Aktivne študiové monitory - 300€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: Aktivne študiové monitory - 300€

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

farnell napísal:Problem je vyrieseny.
Posledny FW USB cipu co mi poslal Kingwa zabral. Rovnako tak aj aktualny driver pre VIA.

Ono sa to dodrbalo prave na W10 ale ani instalacia W7 tomu nepomahala. Rovnako tak bol problem aj pod Linux.
A za ,ze tomu "nerozumies" tak za to ja uz nemozem, v dobrom.
Jednoducho zmrvenym upgrade FW sa stalo ,ze USB cast DAC nefungovala tak ako by mala. Skusal som aj starsie FW no nic nezaberalo.
Dokonca aj v popise pre upgrade je spominane ,ze moze dojst pri tomto ukone k zniceniu USB cipu ktory je potom nutne nahradit novym.
Nastastie mi dnes rano Kingwa poslal balicek s aktuálnymi ovladacmi pre VIA a FW pre USB cip.
Farnell, môžeš mi ten balík poslať prosím ťa na email? - [email protected] (máš zakázanú súkromnú správu, tak píšem takto)

Ďakujem.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ahojte. Trochu zneuzijem tuto temu. Hladam nejake monitory so vstavanym zosilnovacom, ktore maju dobry bass a celkovo zahraju akykolvek zaner hudby, no najviac budem pocuvat rap/hip hop. Chcel by som ich zobrat aj so stojanmi, taktiez aj dac budem potrebovat.
Pozeral som: https://www.thomann.de/cz/jbl_lsr_305_stand_bundle.htm no docital som sa, ze akokeby sustali tie vstavane zosilnovace a kedze ja take nieco neznesiem, tak som ich v podstate vylucil zo zoznamu.
Dalej som pozeral: https://www.thomann.de/cz/krk_rp5_rokit ... bundle.htm no tie zevraj nemaju tak dobry bass ako tie jbl.
Ako dalsie som pozeral https://www.thomann.de/cz/yamaha_hs_5_stand_bundle.htm no to uz sa mi zda dost cez rozpocet, ak sa da sa mensi peniaz zohnat nieco lepsie, len dajme tomu menej zname :) rozpocet nejako nemam urceny, no chcel by som sa zmestit do 400-450 euro vratane dacu.
Ako dalsie a zatial asi najvyhovujucejsie vysli https://www.thomann.de/cz/behringer_nekkst_k6.htm + stojany, ktore tu taktiez odporucal Ryan.

DAC neviem zatial vobec aky, najlepsie aj sluchadlovy vstup. Dakujem pekne za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ťažko najdeš niečo v tejto cene čo by nešumelo.

Sluchadlovy vstup neexistuje. :wink:
Okolo 150-160€ vychadzaju SMSL M6 alebo V2.
LukasqoO
King
King

Vdaka Ryan. A ktore by si ty osobne zobral z tych, ktore som sem postol, pripadne nejake ine. Alebo ak by si mal rozpocet do 450 euro, co by si vyskladal prosim? :) Dakujem za akukolvek radu. PS: to s tym sumenim - mam tinnitus a nieco dalsie co by ma rusilo by som uz asi tazko zvladal, lebo aktualne mam nejake geniusy so subakom, v ktorom vrci trafo a uz som z toho na nervy. Dakujem pekne
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z tych čo si postol najskôr Nekkst. Už len kvôli väčšiemu basaku by som ich zvažoval asi najviac.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Ja som tiež tam dnes čekol, aj išiel linkovať ale až potom som videl, že to boli kusovky, nie páry...našiel som osobne
https://www.thomann.de/cz/m_audio_bx8_d2.htm - to pôjde ale že extrémne nízko. Stojany načo? Máš ich nejako zvláštne? Na stôlk by som zvolil dirt cheap riešenie v podobe
www.ebay.com/itm/142201895172 - rozrezeš si presne na uhol, aký je ideálny pri tvojom sedení.

DAC/HeadAMP by som potom riešil trebárs s SMSL M6 z anglického amazon-u
https://www.amazon.de/SMSL-M6-Integrate ... 015J0QAN6/ (cca 144€)
LukasqoO
King
King

