Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa beardie »

nejde o uhol pohladu, nie je to obsadenie, lebo to nesplna ani naznakom takuto definiciu
prisli na pozvanie a podla toho sa aj budu spravat
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

butthead napísal:To mi je jasne, voleni zastupcovia tak rozhodli. Ale ci voleni zastupcovia skutocne zastupuju vacsinu.

Cakal som, ze sa ozve velky historicky vseved Jackb a zacne tu vytahovat jednu z mnoha pisanych teorii, z obrovskej masy autorov knih a roznych uhlov pohladov.
ZSSR sa nerovna Rusko, Putin sa nerovna Lenin ani Stalin, tak ako ty sa nerovnas s Kiskom alebo Ficom. Uz si to uvedom konecne :)
mnoha pisanych teorii? to uplne vazne, alebo len trollujes?
nazory nahodnych Poliakov sa ako argument prestali pocitat, oficialna historia detto. takze co je padny argument na to, ze je Poliakom naozaj milsi Yankee, ako Rus.
a prave pre "Rusko nerovna sa" som tam dal to lomitko.
ale podme na to teda len Putinom. pan Putin ma strach o Rusko, lebo Pobaltie je v NATO, Norsko je tiez a Rumunsko detto. citi ohrozenie, lebo tieto krajiny maju zakladne a mozu tam prist vojska ostatnych clenov. preto pan Putin posle na hranice Pobaltia, vratane Kaliningradska, velke mnozstvo vojsk. a od Poliakov sa ocakava, ze na to povedia "tak". lebo co ich ucili na dejepise su len pisane teorie a je to uplne ine ako ked carska a potom Cervena armada vycinali v ich krajine.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Ked si zoberies vsetky knihy, vsetky dejepisy, tak nikde nemas napisanu absolutnu pravdu a pre mna je historia len cisto subjektivna zalezitost, ako aj nazory ludi = verim len sebe, kde som vkrocil, zazil na vlastnej kozi.
Nepisal som nic o tom, ze by Putin necitil ziadne ohrozenie ale aby to nevyustilo k tomu, ze pre obranu minimalne svojich hranic, predsa len zautoci. Detto by som kritizoval stahovanie ruskych vojsk do Kanady alebo do Mexika, za ucelom obrany pred USA. Podla mojho nazoru cudzie armady nepatria na uzemia cudzich statov, nech sa uz jedna o akykolvek akt.
Nehovoriac o tom, ze tieto srandy si platime z dani. Premiestnit armadu cez 6000 km nie je ziadny lacny spac.
Staci len porozmyslat za hranicu vlastnych nazorov a ako asi uvazuju aj iny ludia, to plati aj pre beardieho na margo postu 16 Jan 2017, 12:41.
beardie
Redeemer
Redeemer

viem ako uvazuju bezni Poliaci, poznam ich vela, zil som tam
na Rusov nepovedia nic dobre, lebo citia krivdu, preto robia to, co robia
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Kto ako prvý rozmiestňoval v Rumunsku protiraketový štít? Ďalej to pokračuje po hraniciachv iných štátov. To čo robí Putin sú len bezpečnostné a taktické reakcie.

Snáď každému je jasné, že ak by aj Putin mal nejaké plány obsadiť alebo napadnúť krajinu alebo aspoň jej časť, tak by tomu NATO vojska veľmi nepomohli aj keby sme si robili neviem aké ilúzie. Jednak ich tam nie je taký počet aby ustáli obranu, a jednak aj arzenál je na tom biedne.

http://technet.idnes.cz/utok-na-pobalti ... enstvi_erp

butthead: Čo sa týka toho doplnku, tých amerických vojakov, tak to je len psychologická hra. Aby Európania vedeli, že im USA "kryje" chrbát.
jackb
Redeemer
Redeemer

BH, potom je zaujimave, ze to vycitas napriklad mne. ze verim tomu co vidim a zazivam.

ak v niecom sucasna polska vlada reprezentuje volu vacsiny Poliakov, tak je to prave pritomnost vojsk NATO. vo vsetkom inom na nu nevedia najst pekne slovo. takze sa da pripustit moznost, ze si tym robi AJ PR.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

