súbor na dva aby si neprekročil limit
open office to tiež otvorí, ale ten rovno oseká súbor pod 512 MB a vymaže obrázky, random výberom.
btw, stavím sa, že dotyčný použil fotky zo svojho namakaného iPhone7/SGS7, s nadupaným 50MPix foťákom, s rozlíšením 8465x5482 a čo fotka to 50MB
hlavne, potom keď sa ale človek snaží zoomovať takú fotku tak sa rozmaže na pixeli ako z čínskeho foťáku
2. otvor cez windows explorer
3. choď do zložky word
4. zmaž nejaké tie obrázky/videá aby mal súbor menej ako 512 MB (resp môžeš si ich presunúť niekam aby si o ne neprišiel)
5. premenuj .zip späť na .docx
6. otvor, vyskočí popup, že je súbor poškodený či ho chceš opraviť
7. klikneš, že chceš opraviť
8. profit, súbor sa otvorí
9. následne si rozdeľ súbor na dva aby si neprekročil limit
open office to tiež otvorí, ale ten rovno oseká súbor pod 512 MB a vymaže obrázky, random výberom.
btw, stavím sa, že dotyčný použil fotky zo svojho namakaného iPhone7/SGS7, s nadupaným 50MPix foťákom, s rozlíšením 8465x5482 a čo fotka to 50MB
-
hojko
Site Admin
Hrban, pekne si mu prelozil KB2599449, ale to KB je aj v slovencine a mohol si mu to dat rovno link, nez sa trapit s prekladom: https://support.microsoft.com/sk-sk/kb/2599449
-
hrban
Addict
njn, ja zas nechápem ako sa dá prekročiť limit 500 MB a prečo niekto pracuje s fotkami vo worde ....
posledne som musel spraviť word prezentáciu asi s 5 fotkami a keď mi každá jedna úprava fotky kompletne rozbila formátovanie strany som skoro monitor vyhodil cez okno kancelárie...
a btw preklad toho je asi 1 minúta práce
a ten postup ako je tam popísaný nemusí byť pre haždého zrozumiteľný
posledne som musel spraviť word prezentáciu asi s 5 fotkami a keď mi každá jedna úprava fotky kompletne rozbila formátovanie strany som skoro monitor vyhodil cez okno kancelárie...
a btw preklad toho je asi 1 minúta práce
-
hojko
Site Admin
To chape asi len autor ako sa to da prekrocit. Ake fotky to obsahuje si necha aj tak pre seba, no myslim, ze to aj tak nikoho nezaujima.
ahojte, zaujimalo by ma, ci je problem ak ma excel subor nieco okolo 90-100MB. Riadkov je cez 70tis a obsahuje viacero makier. Dlhsie su problemy s jeho nacitanim, ulozenim a celkovo.
100MB, to je co, dake obrazky? Pomalost nebude sposobovat len pocet riadkov, ale asi skor tie makra.
Áno, 100mb je pre Excel makačka, tu treba čo najväčšiu ramku..
Databaza bez picsheker napísal:100MB, to je co, dake obrazky? Pomalost nebude sposobovat len pocet riadkov, ale asi skor tie makra.
Problem to nie je ak mas vykonnejsi CPU a dost RAMky. Excel ma este jednu blbu vlastnost - zmeny formatovania buniek postupne zvacsuju subor a ani po plosnom zmazani formatovania sa uz vyrazne nezmensi. To je casty problem velkych zdielanych tabuliek. Preto sa odporuca raz za cas vytvorit novy subor, skopirovat do neho iba udaje a spravit formatovanie na novo. Neviem ake zlozite su tie makra, ale stalo by za to skusit vytvorit novy subor. Mozno bude mat uz len 20 MB.
pripadne skus 64-bitovy office (aj ked 32-bitovy by tiez mal zvladat subory do 2 GB)
edit: to bola odpoved na autora temy a az teraz som si vsimol ze je to uz 4 mesiace stary problem
edit: to bola odpoved na autora temy a az teraz som si vsimol ze je to uz 4 mesiace stary problem