Upgrade NTB - Lenovo Z50

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
m4jor
Medium Star
Medium Star

Upgrade NTB - Lenovo Z50

Príspevok od používateľa m4jor »

Ahojte,
mám notebook Lenovo Z50 s konfiguráciou ako v prílohe. Chcel by som sa spýtať, či sa dá tento notebook vôbec nejak rozumne upgradnuť, myslím predovšetkým CPU. Občas potrebujem spracovať video, grafické podklady, katalógy, logá.... a už cítim, najmä pri videu, že už má dosť.

Na googli som sa nejako nedohľadal či je procesor spolu s MB alebo je ho možné vymeniť.

Áno, viem že strihať video na notebooku je už v princípu pritiahnuté za uši, ale teraz to inak nejde...verím že dočasne. :smt033

Ďakujem krásne
Prílohy
Lenovo-Z50.png
lukostrel77
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Upgrade NTB - Lenovo Z50

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

V notebooku cpu (nevymeníš)teda vymeníš ale je to predražená záležitost,a vobec sa to neoplatí......
Max upgrade čo možes spravit je výmena,ram,ssd,príp. vačšie hdd..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aj keby sa procesor vymenil a notebook by to vzal, fakticky by si to vymenil za malo lepsi model, teda o jeden ci dva modely vyssie, tam by to padlo. Problemom by bola doska, chladenie a vsetko okolo toho. Prakticky sa nieco take ani nerobi, mozes vymenit RAM, ale aj tam mozes byt limitovany doskou a jej chipsetom, pripadne aj ten spomenuty SSD disk. Realne to vsak funguje tak, ze sa notebook preda a kupi sa novy, ci chces alebo nie, inu moznost ani nemas. Alebo potom investovat do stolneho pocitaca, kde je vykon tych procesorov o dost vyssi.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

OK, čiže ste mi len potvrdili to čo som si aj ja myslel. No nič, nateraz dokúpim aspoň RAM, a do budúcna to vidím na celú novú bedňu, nie NTB.

Ďakujem :wink:
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

no na toto som zvedavý aj ja:

mám Lenovo E535, CPU AMD A6, 2-jadro 2,7 GHz, 4 GB RAM a klasický HDD 500 GB

kamarát čo je IT-čkar mi poradil, že najviac mi zrýchli PC dať SSD disk a prípadne dať iný CPU čo sa dávala do týchto modelov a to A10, čo je 4-jadro 3,5 GHz...lebo dať viac ram by mi to až tak nezrýchlilo....ako viem, že best je kúpiť nový PC ale to nechcem...chcem iba vedieť, že či by mi tak najviac pomohlo (na hry to nepotrebujem)

diki
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

V prvom rade si musis zistit, ze ci doska tvojho notebooku zvladne iny procesor a ze ci sa ten procesor da vybrat. Potom ze ci je na to prisposobene chladenie. Ano, SSD najviac pocitis. Cely upgrade je kravina, to radsej predaj a kup si novy notebook.
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

procesor sa dá vybrať ...už som ho mal vonku :) a do tohto notebooku sa dávali od výroby 4 rôzne procáky ....ale či tam boli aj 4 rôzne dosky to neviem ...(

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2017, 16:12)
A ešte otázka.ako to zistím s tou doskou?
Napísať odpoveď