Nastavenie pevnej IP adresy

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sliziky
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Nastavenie pevnej IP adresy

Príspevok od používateľa sliziky »

Ahoj,casto sa mi stava ze mi spadne internet a docital som sa ze by mohlo pomoct nastavenie pevnej IP adresy na routri,mám TP-LINK,vedeli by ste mi niekto povedať podľa čoho mám nastaviť tu IP adresu a taktiež DNS? Vďaka :-)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Nastavenie pevnej IP adresy

Príspevok od používateľa aacid »

neviem co si mam predstavit pod pojdom "spadne internet" ale dost pochybujem ze pomoze pevna IP adresa. hlavne to nie je nic co by si si nastavil sam. to si musis zavolat tomu kto ti poskytuje internet a pevnu ip adresu si vyziadat, pravdepodobne to bude za nejaky mesacny poplatok (napriklad v orangei pytaju 8 eur mesacne za to).

ale ozaj by som pricinu tvojho problemu hladal niekde inde. co znamena spadne internet? znamena to ze sa pocitac nevie pripojit na router, alebo ze pripojene je ale nevies sa dostat na internet? ako to riesit? restartovanim routru? potom bude asi problem v routri.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Moze mysliet pevnu IP na PC, nie priradenu routrom cez DHCP. Tiez si ale myslim, ze to nema nic spolocne. Da sa to lahko odhalit, staci mat pusteny ping na router a aj ping na internet.
sliziky
Light Star
Light Star

No ide o to,že mi vypadne internet na 10 sekúnd,neviem bližšie povedať kde konkrétne je problém,ale proste mi ani stránku nenačíta,alebo mi hra spadne ... notebook je stále pripojený na wifi ,akurát že asi teda nemá prístup k internetu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise heker, otvor si dve okna s prikazovym riadkom, trebars stlac WinKey + R:
ping sme.sk -t
ping IP adresa routra - t (napriklad: ping 192.168.1.1 -t)
Nechaj to bezat a ked vypadne internet, tak otvor okna. Ak ti bude pingovat router, tak spojenie po router je v poriadku. Ked vypadne ping na sme.sk, co logicky vypadne, ked nejde internet (za predpokladu, ze nie je problem len s DNS servermi), tak ti ten ping nepojde. Tym padom vylucis problem medzi tebou a routrom. Problem teda bude moct by v routri alebo az za routrom, niekde na ceste k tvojmiu poskytovatelovi internetu alebo problem ma priamo poskytovatel internetu.
sliziky
Light Star
Light Star

k routru mi to nepadá podla cmd ,ale ku sme uz pise ze Request timed out
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Takze chyba nie je v pocitaci, po router je spojenie okej. Tazko povedat kde je chyba, bude to router alebo vypadky u providera. Mozes si skusit pozicat niekde router a skusit iny, pripadne si objednaj daky z internetu, aby si ho pripadne mohol do14 dni ho vratit.
Napísať odpoveď