emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

ja ti neviem. ked pred 25 rokmi bezali "z dola" moslimovia, katolici aj pravoslavni, tak sa asi malokto zamyslal nad tym, ci sa zacnu hlusit v taboroch u nas. nikto nevedel, ci nemaju vycvik z jednej z milicii a vo volnom case neodrezevali zenam, detom a starcom hlavy.

teraz nemas problem ist na balkansku zmrzlinu, kebab alebo do "talianskej" resitky, ktoru ma clovek, ktory pred stvrtstorocim dobehol. nevies, ci nema na rukach aj ludsku krv. jeho nelustrujes.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no uz sme sa za tych 25 rokov naucili, ze treba lustrovat kazdeho jedneho, aby nam neosahavali zenske na Silvestra, pripadne si nepoziciavali kamiony na nieco ine ako rozvoz zmrzliny, ze ano

jednoduche znizovanie rizika moznych komplikacii

a kedze sa sem-tam prejavi az dalsia generacia, ked uz sa musi importovat, tak len to naozaj nezbytne minimum, ktore bude mozne integrovat
jackb
Redeemer
Redeemer

takze jedni, ktori mozu byt rovnako nebezpecni ti nevadia, ale druhych budes lustrovat.
sice to znie tak rozne, ja som nikdy proti kontrolam nebol. tie kvoty, proti ktorym bolo (a je) taky cirkus neboli na vyzivenie tisicov az do ich smrti, ale na prijatie ziadosti o azyl. to nezvladali Grecko a Taliansko a preto sa EU obratila na clenske staty. nikto nezakazal poslat do tych krajin potrebny pocet statnych uradnikov, ktori rozdaju ziadosti, zozbieraju vyplnene, presetria a daju peciatku "zamietnute".
nebola by balkanska cesta, ploty na hraniciach a pozvanka od nemeckej kancelarky.

http://www.aljazeera.com/news/2017/01/e ... 48238.html
ani s tymto, co vyhovuje vacsine odporcov a navrhuju to od zaciatku, nemam problem. ked s tym jedna z vlad v Libyii bude suhlasit, tak ako vlady krajin susediacich so Syriou, ci priamo syrska vlada, tak preco nie.
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, tych, co sem prisli pred 25 rokmi uz nema zmysel lustrovat, nie ze by mi nevadili, su mi ukradnuti, ak by sa chceli prejavit, tak sa prejavia

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2017, 12:52)
hughito napísal:Prišlo ich historicky najviac za istý časový úsek, ale roky (desaťročia) predtým sem tiež prúdili (a boli obdobia, keď nie v malých množstvách), takže štatistiky napr. do roku 2014 sú úplne relevantné
nechapes casovym suvislostiam
nejde o to, ze za 5 rokov prislo mega ludi, ide o to, ze mega ludi prislo za jeden jediny rok
ak prichadzaju postupne, su postupne registrovani, postupne umiestnovani do taborov, postupne sa im venuju socialni pracovnici, postupne si imigranti ziskavaju pracu, postupne sa integruju
to sa neda, ked ich pride naraz milion, pretoze:
- nie su postupne registrovani - nie je pocet registratorov, nie su na to tabulky, nie su na to preukazy, nie je na to dost ludi, ktori by ich registrovali
- nie su postupne umiestnovani do taborov - nie je kam, neexistuje dostatok volnych miest
- nevenuju sa im socialni pracovnici - nie je dostatok socialnych pracovnikov pre kazdeho jedneho imigranta, ak ma povedzme jeden socialny pracovnik na starosti 100 ludi, nezvladne ich 500
- neziskavaju pracu - zrazu nie je mozne najst stovky tisic volnych pracovnych miest
- neintegruju sa - nemaju na to podmienky, ani financne (prostrednictvom statu), ale personalne, ani socialne, ani akomodacne

