Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
aacid: Touchwiz uz davno nieje ten zasekany system. Momentalne mam na ruke lowend a3 2016 a na to ake ma slabe parametre, beha perfektne.
Ja zas vidim vyhody samsungu oproti xiaomi tieto:
-lepsia bateria ( ano xiaomi tam moze dat 4000mah bateriu ale co z toho ked vydrzi menej ako 2350mah) http://www.gsmarena.com/battery-test.php3?
-lepsi fotak, vpredu aj vzadu
-vodeodolnost
-plnohodnotne LTE pasmo, s tym xiaomi si mimo velkych miest odkazany na 2g
-samsung ma usb C a xiaomi ma micro usb
-silnejsi reproduktor, lepsia kvalita hovoru (na gsm arene mas voice db a ine hodnoty)
-v neposlednom rade je mensi, uzsi, lahsi
-fingerprint vpredu
-xiaomi ma zase lepsi cpu a viac ram, no ked si pozriem speedtesty na yt s porovnatelnymi modelmi, tak ani v tom nevyhrava
- cena
Jediny konkurent je z5c/x compact ale tie su este drahsie.
Ja zas vidim vyhody samsungu oproti xiaomi tieto:
-lepsia bateria ( ano xiaomi tam moze dat 4000mah bateriu ale co z toho ked vydrzi menej ako 2350mah) http://www.gsmarena.com/battery-test.php3?
-lepsi fotak, vpredu aj vzadu
-vodeodolnost
-plnohodnotne LTE pasmo, s tym xiaomi si mimo velkych miest odkazany na 2g
-samsung ma usb C a xiaomi ma micro usb
-silnejsi reproduktor, lepsia kvalita hovoru (na gsm arene mas voice db a ine hodnoty)
-v neposlednom rade je mensi, uzsi, lahsi
-fingerprint vpredu
-xiaomi ma zase lepsi cpu a viac ram, no ked si pozriem speedtesty na yt s porovnatelnymi modelmi, tak ani v tom nevyhrava
- cena
Jediny konkurent je z5c/x compact ale tie su este drahsie.
s tym usb som sa sekol, sorry.
samozrejme je to na kazdom co uprednostnuje. mne je napriklad lte pasmo uplne ukradnute, kedze 95% casu som v meste a tych par vikendov mimo mi je jedno aky rychly je internet.
fotak je pre vela ludi urcite dolezity, ale zase pre mna je to menej podstatne.
bateria... sorry, ale testy su testy, ja proste verim parametrom, mam teraz xiaomi s 4000mah bateriou a bez problemov vydrzim 2 dni, nechce sa mi moc verit tomu ze samsung vymyslel nejaku zazracnu technologiu ze z pomaly polovicnej kapacity vytiahne to iste.
silnejsi reproduktor? je to ozaj vec ktoru treba porovnavat? nejak som nikdy nemal pocit ze by mi v niecom nedostacoval reproduktor akehokolvek telefonu za poslednych x rokov.
k tomu touchwiz, mam len kratku skusenost, ked som rok dozadu asi mesiac pouzival galaxy s5 mini. kazdy android bezi zo zaciatku rychlo a perfektne, mna viac zaujima ako bude bezat napriklad po roku pouzivania. android je proste svina nenazrana sama o sebe a cim viac balastu sa na neho nabaluje tym to bude horsie. problem s touchwizom je ze on ma toho balastu v sebe uz od zaciatku celkom dost.
proste pre mna je priorita co najmenej zasrana nadstavba a co najviac pamate, iba tym zarucim ze android pobezi ako tak dobre aj po nejakom case.
ked chalan dohromady nenapisal ziadne poziadavky, len ze chce max 5" telefon do 300 eur. nech si vyberie sam co mu viac vyhovuje a ci mu to stoji za tie peniaze (ked ten samsung je uz nad limit).
samozrejme je to na kazdom co uprednostnuje. mne je napriklad lte pasmo uplne ukradnute, kedze 95% casu som v meste a tych par vikendov mimo mi je jedno aky rychly je internet.
fotak je pre vela ludi urcite dolezity, ale zase pre mna je to menej podstatne.
bateria... sorry, ale testy su testy, ja proste verim parametrom, mam teraz xiaomi s 4000mah bateriou a bez problemov vydrzim 2 dni, nechce sa mi moc verit tomu ze samsung vymyslel nejaku zazracnu technologiu ze z pomaly polovicnej kapacity vytiahne to iste.
silnejsi reproduktor? je to ozaj vec ktoru treba porovnavat? nejak som nikdy nemal pocit ze by mi v niecom nedostacoval reproduktor akehokolvek telefonu za poslednych x rokov.
