Klepanie/tukanie v motore 1.4 TDi

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Klepanie/tukanie v motore 1.4 TDi

Príspevok od používateľa eaten »

Zdravím,
Mám Škodu Fabiu 1.4 TDI (ročník 2006, 238tis.km), a tento víkend som na nej dal meniť olej. Dnes som absolvoval dlhšiu cestu a po cca 200 km som začal pocut spod kapoty divný klepajuci zvuk - najprv som si myslel že sú to lyže čo som mal v kufri, ktoré tukaju o plast (velmi podobný zvuk) ale nakoniec som zistil že to ide z auta. Robilo to len pri pridávaní vo vysssich rýchlostiach A neskôr aj keď som už nepridaval, potom som podradil do 4ky a robilo to zase , zrazu to začalo robiť fakt nahlas (už som si myslel že tam ide niečo buchnut) a zrazu prestalo , poton som už šiel len okolo 50tky a uz to nerobilo. Bol to fakt taký tukajuci zvuk s rýchlou frekvenciou. Neviem to lepšie popísať, ale netušíte čo by to mohlo byť ? Myslíte že s tým dojdem cca 80km na opravu? Ak som zabudol nejaké info kľudne sa pýtajte. Vopred diky za všetky odpovede.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Klepanie/tukanie v motore 1.4 TDi

Príspevok od používateľa heker »

Co tak kryt motora (dekel) pod autom, ktory sa mohol uvolnit po vymene oleja, odpadol srob, odlomil sa kusok na lade a tak pri vyssej rychlosti sa tam dostava zvuk, dekel klepe a rezonuje? Co olej, pozeral si, ze ci je dost oleja v motore?
eaten
Light Professional
Light Professional

Stav oleja pozriem večer, popravde som to nedal meniť doma, a v podstate som si ho zobral a hneď išiel.

K tomu deklu, to pozriem tiež večer, ale je nejaký spôsob ako to môžem opravit ? Som do áut trošku ľavý tak sa pýtam.

Ešte keď tak rozmýšľam tak sa mi chvíľu zdalo ako keby v jednom okamihu motor triaslo viac ako malo , ale možno to bol len pocit.
heker
Redeemer
Redeemer

Dekel - mozno bude stacit kupit srobik, dva, tri. Mozno tam je nieco odlomene a tak len odstrihnes ten kusok co rezonuje. Mozno je dolamany cely. Ale podla toho co pisee, ze ti klepe cely motor, tak to deklom nebude. Preco si si neskontroloval hned stav olej. Ked si menil olej, vymenil si aj srob s podlozkou co je na olejovej vani a stoji asi 2 eura?
eaten
Light Professional
Light Professional

Ja som si olej nemenil, dal som to si to spravit u znameho. Tak je mozne ze tam nieco nechal, a sam neviem, ci to je motor, ci dekel - ono tazko identifikovat odkial ide presne zvuk, hlavne ked to robilo len v tych rychlostiach. Pozriem sa na to dnes este. Len som chcel nejake typy co by to mohlo byt, som z toho nervozny a opravit si to musim ist dat do BA takze cca 80km to este bude musiet prezit asi.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

staci ked sa pozries pod auto a budes vidiet ci ti trci/odstava kryt motora
heker
Redeemer
Redeemer

Nemusis si to ist dat opravit do BA. Olej a dekel pod motorom si vies pozriet hocikde na ceste alebo pred parkoviskom. Pripadne mozes navstivit daky servis, kde ti daju auto na dvihak a pozru dekel, pozru ti olej, olejovy srob s maticou.
eaten
Light Professional
Light Professional

Jasne, toto si pozriem, ale v pripade ze nic nezistim mi asi nic ine nezostava.

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2017, 8:44)
Ok, bavil som sa s typkom co robil olej a vravel ze kryta motora sa vobec nechytal (ze to odsaval zvrchu) a ze netusi co by to inak mohlo byt.
Pozrel som sa na kryt a ten tam takmer skoro vobec nie je, resp. je uz odlomeny, takze bud sa to odlomilo tou cestou alebo to uz bolo davno.
Kazdoapdne si to pojdem asi dat ceknut do servisu, lebo nic ine tam nevidim a nieco tam hrkotat muselo.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Výmena oleja zvrchu??? Olejový filter nič?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ak sa nemylim tak ten filter je na vrchu
eaten
Light Professional
Light Professional

Hej filter je na vrchu, jedine co by potreboval zospodu je odkrutit sroubu na vypustenie oleja, ale kedze ho odsaval, nemusel tam robit nic.
heker
Redeemer
Redeemer

Kolko toho oleja odsal, kolko ti dolial a kolko tam ma ist vlastne oleja?
eaten
Light Professional
Light Professional

Tak to chces odomna vela :) , kazdopadne viem ze nemenil olej prvykrat a myslim ze ten zvuk nesiel kvoli tomu, Skor nieco uvolnene. Ale netusim ze co.
Fery
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fery »

Možno to bude o niečom inom,, ale tak za napísanie skúsenosti nič nedám :D
Najprv mi začalo v aute trocha klepať,, vravím si,, 1,9 dizel,,200k nabehané,, to je ešte v pohode,, asi po 100-200 km sa to jemné klepkanie zmenilo skôr na tupé nárazy ako keby plast o plast,,zastavil som na pumpe, a skôr ako som stihol motor vypnúť, tak s celým autom začalo hádzať zo strany na stranu,, vypol som motor,,, znova som naštartoval,, klepanie pokračovalo ale s autom už nehádzalo,,,no a servisák zistil, že problém je v kľuke :/ oprava 1200 €,, dúfam, že to nebude tvoj prípad
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

1200e?!
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

za to mas dva zanovne motory z allegra :D
Fery
Light Expert
Light Expert

Vzhľadom na stav auta a na to, čo všetko v ňom bolo robené si tie dva motory môžeš kúpiť keď chceš :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak to ma teraz fakt zaujima co bolo v tom aute robene a ake je to vlastne auto ked sa ti oplatilo vrazit 1200e za opravu kluky

"vravím si,, 1,9 dizel,,200k nabehané,, to je ešte v pohode"
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ako mna ta pridreta kluka napadla hned ako prva, ked som si precital prvy prispevok, mozno kvoli tomu, ze som to teraz riesil na kamaratovom aute, ale nechcel som sem hned vnasat negativne nalady :D

1,9l nafta vyzera na koncern, ale s tymi 200kkm mi to nejde dohromady, to by museli byt tazko zanedbane vymeny oleja... takze to skor tipujem na talianske JTD :D
Fery
Light Expert
Light Expert

No, skús ešte hádať,, naznačím,, ženskú spoločnosť mám na kapote,, na volante,, a aj na kľúčoch :D,,,

A dosť možné, že šlo o "vydarenú" várku,,, známy mal na rovnakom aute a podobnom ročníku rovnaký problém asi po 250k

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2017, 14:33)
guess.whoo napísal:no tak to ma teraz fakt zaujima co bolo v tom aute robene a ake je to vlastne auto ked sa ti oplatilo vrazit 1200e za opravu kluky

"vravím si,, 1,9 dizel,,200k nabehané,, to je ešte v pohode"
Tak radšej dám za opravu 1200,, samozrejme v tom už sú rozvody, olej,,,,,,, atd. ako risknúť kúpiť agregát, kde nemám záruku prakticky v ničom,,, ale tak ja som to riešil takto,, ty by si to riešil inak,,
Napísať odpoveď