sorry, ale viackrat ti to uz vysvetlovat nebudem, ak nie si schopny pochopit to takto primitivne vysvetlene
pripadne tomu rozumies, ale obhajujes neobhajutelne schvalne
Ako chceš spájať dva grafy, jeden od Eurostatu a jeden od nemeckého zdroja.
uplne jednoducho, primarny zdroj dat predsa len bude stale ta ista policia, nie?
je naozaj problem vytvorit graf, ked poznas predbezne data? (ber to len ako priklad, nie je to presne)
vyzeralo by to asi takto:
imigr_ger_2015.jpg
o pol roka, ked budu plne data a ich vyhodnotenie a vysledky budu podobne tym ako tu vyssie predikujem, ospravedlnis sa mi, nam, vsetkym tym znasilnenym zenam?
tak toto je ďalší z radov "geniálnych" Sulíkovských postojov.
dovol mi, aby som ti objasnil, ze posty na hojku so Sulikom nekonzultujem
nie som nim tak obsesivne posadnuty ako ty
bola to jemna ironia a nadsazka, na ktoru si sa zase chytil
myslel som si, ze uz po tych rokoch vies, kedy podpichujem :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Však áno, prišlo ich mega za jeden rok, bola to bezprecedentná situácia. Ale nechápem, o čo ti ide? Však už dávno sú v behu rôzne opatrenia, ktoré majú za cieľ to, aby sa situácia neopakovala. Alebo tvrdil tu niekto (alebo niekde inde) niečo v zmysle, že: áno, tak ako to bolo v 2015 to bolo super, nech sa to opakuje?

Ďalšia vec - hoci ich sem prišlo veľa a situácia sa miestami nezvládala, zase to nie je tak, že milión ľudí je niekde mimo a vôbec nevieme, čo a ako. Ale inak z toho čo píšeš, vyplýva, že treba mať naozaj dobré a schopné nástroje na integráciu týchto ľudí. A oveľa lepšie celý tento proces bude prebiehať (lebo migrácia sa nedá zastaviť), ak bude v spoločnosti pozitívnejšia atmosféra a nebudú s v ľuďoch hecovať tie najprízemnejšie pudy.

Absolútne nechápem o čo si sa snažil tým vymysleným grafom, keď v tom článku všetky tie grafy sú. Čiže samozrejme sa nemám komu a za čo ospravedlňovať. Mám dokonca pochybnosti, či ste vôbec viacerí ten článok vôbec čítali, však ty konkrétne si tvrdil, že Nko nepodporuješ: videl si vôbec celý článok?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:lebo migrácia sa nedá zastaviť
Takí ako ty tento cynický nonsens akurát vygravírovali na hrob priamym obetiam (a prenesene aj celým krajinám, ak sa nič nezmení).

Ale dáva to zmysel, keď vašim cieľom je zničiť národné štáty..
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Však áno, prišlo ich mega za jeden rok, bola to bezprecedentná situácia
Neviem cim je ta situacia bezprecedentna. Afrika a Blizky Vychod nadalej zazivaju populacnu exploziu a cena jedla ide hore. Len ked si clovek spoji tieto dva faktory tak je jasne, ze konflikty z tejto casti sveta tak skoro nevymiznu. Teraz to je Syria a Irak, za chvilu to bude Jordansko, Libanon, Turecko, Sudan, ci niektory zo statov subsaharskej Afriky. Tolko utecencov co z tade bude chciet ujst Europa nikdy nedokaze prijat. Ak Europa bude nadalej mat takuto volnu migracnu politiku, prilev migrantov bude len a len silnejsi. Je ale jasne ze miliardu ludi sem skratka nenapraces. Pri rieseni treba mysliet takto dopredu, na to ale sucasne elity nemaju volu.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja neviem kde vsetci chodia na konstrukciu, ze miliarda ludi priplava na nafukovackach. specialne zo subsaharskej Afriky. to je ako otazka, preco zo Syrie neidu do Emiratov. lebo po ceste je pust. podmienky nezlucitelne so zivotom. a na juh od subsaharskej Afriky su na pobrezi Guinejskeho zalivu staty s bohatym nerastnym bohatstvom, ktore zacinaju prosperovat. takze, preco ist cez pust a more, ked staci ist na juh a ku "svojim".
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Však áno, prišlo ich mega za jeden rok, bola to bezprecedentná situácia. Ale nechápem, o čo ti ide?
stale o to iste
Však už dávno sú v behu rôzne opatrenia, ktoré majú za cieľ to, aby sa situácia neopakovala. Alebo tvrdil tu niekto (alebo niekde inde) niečo v zmysle, že: áno, tak ako to bolo v 2015 to bolo super, nech sa to opakuje?
lenze vacsina tych opatreni bola navrhovana "xenofobmi" a "rasistami" este pocas zaciatku migracnej krizy a nikto nepocuval
zrazu su tie napady dobre
Ďalšia vec - hoci ich sem prišlo veľa a situácia sa miestami nezvládala, zase to nie je tak, že milión ľudí je niekde mimo a vôbec nevieme, čo a ako.
to nie, ale vieme, ze niektori po registracii zmizli, niektori boli registrovani viackrat, ...
Ale inak z toho čo píšeš, vyplýva, že treba mať naozaj dobré a schopné nástroje na integráciu týchto ľudí.
toto bola neuveritelne tupa reakcia, prepac
nie su plne intergrovani ani ti, ktori sem prisli 30 rokov dozadu a ty chces dalsich?
nebolo by jednoduchsie nikoho sem nevozit a zamerat sa na tych, ktori su tu uz dlho?
A oveľa lepšie celý tento proces bude prebiehať (lebo migrácia sa nedá zastaviť), ak bude v spoločnosti pozitívnejšia atmosféra a nebudú s v ľuďoch hecovať tie najprízemnejšie pudy.
je mi sice jasne, ze nie si schopny priznat chybu, ale fakt chces, aby sem bolo importovanych viac ludi?
Absolútne nechápem o čo si sa snažil tým vymysleným grafom, keď v tom článku všetky tie grafy sú.
nie, nie su, konkretne pre kriminalitu su tam data len po rok 2014, co pisem uz stvrtykrat
predpokladam, ze rok 2016 bude najvypuklejsi, kedze migracna kriza sa udiala az v druhej polovici roka 2015
Čiže samozrejme sa nemám komu a za čo ospravedlňovať.
za to, ze aj vdaka tebe sem boli importovani ludia, ktori pachaju trestnu cinnost na povodnom obyvatelstve
Mám dokonca pochybnosti, či ste vôbec viacerí ten článok vôbec čítali
viackrat
však ty konkrétne si tvrdil, že Nko nepodporuješ
financne
ty ano?
jackb napísal:miliarda ludi priplava na nafukovackach
im sa staci dostat do medzinarodnych vod, kde si ich uz Lekari bez hranic vyzdvihnu
nechapem, ako moze niekto legalne pasovat ludi...
jackb
Redeemer
Redeemer

