Zdar, vedel by niekto zhruba vysvetliť aké systémové požiadavky na mobilný hardvér majú rôzne android verzie? Hľadal som to aj na google ale nič relevantné som nenašiel, žiadne konkrétne info, respektíve neviem ako to mám správne hľadať alebo či takáto klasifikácia vôbec existuje.
Taktiež býva pravidlom že ak chcem na staršom telefóne aktualizovať android na novšiu verziu, výkon telefónu sa zhorší a pôjde pomalšie? Mám už pomaly historický Sony Xperia Tipo s androidom 4.4. Chcel som menší upgrade tak som celý telefon naflashoval, orootoval a nainštaloval cyanogenmod, ale výkon telefónu sa rovnal rýchlosti Windowsu 98 bežiacom na 486. Jediné čo ma potešilo je že sa mi ho podarilo pretaktovať z pôvodných 800mhz na 1300mhz čo spôsobilu brutálny nárast svižnosti už aj tak starej šunky.
Taktiež by ma zaujímalo či existujú nejaké "stock" android verzie, ktoré vydáva čisto google a potom či si každý výrobca telefónov jemne tieto verzie ľahko modifikuje, na napr. xperia android, samsung android a podobne.
Moc sa v týchto telefónoch nevyznám, vopred dík za každé info.
Systémové požiadavky verzíí systému Android
-
loveparademan
Medium Expert
Re: Systémové požiadavky verzíí systému Android
Ja sa vždy riadim tým, čo je odporúčané výrobcom, tzn. že ak vyšla posledná oficiálna aktualizácia na Android 4.x, tak nemôžeš predpokladať, že ti ten mobil bude svižne fičať na verziách 5.x a novších, to dá rozum.
V prípade tvojej Xperie tipo je pravdepodobne posledná oficiálna verzia Androidu 4.0, takže v5.x tam už asi bez problémov nerozbeháš.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Xperia_tipo
V prípade tvojej Xperie tipo je pravdepodobne posledná oficiálna verzia Androidu 4.0, takže v5.x tam už asi bez problémov nerozbeháš.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Xperia_tipo
Nove verzie Androidu si dost odkazane na RAM, to je hlavny problem. Takze ak tam nemas aspon 1,5GB RAM, idealne 2GB, tak nema vyznam hladat a silou mocou ist po niecom novom. Napokon tie verzie aj tak nie su az take prevratne a castokrat su odkazane a robene vyslovene na nove mobily - vysoke rozlisenie displeja, podpora HEVC, podpora novych cipov (procesorov), lepsia praca s vacsou pamatou a kopa inych veci co ma nenapada. Pretaktovanie z 800 na 1300MHz mi pride ako prilis velky skok - rychlejsie vybijanie baterie, zvysenie teploty, skor mi to pride nebezpecne a moze to ublizit telefonu. Ak clovek nema na Galaxy S7 alebo iPhone 7, tak nech si kupi Xiaomi za 150 eur, tam dostane spickovy telefon za minimalne peniaze a ma zaruku aktualizacii systemu.
Minimálne požiadavky na mobiloch nikto nerieši, pretože to ani nemá zmysel. Zmysel by to malo, ak by existovala jedna verzia Androidu a tú si sám nahrávaš do mobilu.. podobne ako máš jeden Windows a ten si dávaš do PC. Ale pri mobiloch novšiu verziu androidu nedáš, aj keby hw mobilu ho hravo zvládal, pokiaľ výrobca mobilu (vývojár alternatívnej romky) tú novšiu verziu nepripraví priamo pre tvoj mobil.......
V podstate Android vydá nejaké kódy, ktoré si výrobcovia a vývojári zapracujú do svojich romiek... a tá modifikácia podľa mňa určite nie je ľahká!
Samozrejme musia prispôsobiť romku každého jedného mobilu.. a keďže každý výrobca chŕli neustále nové a nové mobily, nestíhajú pripravovať nové romky pre všetky mobily, ale iba pre niektoré.. zvyčajne tie najnovšie, resp. "vlajkové lode".
V podstate Android vydá nejaké kódy, ktoré si výrobcovia a vývojári zapracujú do svojich romiek... a tá modifikácia podľa mňa určite nie je ľahká!
V tomto ma vyhodu iPhone - ma par telefonov a jeden system, ktory aktualizuje, nemusi riesit portovanie firmware na 1500 mobilov.