Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
ahojte, rozmyslam nad kupou Mazdy RX-8, samozrejme velka ponuka na slovensku nie je, no tento inzerat vyzera zaujimavo, hoci zvlastne... https://www.autobazar.eu/mazda-rx-8-13- ... 17969.html
Vyzera to (ked je pravda co pise v inzerate), ze na tom aute bolo vymenene skoro vsetko, da sa tomu verit? Co si o tom myslite?
Vyzera to (ked je pravda co pise v inzerate), ze na tom aute bolo vymenene skoro vsetko, da sa tomu verit? Co si o tom myslite?
Keď ti bude vedieť poslať kópiu faktúry pre tú výmenu motora v Mazde, tak sa tomu bude dať veriť...
Alebo staci sa dohodnut s typkom a sup do Mazdy. Podla VINka ti urcite budu vediet povedat servisnu historiu.
Tam davali wankel ze? Potom dufaj, ze to je 7000 a nie preklep a 70000
Inak to je zaujimava ponuka. Ale otazka je, ci to vsetko nemenil kvoli nejakemu dopravnemu incidentu 
Tam davali wankel ze? Potom dufaj, ze to je 7000 a nie preklep a 70000
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
vymena motora pri nehode je nerentabilna..hlavne pri tak malom aute by islo urcite na totalku..wankel by som ale neriskoval
Na RX-8 bola zvolavacka na vymenu motora, ale neviem ake tam boli podmienky. Urcite sa to bude dat overit v servise podla VIN.
Info: http://rotarynews.com/node/view/826
A zmienka o vymene na mazdaklube: http://forum.mazdaklub.sk/viewtopic.php?f=13&t=10922
Info: http://rotarynews.com/node/view/826
A zmienka o vymene na mazdaklube: http://forum.mazdaklub.sk/viewtopic.php?f=13&t=10922
-
RATZINGER666
Darca
chcel by som vidiet "dopravny incident", pri ktorom by menil hentaku kombinaciu dielov na aute v hodnote 5000e 
guess: preco by si wankel neriskoval?
guess: preco by si wankel neriskoval?
-
guess.whoo
Redeemer
keby som sa uz rozhodol kupovat nieco take ako RX8 urcite by som siahol po motoroch menej narocnych na udrzbu a tym padom by som znizil riziko kupy auta pred kolapsom.
ak je ale pravda, ze ten motor ma ozaj najazdenych len 7k tak by to mozno stalo za ten risk
ak je ale pravda, ze ten motor ma ozaj najazdenych len 7k tak by to mozno stalo za ten risk
-
RATZINGER666
Darca
ten motor je minimalne narocny na udrzbu...
akym kolapsom? Tebe kolabuju auta?
akym kolapsom? Tebe kolabuju auta?
-
guess.whoo
Redeemer
narocne je uz len najst servis (aj autorizovany) kde by sa tym motorom rozumeli. poznal som iba jedneho cloveka co mal tento motor a zbavil sa ho po 15000km kvoli rozlicnym problemom. kupil ho ked mal original 50000 a napriek tomu, ze pravidelne (tusim kazdych 3000km) dolieval olej mu motor zacal odchadzat (alebo inymi slovami kolabovat). nedokazali mu pomoct v 2 autorizakoch a nenasiel nikoho kto by sa mu rozumel.
o problemoch s tym motorom je toho popisaneho kopu
o problemoch s tym motorom je toho popisaneho kopu
-
RATZINGER666
Darca
vzhladom na to, ze tie motory nie su rozsirene, je pochopitelne aj menej servisov, kde Ti ho rozlozia a zlozia na pockanie... otazne je, ako casto chodievas s autami do servisu s potrebou takehoto druhu oprav...
ake mal problemy? co mu zacalo kolabovat? jediny znamy "problem" je s jeho kompresiou, ktora sa s najazdenymi kilometrami znizuje tak ako na kazdom aute, v pripade tohoto motora je to vsak castejsie a treba s tym pocitat...
o akych problemoch je toho popisaneho kopu? ano, toto je velmi rozsirena fama, ktora sa zaklada na ludskej hluposti...
// pozri moje prispevky v mazda-rx-8-t166624.html ... par veci som po tych piatich rokoch prehodnotil, ale pointa zostava...
ake mal problemy? co mu zacalo kolabovat? jediny znamy "problem" je s jeho kompresiou, ktora sa s najazdenymi kilometrami znizuje tak ako na kazdom aute, v pripade tohoto motora je to vsak castejsie a treba s tym pocitat...
o akych problemoch je toho popisaneho kopu? ano, toto je velmi rozsirena fama, ktora sa zaklada na ludskej hluposti...
// pozri moje prispevky v mazda-rx-8-t166624.html ... par veci som po tych piatich rokoch prehodnotil, ale pointa zostava...
-
guess.whoo
Redeemer
par krat v zime vobec nenastartoval aj ked mal novu baterku. problemovy bol starter a tusim mi spominal, ze je to je pri tychto motoroch bezne. mal problem s tou kompresiou a ako vies, kazdych 40-50k kilometrov je potrebna generalka motoru. ta bola zanedbana a tym padom zacal par tisic km po kupe pocitovat prave problemy s kompresiou.
ked konecne nasiel niekoho, kto by mu ho zgeneralkoval tak akurat vypytal kopu prachov za robotu a vysledok takmer nulovy. tak ju nakoniec predal so stratou asi 2k €
cim su tie rx8 starsie tak tym je vyssie riziko, ze kupcu postretne prave taky osud
ked konecne nasiel niekoho, kto by mu ho zgeneralkoval tak akurat vypytal kopu prachov za robotu a vysledok takmer nulovy. tak ju nakoniec predal so stratou asi 2k €
cim su tie rx8 starsie tak tym je vyssie riziko, ze kupcu postretne prave taky osud
-
RATZINGER666
Darca
starter sa popri servise bezne menil za silnejsi z faceliftoveho modelu, preto je aj v tom inzerovanom aute vymeneny... okrem toho v zime Ti nenastartuje kazdy druhy talianky paskvil... tieto auta mali problem so startom iba pri znizenej kompresii a zohriatom motore, ine problemy sa nevyskytovali, takze neviem, co tam mal ten Tvoj kamarat dobastlene...