a maju ich tam nechat utopit sa? Lekari, ako sam pises, maju Hypokratovu prisahu, ti musia pomahat.

okrem toho, ked ich tu tak strasne nechceme, a "vieme ze sem pridu" lebo im u nich dojde voda a jedlo, preco si menime ustavu, aby sme nemali ani sancu zvratit to?

mame zakazane predavat nasu vodu a su snahy na zakaz predaja polhospodarskej pody cudzincom. keby sme tak urobili biznis s predajom vody do subsaharskej Afriky, a nechali zahranicnych odbornikov pestovat u nas jedlo, ktore sa tiez da predat?
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal:ja neviem kde vsetci chodia na konstrukciu, ze miliarda ludi priplava na nafukovackach. specialne zo subsaharskej Afriky. to je ako otazka, preco zo Syrie neidu do Emiratov. lebo po ceste je pust. podmienky nezlucitelne so zivotom. a na juh od subsaharskej Afriky su na pobrezi Guinejskeho zalivu staty s bohatym nerastnym bohatstvom, ktore zacinaju prosperovat. takze, preco ist cez pust a more, ked staci ist na juh a ku "svojim".
To je sice pekna domnienka, ale tu su statistiky z 2014: http://frontex.europa.eu/assets/Publica ... df#page=59

Podla povodu imigranta v 2014:
1. Syria
2. Eritrea
3. Ina subsaharska krajina
4. Afganistan
5. Kosovo
6. Mali
7. Albania
8. Gambia
9. Nigeria
10. Somalia

Africania nie su divosi na tavach, ked chcu dokazu sa cez Saharu prepravit (dokonca tam maju aj auta som pocul). V sucasnosti to je este tak, ze ked vypukne nejaky konflikt (napr. v Rwande, Kongu), tak vacsina utecencov zostane v ich krajine alebo v nejakej susednej. Rovnako sa vsak utecenci spravali aj na Blizkom Vychode. Ich spravanie sa ale meni a zacinaju smerovat do Europy. Pokojne sa moze stat ze sa zmeni aj u tychto africkych narodov. Oni tiez chcu ujst biede a vojne, rovnako ako Arabi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Statistiky ohladom imigrantov je dobre brat s urcitou rezervou, pretoze vecsinou ziadne dokumenty nemaju a ich vlastne tvrdenia o povode je poznacene snahou o ziskanie povolenia k pobytu. Ak doklady maju, tak nikde nie je istota ze su prave, napr v Syrii sa dostali do ruk mafie originalne tlaciarenske stroje takze vyrabaju "originalne-falosne" doklady za uplatu komukolvek. Preto velka cast "syrcanov" v skutocnosti odtial nepochadza, dlhodobo na to poukazuju aj socialno-humanitarni pracovnici.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

