Ahojte,
dnes som pripojil k notebooku Asus gl502vt UHD monitor 27 "LG 27UD58-B a tak sa mi zdá, že všetko ide trošku pomalšie, menej plynulo. Zapájal som to zatiaľ cez HDMI porty a čo som sa pozeral do nastavení grafiky, tak na veľkej obrazovke mi ukazuje max 30Hz a na notebooku som mal 60Hz. Pomôže tomu, keď si zoženiem displayport kábel, resp. minidisplayport redukciu, lebo ten kábel mám, len notebook má výstup pre minidisplay port? Monitor podporuje 4k 60Hz. Viem, že prechod z FULLHD na UHD je záťaž na výkon, ale nečakal som, že mi pôjdu horšie aj programy ako je Autocad alebo Revit. Alebo proste grafika to nezvláda?
Externý 4K monitor k notebooku
Re: Externý 4K monitor k notebooku
A grafika notebooku ma 4K na 60Hz? Nebude problem prave tam? Mozes skusit lepsi HDMI kabel alebo ten DP kabel.
Grafika Intel HD 530 v i7 6700HQ samozrejme podporuje 4K. Problem je, ze podporuje iba HDMI 1.4, na ktorom ide 4K max. na 24 Hz. Takze ak chces 4K na 60 Hz, musis pouzit DisplayPort. Notebook aj monitor ho maju, takze ziadnu redukciu nepouzivaj.
ďakujem za odpoveď
tak zajtra bežím do obchodu...tu redukciu musím, lebo diera v notebooku je miniDP 
Ved sa daju kupit kable z miniDP na DP, netreba redukciu. Alebo redukciu z miniDP na DP a potom kabel DP.