rebuss napísal:To čo robí Putin sú len bezpečnostné a taktické reakcie.
Krasny nazov pre desiatkytisic civilnych obeti na Ukrajine a v Syrii. Mozes postupit o level vyssie a rusku invaziu na Ukrajine pokojne nazvat bratskou slovanskou pomocou. Nestacim sa cudovat, ako obdivovatel Hitlera, Tisa a fasizmu, dokaze tak pekne obhajovat agresiu putinovskeho Ruska.
rebuss napísal:Kto ako prvý rozmiestňoval v Rumunsku protiraketový štít?
Ako uz samotny nazov vypoveda, ide o PROTIraketovy stit, cize defenzivny obranny system. Nejde o nosic utocnych striel, ktore by mohli ohrozit ciele na ruskom uzemi alebo dokonca niesli nuklearne hlavice. Rusi aj napriek hospodarskej recesii investuju obrovsku sumu z HDP do zbrojenia a rozmiestnuju utocne systemy priamo na hranici s pobaltskymi krajinami, finskom a inymi krajinami, odpaluju rakety stredneho doletu z lodi v Kaspickom mori a vobec im neprekaza, ze tie strely letia cez vzdusny priestor inych suverennych statov, ale vsetko je v naprostom poriadku. Rumuni maju defenzivny system, ktory na Rusov nevie ani zautocit, no fuuuuuuha, aka tazka agresia krajin NATO voci Rusku. :lol: :smt006
butthead napísal:ZSSR sa nerovna Rusko, Putin sa nerovna Lenin ani Stalin
Putinovske Rusko sa velmo rado hlasi k cinnom ZSSR aj z cias stalinizmu. Velmi rada nam to ruska ambasada pripomina kazdy rok 8.maja. No ked im to nevyhovuje, tak zrazu uz so ZSSR nemaju nic spolocne, ved su predsa Rusku. :mrgreen: :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ephramko napísal:Rusi aj napriek hospodarskej recesii investuju obrovsku sumu z HDP do zbrojenia a rozmiestnuju utocne systemy priamo na hranici s pobaltskymi krajinami, finskom a inymi krajinami, odpaluju rakety stredneho doletu z lodi v Kaspickom mori a vobec im neprekaza, ze tie strely letia cez vzdusny priestor inych suverennych statov, ale vsetko je v naprostom poriadku.
1. Zdroj? (zvlast to zvyraznene)
2. Ano, ked postavis najskor kvalitnu defenzivu na hraniciach tak sa to da chapat aj ako priprava utoku za par rokov. Je ta totiz podstatne tazsie zastavit ked zacnes stavat ofenzivu.
beardie
Redeemer
Redeemer

1. predpokladam, ze to letelo iba cez Iran a kedze Iran su kamarati, nepride mi to ako problem
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Odpalovanim rakiet z kaspickej flotily zacali Rusi svoju invaziu do Syrie. Pokojne si to najdi aj v ruskych statnych mediach, radi sa chvalia tymi efektnymi zabermi.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34465425
http://edition.cnn.com/2015/10/08/polit ... nded-iran/
butthead
Darca
Darca

jackb napísal:BH, potom je zaujimave, ze to vycitas napriklad mne. ze verim tomu co vidim a zazivam.

ak v niecom sucasna polska vlada reprezentuje volu vacsiny Poliakov, tak je to prave pritomnost vojsk NATO. vo vsetkom inom na nu nevedia najst pekne slovo. takze sa da pripustit moznost, ze si tym robi AJ PR.
Nie nie, to nebola vycitka voci tebe, ale vravim za seba :) To co si chytis k srdcu (napr. ako navstevnik kosova), este neznamena, ze je to cosi objektivne, je to stale rovnako subjektivne ako ked mi niekto nieco povie cez TV. Je fajn, ze si precestovat kus zeme za ucelom spoznavania a prijimania informacii, akychkolvek, to mimochodom robim aj ja, ale nic ti nezarucuje, ze su pravdive, preto by si ich nemal sirit a pokladat ich za akusi modlu. Pride mi to iste, ako ked mi zaklope nejaky jehovista a vykladat mi o bohu, ako ho videl, pri zobudeni pocas mokreho sna.

Taktiez, ked niekto napise, ze sa jedna o protiraketovy stit, este neznamena, ze je to pravda a v skutocnosti protiraketovy stit, kludne to mozu byt aj nuklearne hlavice pre pouzitie proti Rusku. (?) Nuz ale ked niekto doveruje jednostrannej propagande, tak diskusia je viacmenej stratou casu.
ephramko napísal:Putinovske Rusko sa velmo rado hlasi k cinnom ZSSR aj z cias stalinizmu. Velmi rada nam to ruska ambasada pripomina kazdy rok 8.maja. No ked im to nevyhovuje, tak zrazu uz so ZSSR nemaju nic spolocne, ved su predsa Rusku.
Vzdy tomu tak bolo, ze sa vyberaju len tie najlepsie hrozienka z minulosti a pripominaju sa kazdorocne.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

ephramko napísal:Krasny nazov pre desiatkytisic civilnych obeti na Ukrajine a v Syrii. Mozes postupit o level vyssie a rusku invaziu na Ukrajine pokojne nazvat bratskou slovanskou pomocou.
Pokojne si to nazývaj ako chceš, a pri tom ignoruj fakty:
V marci 2014 jednostranne vyhlásila samostatnosť (pod názvom Krymská republika) a vyslovila sa za svoje pripojenie k Rusku, čo si nechala potvrdiť aj miestnym referendom.
Takže nejde o to čo chceš ty, alebo čo vyfiltruješ z médií, ale o ľudí, ktorí tam žijú a vedia a majú právo na sebaurčenie. A keby tam nezasiahol, tých civilných obetí tam je ešte viac.
ephramko napísal:Ako uz samotny nazov vypoveda, ide o PROTIraketovy stit, cize defenzivny obranny system. Nejde o nosic utocnych striel, ktore by mohli ohrozit ciele na ruskom uzemi alebo dokonca niesli nuklearne hlavice.
To nemení nič na fakte, že môže byť hocikedy prebudovaný na nesenie jadrových hlavíc.
ephramko napísal:Odpalovanim rakiet z kaspickej flotily zacali Rusi svoju invaziu do Syrie.
Nie inváziu, ale začali nasadzovať bojové jednotky na boj proti ISIS na pozvanie Asada.
beardie
Redeemer
Redeemer