lenze vacsina tych opatreni bola navrhovana "xenofobmi" a "rasistami" este pocas zaciatku migracnej krizy a nikto nepocuval
zrazu su tie napady dobre
Môžeš byť konkrétny? Lebo toto sú len také floskuly. Ja od začiatku vystupujem proti veciam, ktoré opakujem aj teraz.
toto bola neuveritelne tupa reakcia, prepac
nie su plne intergrovani ani ti, ktori sem prisli 30 rokov dozadu a ty chces dalsich?
nebolo by jednoduchsie nikoho sem nevozit a zamerat sa na tych, ktori su tu uz dlho?
Ty stále žiješ v nejako mylnom dojme, že to je o nejakom chcení a nechcení. Keď máš za humnami humanitárnu krízu, vyvolá to posun ľudí. A tí nezmiznú vo vzduchoprázdne. Čiže sa s nimi musíme nejako vysporiadať - samozrejme, pokiaľ ich teda nechceme strieľať spoza plota alebo topiť v mori. A tak ďaleko si ešte nepokročil ani ty.
je mi sice jasne, ze nie si schopny priznat chybu, ale fakt chces, aby sem bolo importovanych viac ludi?
O akej chybe to bľaboceš? Nie som zvedavý na tieto tvoje hodnotiace úsudky a reči o chybách a ospravedlňovaní sa.. pôsobí to naozaj trápne. ;) Ako keby sa stalo niečo iné, keby som mal názor ako ty alebo nejaký fejsbukový strieľač a topič. Nič by sa nezmenilo.
nie, nie su, konkretne pre kriminalitu su tam data len po rok 2014, co pisem uz stvrtykrat
Sú tam dáta pre Nemecko aj pre rok 2015.
predpokladam, ze rok 2016 bude najvypuklejsi, kedze migracna kriza sa udiala az v druhej polovici roka 2015
Treba si počkať na dáta, ten článok je postavaný z tých, ktoré boli doteraz k dispozícii. Seriózni ľudia si nemôžu dokreslovať grafy podľa ľubovôle.
za to, ze aj vdaka tebe sem boli importovani ludia, ktori pachaju trestnu cinnost na povodnom obyvatelstve
K tomuto som sa už vyjadroval, ale ešte k tej terminológii: importovaní. :D Už len čakám, kedy vytasíš pojem ako "riadená invázia" a to už bude finále. Nikto sem nebol importovaní, jedná sa o migráciu, ktorá prebieha odnepamäti a bude prebiehať. Budem to opakovať stále, lebo je to fakt. Predstava, že sa tu uzavrieme do vzdušných zámkov je absurdná. Samozrejme, ideálny by bolo, keby tá vynútená migrácia neexistovala (kvôli vojnám, zničenému ŽP a pod.), ale tak to je už plakanie nad rozliatym mliekom.
financne
ty ano?
Pýtam sa preto, lebo neviem či zamknutý a ak áno, tak pokiaľ je sprístupnený. Lebo z toho čo píšeš mám pocit, že proste vidíš len po prvú štvrtinu článku a zvyšok neustále ignoruješ.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Môžeš byť konkrétny? Lebo toto sú len také floskuly. Ja od začiatku vystupujem proti veciam, ktoré opakujem aj teraz.
napriklad stavanie plota v Madarsku/Macedonsku bolo odsudzovane a kritizovane mnohymi statmi, okrem inych aj Nemeckom a Rakuskom a zrazu ked chce plot stavat Rakusko alebo urcovat kvoty pre hornu hranicu poctu prijimanych imigrantov, tak s tym nikto nema problem
Ty stále žiješ v nejako mylnom dojme, že to je o nejakom chcení a nechcení.
presne o tom to je, ci im to dovolime alebo nie, staci dodrziavat platne zakony, ktore existuju presne kvoli takymto pripadom
Keď máš za humnami humanitárnu krízu, vyvolá to posun ľudí. A tí nezmiznú vo vzduchoprázdne. Čiže sa s nimi musíme nejako vysporiadať
to predsa ale neznamena, ze im dovolime bez kontroly prist na nase uzemie
mimochodom, zo Syrie je to do Grecka par stoviek kilometrov, ziadne humno