k tomu touchwiz, mam len kratku skusenost, ked som rok dozadu asi mesiac pouzival galaxy s5 mini. kazdy android bezi zo zaciatku rychlo a perfektne, mna viac zaujima ako bude bezat napriklad po roku pouzivania. android je proste svina nenazrana sama o sebe a cim viac balastu sa na neho nabaluje tym to bude horsie. problem s touchwizom je ze on ma toho balastu v sebe uz od zaciatku celkom dost.
proste pre mna je priorita co najmenej zasrana nadstavba a co najviac pamate, iba tym zarucim ze android pobezi ako tak dobre aj po nejakom case.
ked chalan dohromady nenapisal ziadne poziadavky, len ze chce max 5" telefon do 300 eur. nech si vyberie sam co mu viac vyhovuje a ci mu to stoji za tie peniaze (ked ten samsung je uz nad limit).
aacid: V tom pripade si mu tu mohol postnut fon za 100e a argumentovat, ze nic z toho nepotrebujes
To, ze su pre teba tie vyhody nepodstatne, nezatienuje fakt, ze ten telefon ich proste nema.
Nechcem sa hadat ale to xiaomi nieje konkurencia. Uz len to, ze nema nase LTE pasma, je obmedzujuce. A ked hovoris o cistej nadstavbe, vyladenosti atd atd. Skus sa zamysliet ako vyladena a efektivna je nadstavba xiaomi, ked dokaze za dva dni zozrat 4000mah bateriu a vydrzi kratsie ako fon s 2350mah. Ja si myslim, ze cinske fony (specialne xiaomi) sa tu vyzdvihuju do nebies ale az take terno to teda nieje.
Nechcem sa hadat ale to xiaomi nieje konkurencia. Uz len to, ze nema nase LTE pasma, je obmedzujuce. A ked hovoris o cistej nadstavbe, vyladenosti atd atd. Skus sa zamysliet ako vyladena a efektivna je nadstavba xiaomi, ked dokaze za dva dni zozrat 4000mah bateriu a vydrzi kratsie ako fon s 2350mah. Ja si myslim, ze cinske fony (specialne xiaomi) sa tu vyzdvihuju do nebies ale az take terno to teda nieje.
ja som mu sem dal moznost, to je vsetko.
konkurencia to urcite je a obrovska.
fakt je LTE take dolezite nieco? za prve neni pravda co si pisal v predchadzajucom prispevku, pokial nie je dostupne LTE, tak ide 3G, nie 2G, to je velky rozdiel, 3G rychlost v pohode postacuje na bezne potreby mobilneho telefonu, je to dostatocne na nacitavanie stranok aj pozeranie videi. HSPA+ zvlada az 20mbit/s, tolko nema vela ludi na slovensku ani pri pevnom internete (pokial im do dediny ide iba dsl, tak preco je to zrazu taky problem pri mobilnom internete?
o tej vyladenosti sa kludne budem s tebou hadat dokedy chces, priblizne v rovnakom case si moja mama kupila xiaomi redmi 3s a moja svokra samsung a3. po pol roku zatial co mama je stale spokojna a nic jej na telefone nechyba, svokra uz 3 mesiace nadava ake je to pomale, ako sa fotak otvara dlho a podobne.
to su fakty, moje skusenosti, ktore som mohol vidiet nazivo, nie jedno cislo ako pri battery teste.
ty si samozrejme z toho porovnania vyberas iba fakty, ktore vyhovuju tebe, teda ze samsung ma endurance rating 93 a xiaomi 91. co uz sem nenapises ze pri hovoroch vydrzi samsung 19 hodin a xiaomi 29, pri browsovani vydrzi samsung 15 hodin a xiaomi 20 hodin. akurat pri pozerani videa ma xiaomi nizku vydrz (kto vie preco). takze pokial clovek netravi cely den pozeranim videii na telefone, tak xiaomi jednoznacne vo vydrzi vyhrava.
xiaomi proste v poslednej dobe dost valcuje svojimi zariadeniami, u nas v robote kazdy kto uvazuje o novom telefone uvazuje o xiaomi, pretoze proste za tu cenu tie telefony nemaju konkurenciu. toto je jasny priklad kde samsung, ktory je pomaly 2x tak drahsi (lebo cena 200 eur za xiaomi redmi 4 prime je na slovensku, pokial by si ho bral z ciny, tak cena je 150 eur) ho poraza iba v niektorych parametroch a inde zase prehrava.
konkurencia to urcite je a obrovska.