40-50kkm je velmi smiesne cislo... povodne listy so standardnou staroslivostou vedeli vydrzat 150 000km, listy z druhovyroby so spravnou alternativnou starostlivostou aj 300 000...
cena repasu stieracich list je 1000-1500e, podla mna nic strasne... potreba tohoto typu servisu je vseobecne znama, nezistit si veci okolo toho je kamaratova hlupost... co sa tyka toho vysledku servisu, nebol by nulovy, keby si to nenechal spravit u hocikoho... takisto treba vediet, kedy zacat s vymenou a neotalat pri tom...
neviem, o akom osude rozpravas... jednoducho pretesnenie je vec, s ktorou mas pri kupe wankelu pocitat a skor ci neskor to caka kazde auto, tomu sa vyhnut neda... neviem, preco kazdy o tom splieta ako o niecom strasnom... ak vydrzia tie listy 150 000km, pri rocnom najazde, ktory bude vzhladom na typ vozidla do 15 000km, je to investicia raz za 10 rokov... no hroza
...este tu vytiahnite niekto slovo "nespolahlivost" ako kazdy poriadny internetovy diskuter pri tomto aute, a uz odpadnem...
40-50kkm je velmi smiesne cislo... povodne listy so standardnou staroslivostou vedeli vydrzat 150 000km, listy z druhovyroby so spravnou alternativnou starostlivostou aj 300 000...
cena repasu stieracich list je 1000-1500e, podla mna nic strasne... potreba tohoto typu servisu je vseobecne znama, nezistit si veci okolo toho je kamaratova hlupost... co sa tyka toho vysledku servisu, nebol by nulovy, keby si to nenechal spravit u hocikoho... takisto treba vediet, kedy zacat s vymenou a neotalat pri tom...
neviem, o akom osude rozpravas... jednoducho pretesnenie je vec, s ktorou mas pri kupe wankelu pocitat a skor ci neskor to caka kazde auto, tomu sa vyhnut neda... neviem, preco kazdy o tom splieta ako o niecom strasnom... ak vydrzia tie listy 150 000km, pri rocnom najazde, ktory bude vzhladom na typ vozidla do 15 000km, je to investicia raz za 10 rokov... no hroza
...este tu vytiahnite niekto slovo "nespolahlivost" ako kazdy poriadny internetovy diskuter pri tomto aute, a uz odpadnem...
-
guess.whoo
Redeemer
vsak ano..preto som napisal, ze pokial ma ten motor ozaj len 7k tak by to mohla byt dobra kupa
tak mas viac poznatkov o tom motore, ja som len pisal ako dopadol on
tak mas viac poznatkov o tom motore, ja som len pisal ako dopadol on
-
RATZINGER666
Darca
aj keby bol dobre repasovany, je to dobra kupa... ale aj kupa auta so slabsou kompresiou moze byt dobra, ak je adekvatna cena, potom si moze clovek dat spravit repas do servisu s najlepsimi referenciami... zla kupa by bola iba vtedy, ak by sa kupilo auto, ktore so slabou kompresiou beha uz dlhsiu dobu...
-
guess.whoo
Redeemer
a ako na to ma kupujuci prist ako dlho beha to auto so slabou kompresiou? ukaze to diagnostika alebo to vedia odhalit v servise?
-
RATZINGER666
Darca
ziadno... mozes to maximalne odhadnut podla tlakov, resp. podla toho, ako to startuje zohriate, ak mu to iba dlho trva, je to este zachranitelne, ak nenastartuje vobec, je kaput...
vdaka za odpovede, viem, co auto s wankelom znamena, moj plan na kupu ma 2 varianty - 1. kupit RX8 v dobrom stave s motorom v poriadku, 2. kupit lacnejsiu a pripravit sa na repas motora napr. v benrotor.cz. No tento inzerat vyzera celkom lakavo... Akurat mi to pride trochu "too good to be true". A asi by som radsej Hi-Power verziu, 9500 RPM je 9500 RPM
Hoci toto je praktickejsie. Ratzinger, tu temu si prestudujem, thx.
-
RATZINGER666
Darca
za malo, benrotor odporucam aj ja, po prestudovani referencii a roznych for som tam daval auto aj ja, jednanie na vybornu a s autom udajne ani po rokoch nie su ziadne problemy...
kludne sa pytaj cokolvek, co Ta zaujima
kludne sa pytaj cokolvek, co Ta zaujima
ty mas tiez RX8?
Ked sa mi postasti nejaku zadovazit, tak sa urcite ozvem... mozno aj predtym. Momentalne som v zahranici, tak som napisal mail na ten inzerat, uvidime co odpise... Keby som bol doma, urcite mu volam.
-
RATZINGER666
Darca
nemam, ale nejakych 6 rokov dozadu som riesil servis na kamaratovej... tiez som kedysi po nej pozeral, ale mne to az tak nesedelo, ono je to relativne pomale auto bez krutiaceho momentu, aj tie cisla v konoch su tam viac-menej iba na okrasu... ten motor je sice zabavny a navykovy, ale v takej parametrovo rovnakej S2000 je to predsalen vacsia zabava, aj co sa tyka auta, aj co sa tyka motora...