Dakujem chalani. Dropdead, pod pojmom extremne nizko myslis, ze to zahra aj nizsie frekvencie (uvedenych 30Hz)? Ja sa v tychto veciach bohuzial vobec neorietnujem, cize ani neviem ci sa bude dat v buducnosti len tak k nim pripojit subwoofer pripadne nieco ine. Tie M-Audio vyzeraju vzhladovo paradne, no zvukovo sa budem musiet spolahnut na vas. Stojany z toho dovodu, ze som si kupil maly stol a popri monitoroch sa mi tam uz nezmestia :D Co som vcera pozeral videa ohladom 'buzzingu', 'white noise', 'hiss' a 'hum', tak by sa to malo riesit balancovanymi XLR kablami a DACom, ktory je samostatne uzemneny? Nerad by som sa totizto dostal do situacie, ze budem mat celkovo lepsie monitory a bude ma to tam nonstop rozptylovat, ked nebude hrat hudba. Preto sa snazim dopredu zistit o tom co najviac a pokupovat vsetko naraz. Taktiez som nasiel este nieco taketo http://www.getinthemix.com/accessories/ ... olator.htm. Tie yoga bloky vyzeraju zaujimavo, tie objednam asi tiez (mozno aj zacnem cvicit yogu :P). Na tom DACu co si postom nevidim XLR konektory.
Budem potrebovat aj nejake kable na pripojenie (kedze ziadne nemam), no vobec neviem ake su na to vhodne, ktore su idealne atd. Poradili by ste mi, ake vsetky kable budem potrebovat? Taktiez by som si rad na tych monitoroch pustal hudbu aj z telefonu (ked nebudem mat k dispozicii pc), bude to mozne a aj bezpecne? Viem, ze tieto otazky su pre ludi zbehlych v tomto obore asi aj smiesne, ale radsej sa opytat skor ako neskoro/vobec :) Btw, su nejake problemy s DACom/monitormi na linuxe? Rad sa comukolvek priucim. Diky moc obom !

//nasiel som nasledovne videa
vazne sa chcem vyhnut posielaniu tych reprakov spat kurierom :? ; zevraj je to dost bezne u M-Audio, ze dochadza k poskodeniu elektrolytickych kondenzatorov, ... nebude vhodne najst nejaku inu znacku? lebo pri mojom stasti sa takemuto niecomu nevyhnem :( vdaka

//autoeditácia príspevku (16 Jan 2017, 4:34)
co by ste povedali na: https://www.thomann.de/cz/yamaha_hs_7_s ... l_313050_1 ? som si vedomy, ze je to viac penazi, ale ked mi to usetri starosti, tak by som do toho siel... brutalne sa mi pacia ci uz vzhladovo a aj podla recenzii.

//autoeditácia príspevku (16 Jan 2017, 6:19)
este nad K8 rozmyslam https://www.thomann.de/cz/behringer_nek ... t_384428_2 , tie by mohli mat o nieco lepsi bass :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

DX8 nie, to nie je bohvieco.
XLR vystup ti je nanic. Hlavne dac s balancovanym vystupom nestoji 150€. Na to rovno zabudni.

Bud K6 alebo ak chces doplatit, tak tie K8.

Nejake pazvuky (sum, brum...) nemusi byt vzdy vina reprakov, moze to byt elektroinstalaciou, zemnou sluckou, najcstejsie sumi samotna nahravka atd.
LukasqoO
King
King

Dakujem Ryan. Zvazujem najviac tie K8, no neviem ake kable by som si mal k nim kupit aj k DACu, ked zoberiem ten SMSL M6. Teraz som celkom zmateny s celkovym zapojenim monitorov k dacu, aby som minimalizoval nejake neziaduje zvuky (brum, sum atd). Casto som cital o tom, ze to zredukovali balancovanymi kablami a tym 'ground loop isolatorom'. Vedel by si mi to prosim ta ozrejmit? Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zalezi na zdroji toho sumu. Kedze sum produkuje vacsinou zosilovac v repro, tak tam velmi nezalezi na tom ako to pripojis k dacu.
A ten izolator slucky ma zmysel len ked tam tu slucku mas.
LukasqoO
King
King

Dakujem Ryan. Vedel by si mi odporucit, ake kable si mam kupit aby som to mohol vsetko zapojit ? :) Idealne z thommanu, aby mi to prislo naraz.

//autoeditácia príspevku (16 Jan 2017, 10:07)
ten DAC som nasiel na anglickom amazone ale len pre-order a na nemeckom nerozumiem ani prd :D z thommanu sa neda zobrat nieco rozumne ? :)
DropDead
Addict
Addict

Na nemeckom je hore taká planétka pri nej "DE" - tam si prepneš angličtinu.
LukasqoO
King
King

Aha to som si tam nevsimol :oops: diky, tie kable mam teda ake zobrat chalani ked zoberiem tie K8 a SMSL M6 ? :)
DropDead
Addict
Addict

Tie K8 so SMSL M6 ti nevyjde to je 2x179€ + 144€ (z ang.amazonu) je skoro 5 stoviek.
LukasqoO
King
King

viem no, tak ale co uz narobim ked chcem nieco normalnejsie :D este k tomu berem tie stojany ... inak to odkedy sa plati poplatok 1 eur u slsp za nakup na internete ? to sa mi este nestalo fakt :D
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Nevie niekto prečo zrazu tak skočili ceny všetkých monitorov hore? Väčšina z nich aj o 30%, napríklad tie Behringer Nekkst K6, alebo Kurzweil KS-40A, Fluid Audio FX8, a kopa ďalšich. Bude tá cena klesať naspäť v blízkej budúcnosti? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zrejme to suvisi s pohybmi kurzov na devizovom trhu.
Napísať odpoveď