fakt je LTE take dolezite nieco? za prve neni pravda co si pisal v predchadzajucom prispevku, pokial nie je dostupne LTE, tak ide 3G, nie 2G, to je velky rozdiel, 3G rychlost v pohode postacuje na bezne potreby mobilneho telefonu, je to dostatocne na nacitavanie stranok aj pozeranie videi. HSPA+ zvlada az 20mbit/s, tolko nema vela ludi na slovensku ani pri pevnom internete (pokial im do dediny ide iba dsl, tak preco je to zrazu taky problem pri mobilnom internete?
o tej vyladenosti sa kludne budem s tebou hadat dokedy chces, priblizne v rovnakom case si moja mama kupila xiaomi redmi 3s a moja svokra samsung a3. po pol roku zatial co mama je stale spokojna a nic jej na telefone nechyba, svokra uz 3 mesiace nadava ake je to pomale, ako sa fotak otvara dlho a podobne.
to su fakty, moje skusenosti, ktore som mohol vidiet nazivo, nie jedno cislo ako pri battery teste.
ty si samozrejme z toho porovnania vyberas iba fakty, ktore vyhovuju tebe, teda ze samsung ma endurance rating 93 a xiaomi 91. co uz sem nenapises ze pri hovoroch vydrzi samsung 19 hodin a xiaomi 29, pri browsovani vydrzi samsung 15 hodin a xiaomi 20 hodin. akurat pri pozerani videa ma xiaomi nizku vydrz (kto vie preco). takze pokial clovek netravi cely den pozeranim videii na telefone, tak xiaomi jednoznacne vo vydrzi vyhrava.
xiaomi proste v poslednej dobe dost valcuje svojimi zariadeniami, u nas v robote kazdy kto uvazuje o novom telefone uvazuje o xiaomi, pretoze proste za tu cenu tie telefony nemaju konkurenciu. toto je jasny priklad kde samsung, ktory je pomaly 2x tak drahsi (lebo cena 200 eur za xiaomi redmi 4 prime je na slovensku, pokial by si ho bral z ciny, tak cena je 150 eur) ho poraza iba v niektorych parametroch a inde zase prehrava.
Vyznam LTE je napriklad ten, ze operatori investuju skor do LTE ako do 3G pri pokryvani novych lokalit, s tym ze sa pri dostatocnej penetracii LTE planuje vypnut 3G. Samozrejme aj pri XIAOMI sa daju najst kusky ktore podporuju SK LTE frekvencie, napr. Redmi 3S Global Edition, Remi Note 3 PRO Global Edition, a dalsie pravdepodobne pribudnu coskoro...
kedy? o 5 rokov? o 10? uz niekto vypol 2g? lebo ved 3g je uz pokryte celkom dostatocne, nie?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
no napriklad 4ka ma iba LTE internet vo svojej sieti
Fakt ze pri rozsirovani sa sustreduju na LTE je realitou uz teraz. Kedy vypnu 3G ti samozrejme povedat nedokazem. Kazdopadne uz len fakt ze sa do 3G investuje menej a preferovane je prave LTE je pre mna dovod preco by som nevolil telefon s neuplnou podporou europskych LTE sieti. Samozrejme, cloveku co meni telefon ako ponozky to moze byt jedno...
Ale mám pocit, že práve vo 4ke to Xiaomi pôjde na LTE, pretože 4ka šíri LTE len na pásmach, ktoré tieto mobily majú. Treba si overiť, ktorí operátori na ktorých pásmach operujú. Ja mám overené, že v O2 LTE nepôjde všade.
Uprimne a bez nejakej mojej zaujatosti - pokial nebyvate v meste, tak do O2 by som fakt uz viac nesiel
Bol som tam asi 3 roky, mozno aj 4, no to pokrytie mimo vacsich miest je katastrofa. Uz viac nez rok som v Orangei takze neviem ako je na tom O2 teraz, ale brat je v O2 a doma na dedine ma s tym signalom skutocne problem, ledva chyta dve palicky 2G. A to sme vzdialeni iba 10km od relativne velkeho mesta, kde to je uz aj s LTE v pohode.
nezda sa ti take celkom logicke ze pokial je 3G siet uz vybudovana tak do nej nie je moc co investovat? staci sa pozriet na mapu pokrytia a zistis ze slovensko ma pokryte hadam komplet (obyvane oblasti). fakt nikto kto je teraz v pokryti 3G sa nemusi obavat ze najblizsich 5-10 rokov o tu rychlost pride.STomko napísal:Fakt ze pri rozsirovani sa sustreduju na LTE je realitou uz teraz. Kedy vypnu 3G ti samozrejme povedat nedokazem. Kazdopadne uz len fakt ze sa do 3G investuje menej a preferovane je prave LTE je pre mna dovod preco by som nevolil telefon s neuplnou podporou europskych LTE sieti. Samozrejme, cloveku co meni telefon ako ponozky to moze byt jedno...