Pre začiatok si nastuduj aké rakety sa použivaju ako ICBM a aké v protiraketovom štíte...
jackb
Redeemer
Redeemer

BH, neide len o Kosovo, ktore navstevujem,pozorujem ako sa meni a ako sa menia nalady ludi, ale napriklad aj o migrantov v zapadnej Europe. a ked v diskusii pouzivam svoje skusenosti z jedneho ci druheho, tak ako kontrast ku tomu co media (aj tie hlavneho prudu) alebo videa na internete prezentuju ako jedinu pravdu. taky ten starter pre kriticke myslenie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

rebuss napísal:To nemení nič na fakte, že môže byť hocikedy prebudovaný na nesenie jadrových hlavíc.
USA ani Rusko by jadrovu vojnu neriskovali, ta nema vytaza. Okrem toho jeden druheho potrebuju.
butthead
Darca
Darca

jackb, stale sme vsak pri tom, ze pozorovanie a nasledne prezentacie su viacmenej subjektivne pre ostatnych mimo teba, musel by si nonstop nosit online 365° kameru na hlave, aby doveryhodnost to co vykonavas len ty, bola naplnena.
Na druhej strane, co si myslim, momentalne najdovernejsie info vramci celku maju len tajne sluzby.
Taktiez ako modlu nemozno brat to co sa clovek, pod hrozbou zleho znamkovania, nauci v skole. Mam pocit, ze deti v skole nie su ucene ku kritickemu zmyslaniu a duplom nie pri memorovani pouciek z ucebnic. To si mozno vsimnut, ze po zmene rezimu sa v skolstve nezmenilo takmer nic.
Skus sa sam seba opytat, ktorej osobe najviac doverujes a ktorej nie - co su priciny.
jackb
Redeemer
Redeemer

najmenej doverujem tym, ktori ma oklamali, alebo sa o to pokusili. rovnako neverim tym, ktori sa ma snazia presvedcit, ze moja kazdodenna realita je halucinacia, lebo to nie je podla klamliveho videa alebo clanku anonymneho autora na bludwebe.

ku tomu uceniu - jedna vec je, co sa dieta nauci pod hrozobou a ina co sa nauci preto, lebo ho to zaujima. ci je to dejepis, zemepis, fyzika, nabozenstvo...

komu doverujem? je asi prirodzene verit tomu co vidime a prezijeme. rovnako doverovat svojim priatelom je normalne. hlavne ked ich poznatky ku danej teme pochadzaju z ich skusenosti, alebo dlhodobej praxi. nie len z toho, ze maju cas na cerpanie viac fake news.

takze ked mi kamarat, ktory pracuje ako onkolog povie, ze liecenie nadorov pomocou MMS je hlupost, tak mu verim.
butthead
Darca
Darca

Chcel som aby si sa sam seba opytal a zamyslel sa, ale ocividne si nepochopil a zostavas ohraniceny sebou definovanymi mantinelmi.

K tomu uceniu, podstate sa bavime o tej prvej veci, ale este inak - vyhodnotenie zo strany ucitela je vykonane na zaklade toho ci dany ziak odpovie spravne alebo nie. Skus nespravne odpovedat na dejepise, zemepise a jednotku nedostanes. Este lepsie ked tvoji rodicia chcu aby si dostaval ciste jednotky :)
Potom predmety su povinne a volitelne, co je vlastne ta ina vec. Nabozenstvo, etika, telesna a pod, vramci zakladnych skol vacsinou hodnotene formalne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead napísal:Skus nespravne odpovedat na dejepise, zemepise a jednotku nedostanes. Este lepsie ked tvoji rodicia chcu aby si dostaval ciste jednotky :)
Ked na geografii mas otazku, preco su v Japonsku zemetrasenia castejsie ako na Slovensku a ty napises, ze tektonicke dosky si vymysleli americky Zidia, Zem je plocha a zemetrasenia v Japonsku robia Americania, lebo si to cital na nete v nejakom blogu uja, co doma chodi s alobalom na hlave a Kiska mu otvara na pocitaci DVDromku, tak potom si podla mna tu jednotku ani nezasluzis. :smt006

Mna by skor zaujimalo, ake faktory boli za takou radikalnou premenou, u teba a u hughita.
butthead
Darca
Darca

Ephram, no keby sa takto o tom ucilo, tak verim tomu, ze teraz by si pisal uplny opak :)

Aka radikalna premena ? :D Clovece radsej nediskutuj, ak nechapes o com je rec.
Napísať odpoveď