Caute
http://www.skoda-auto.sk/chcem-vozidlo- ... -starosti/
ta suma prenajmu tam uvedena
to je mesacne ?
mate s tym niekto skusenosti ?
prenajom SKoda auta od automobilky na mesiac
-
peterkollar
Expert
Re: prenajom SKoda auta od automobilky na mesiac
To je klasicky operativny lizing.
Dá sa auto prenajať na menej ako 2 roky?
> Nie. Presné informácie o možnostiach prenájmu vám poskytne predajca ŠKODA.
Dá sa auto prenajať na menej ako 2 roky?
> Nie. Presné informácie o možnostiach prenájmu vám poskytne predajca ŠKODA.
Operatívny lízing - platíš za prenájom, tzn. auto nemáš v osobnom vlastníctve, nemusíš sa starať o servis, poistenie, len tankuješ...
Po roku alebo dvoch by ti mali dať úplne nové auto.
Po roku alebo dvoch by ti mali dať úplne nové auto.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
po roku urcite nie, da sa tam vybrat 2-4 roky.
Celkom svieže sumy. Chápem, že toto využívajú firmy na svoje vozidlá. O nič na nestarajú, odpíšu si to z daní a vozový park sa aktuálne omladzuje s konštatnými mesačnými nákladmi.
Pre fyzickú osobu, kde vozidlo netvorí príjem to je skôr zbytočný luxus.
Pre fyzickú osobu, kde vozidlo netvorí príjem to je skôr zbytočný luxus.
-
Fabo
Hardcore addict
A co ja viem.
Octavia Style, 2.0 TDI, manual. Cena leasingu ~390 eur pri rocnom najazde 20 tis km. na 4 roky. Pri kupe v hotovosti okolo 23 tisic.
Octavia s dvojlitrom ~4 roky stara, najazd do 100 tis. v lepsej vybave stoji okolo 10 tisic jazdena.
to znamena, ze stratis okolo 4 tisic rocne na hodnote, plus udrzba plus PZP plus havarijne poistenie... myslim, ze ~4800 rocne za operativny leasing je fer cena.
Octavia Style, 2.0 TDI, manual. Cena leasingu ~390 eur pri rocnom najazde 20 tis km. na 4 roky. Pri kupe v hotovosti okolo 23 tisic.
Octavia s dvojlitrom ~4 roky stara, najazd do 100 tis. v lepsej vybave stoji okolo 10 tisic jazdena.
to znamena, ze stratis okolo 4 tisic rocne na hodnote, plus udrzba plus PZP plus havarijne poistenie... myslim, ze ~4800 rocne za operativny leasing je fer cena.
-
hojko
Site Admin
Nadviazem Fabo na tvoj prispevok. Cize operativny leasing na 4 roky s najazdom 80 tisic (4x20 tisic) vyjde 18 720 eur. Predpokladam, ze za 80 tisic su naklady Skody na to vo forme poistiek (PZP okolo 130 eur, havarijne okolo 550 eur), zo 4-5x vymena oleja (60 eur), mozno raz vsetky kotuce s platnickami (250 eur), take tycky stabilizatora, capy, brzdova kvapalina, voda (no nech 500 eur). Odhadom teda 4x (130+500), 5x 60, potom 250 a 500 eur, spolu teda 3570, nech su tam dake drobnosti este, tak dajme tomu 4000 eur. To je taky vypocet pri idealnych cislach, samozrejme havarijna poistka pri nulovych skodach mierne klesne. Cize na 4 roky a 80 tisic km mas auto prenajate za priblizne 14 720 eur, co je celkom slusna suma.
Ked pozeram Octavie, 2.0 TDI, 110kW, rok 2013-2014, najazd 60-100 tisic km, tak ceny su 2 kusy po 14 tisic (asi burane) a potom skok a zacinaju az 18-24 tisic. Cize ak by sa cenovy tred drzal, tak Skoda dokaze to auto predat potom dajme tomu za 18 tisic. V tomto pripade by Skoda mala tych 14 720 + 18 000 = 32 720 eur. Cena uplne noveho auta Octavia Style s tymto motorom je 23 450 eur podla cennika Porsche Inter Auto v Bratislave, ten najnovsi model opat v Style vybave a rovnakym motorom je za 23 600 eur, cennik tu: http://www.skoda-auto.sk/SiteCollection ... cennik.pdf Realne mi to vychadza, ze Skoda pri stasti dokaze na tom zarobit az 10 000 eur po predaji jazdeneho auta z takehoto operativneho leasingu. Nevyhoda by bola, ak by sa nieco dost kazilo, daka nehoda auta, poistna udalost a neviem co dalsie... Neviem kde si ty Fabo pozeral, ze sa predavaju po 10 tisic. Za 10 500 eur je na autobazar.eu jedina Octvavia II, 110kW, najazd 100 000.
Ak som nieco zle spocital, zabudol pripocitat alebo zle odhadol, tak napiste, budem rad. Cisto zo zvedavosti by som chcel vediet aky tam moze byt zisk.
Ked pozeram Octavie, 2.0 TDI, 110kW, rok 2013-2014, najazd 60-100 tisic km, tak ceny su 2 kusy po 14 tisic (asi burane) a potom skok a zacinaju az 18-24 tisic. Cize ak by sa cenovy tred drzal, tak Skoda dokaze to auto predat potom dajme tomu za 18 tisic. V tomto pripade by Skoda mala tych 14 720 + 18 000 = 32 720 eur. Cena uplne noveho auta Octavia Style s tymto motorom je 23 450 eur podla cennika Porsche Inter Auto v Bratislave, ten najnovsi model opat v Style vybave a rovnakym motorom je za 23 600 eur, cennik tu: http://www.skoda-auto.sk/SiteCollection ... cennik.pdf Realne mi to vychadza, ze Skoda pri stasti dokaze na tom zarobit az 10 000 eur po predaji jazdeneho auta z takehoto operativneho leasingu. Nevyhoda by bola, ak by sa nieco dost kazilo, daka nehoda auta, poistna udalost a neviem co dalsie... Neviem kde si ty Fabo pozeral, ze sa predavaju po 10 tisic. Za 10 500 eur je na autobazar.eu jedina Octvavia II, 110kW, najazd 100 000.
Ak som nieco zle spocital, zabudol pripocitat alebo zle odhadol, tak napiste, budem rad. Cisto zo zvedavosti by som chcel vediet aky tam moze byt zisk.
-
Fabo
Hardcore addict
Dal som si vyhladat rocnik 2012, diezle, a hladal som take, ktore maju najazd okolo 80-100 tisic a maju dvojliter, teraz pozeram ze sa mi do toho zamiesali aj nejake 1.6 (moja chyba, nepozeral som poriadne), a hybe sa to od cca 9500 do 12500. Mohol som tam napisat 11, to je jedno, nerobi to az taky rozdiel