-
loveparademan
Medium Expert
No nakoniec to vyzerá tak že zoberiem používaný Sony Z3 Compact od známeho, hádam aj za prijateľnú cenu. Trochu ma zaráža že tento fón má už 2,5 roka ale cenu si zatiaľ drží. Šli by ste do used telefónu alebo iba by ste brali čisto nový? Aké nevýhody môžem čakať a načo si mám dať pozor pri kúpe? (Samozrejme okrem zjavných vád ako škrabance, obitý mobil, chybajuce krytky, vyžratá baterka)
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2017, 0:27)
BTW, brali by ste komplet novú Z3 compact za 280€? Oplatí sa cenovo?
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2017, 0:27)
BTW, brali by ste komplet novú Z3 compact za 280€? Oplatí sa cenovo?
Ibaze 3G (minimalne u o2) nieje vybudovana ani vo vsetkych mestach, nieto vo vsetkych obyvanych oblastiach. V Namestove, Dolnom Kubine, Vrutkach atd som maval bezne 2g kym nespustili 4g. O budovach ani nehovorim. Cize v tychto mestach si na nepouzitelnom 2g internete.aacid napísal: nezda sa ti take celkom logicke ze pokial je 3G siet uz vybudovana tak do nej nie je moc co investovat? staci sa pozriet na mapu pokrytia a zistis ze slovensko ma pokryte hadam komplet (obyvane oblasti). fakt nikto kto je teraz v pokryti 3G sa nemusi obavat ze najblizsich 5-10 rokov o tu rychlost pride.
Co sa tyka porovnania xiaomi vs samsung, tak svoje som uz povedal.
loveparademan.. cenu si drží, pretože je to jeden z najlepších mobilov vo veľkosti pod 5" palcov.. a všetci ako ty, ktorým sa 5" zdá veľa, idú práve do neho... nemajú inú alternatívu.
Nevýhody.. oficiálna aktualizácia už určite nebude, ohľadom neoficiálnych aktualizácii treba pozrieť xda ako tam žije... a pri používanom mobile možno slabšia baterka, ale tá sa dá vymeniť. Známy používa z3c nejaké dva roky a zatiaľ čo mu predchádzajúce mobily odchádzali po pár mesiacoch a musel behať po reklamačkách, tento mu na prekvapenie stále drží..
Nevýhody.. oficiálna aktualizácia už určite nebude, ohľadom neoficiálnych aktualizácii treba pozrieť xda ako tam žije... a pri používanom mobile možno slabšia baterka, ale tá sa dá vymeniť. Známy používa z3c nejaké dva roky a zatiaľ čo mu predchádzajúce mobily odchádzali po pár mesiacoch a musel behať po reklamačkách, tento mu na prekvapenie stále drží..
-
guess.whoo
Redeemer
okrem baterky by som sa nebal nicoho. aktualizacie su ti zbytocne pokial telefon funguje dobre
aacid, napriklad v takej BA viem o niekolkych lokalitach kde som nemal 3G - a ano, dnes je tam dostupna prave LTE siet alebo 2G... v tom pripade je pre mna dost podstatne ci sa tam pripojim na internet cez 2G alebo cez LTE.
ja sa tu s tebou nemam zaujem hadat, mozno si nechytal vtedy 3g, mozno to bol nejaky iny problem, ale ked si otvoris mapu pokrytia, tak bratislava je 100% pokryta 3G.
http://www.orange.sk/onas/mapa-pokrytia/
http://www.orange.sk/onas/mapa-pokrytia/
Závisí, ktorý operátor... O2 určite má lokality, kde bolo len 2G a teraz tam skočilo na kvalitné a stabilné 4G.. ak si zvolíš v mobile len 2G/3G sieť, net hneď padne na 2G. Odskúšané v okolí KE.
androidak napísal: Potreboval by som taký ovládač na slúchadlá, aby mal tlačidlá na prepínanie skladieb, prípadne pauzu alebo ovládanie hlasitosti,
ale hlavne to prepínanie. Klasicky 3,5mm jack do mobilu a vstup na slúchadlá. Nejako som nenašiel také, aké by som chcel.
Najlepšie by bolo z ebayu, a za pár eur
Naozaj nikto nevie? Dosť by mi to pomohlo. Prikladám aj obrázok.
- Prílohy
-
- nokia5800headphoneset.jpg (26.42 KiB) 893 zobrazení
-
guess.whoo
Redeemer
vsak co ti brani hodit si do vyhladavania na ebayi to co chces? alebo rovno kupit sluchadla, ktore to maju