okrem toho to vytvara velmi nebezpecny precedens, hlavne voci Afrike
O akej chybe to bľaboceš?
o tom, ze prichod imigrantov zvysi kriminalitu, co sa stale snazis spochybnovat
Sú tam dáta pre Nemecko aj pre rok 2015.
piatykrat to pisem, tentokrat uz uplne jednoducho
je tam 7 grafov s rokmi, z toho 5 je po rok 2014, iba 2 su aj s rokom 2015
vidis tam to iste?
Treba si počkať na dáta, ten článok je postavaný z tých, ktoré boli doteraz k dispozícii. Seriózni ľudia si nemôžu dokreslovať grafy podľa ľubovôle.
keby si chceli dat autori trochu namahy a chceli by pravdivo informovat, tak pouziju predbezne data od nemeckej policie, vyrazne sa od finalnych lisit nebudu
Nikto sem nebol importovaní
ak sa Lekari bez hranic a podobne skupiny plavia pre imigrantov az k lybijskemu pobreziu a vozia ich do Europy, tak je to cieleny import
jedná sa o migráciu, ktorá prebieha odnepamäti a bude prebiehať. Budem to opakovať stále, lebo je to fakt. Predstava, že sa tu uzavrieme do vzdušných zámkov je absurdná.
netreba stavat ziadne vzdusne zamky, staci dodrziavat platne zakony
napriklad ten o ochrane hranic statu, pripadne ten, ktory hovori, ze bez platneho cestovneho dokladu (a viza) ti nemoze byt udeleny vstup do krajiny (okrem specifickych pripadov, z ktorych ziaden imigranti nesplnaju)
Pýtam sa preto, lebo neviem či zamknutý a ak áno, tak pokiaľ je sprístupnený.
tak si to pozri v inom prehliadaci, ked nemas ulozene meno/heslo, pripadne sa odhlas

priama otazka: mas zakupeny pristup k Nku a dodrziavas vsetky ich podmienky? ano/nie poprosim
jackb napísal:a maju ich tam nechat utopit sa?
nie, ta jednoduchsia moznost
presne vies, co chcem, aby s nimi robili
jackb napísal:keby sme tak urobili biznis s predajom vody do subsaharskej Afriky, a nechali zahranicnych odbornikov pestovat u nas jedlo, ktore sa tiez da predat?
toto je ten najjednoduchsi a zaroven najhlupejsi sposob, ako sa snazia ludia pomoct Afrike
vies velmi dobre preco
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:nie, ta jednoduchsia moznost
presne vies, co chcem, aby s nimi robili
odviezli ich na severoafricky breh.
beardie napísal:toto je ten najjednoduchsi a zaroven najhlupejsi sposob, ako sa snazia ludia pomoct Afrike
tak uz len ukecat Saudov, aby im poslali technogiu, ktoru hadaju vodu v pusti, cerpaju ju na povrch a robia z nej urodnu krajinu
beardie
Redeemer
Redeemer

k prvemu - novidis
k druhemu - Afrika vie zabezpecit jedlo pre isty pocet ludi, ak sa ich pocet bude zvysovat kvoli ich blbosti, budu trpiet
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

beardie napísal:Afrika vie zabezpecit jedlo pre isty pocet ludi, ak sa ich pocet bude zvysovat kvoli ich blbosti, budu trpiet
Nepovedal by som, že nedostatok vzdelania v základných otázkach, kritického myslenia, náhľadu do budúcnosti, nedostupnosti kondómov a iných, je blbosť. Ak sa teda pozeráme na ľudí žijúcich v krajinách tretieho sveta, z ich strany je to stále o tých nižších pudoch prežitia, rozmnožovania bez ohľadu na následky atď. Je to dané podmienkami prostredia.
jackb
Redeemer
Redeemer

ty ale dobre vies, ze Afrika nie je krajina, ale kontinent. na nom je 54 nezavislych statov. Africka unia, asi nema take fungovanie ako EU a spolocna polnohospodarska politika je problem. dalsia vec je udrzatelna polnohospodarska poda. lebo odlesnovanie pralesa vedie len ku prehlbeniu globalnych problemov, ktore si odskaceme aj my. sice bez "importu" ludi, ale v nevydrzatelnych klimatickych podmnienkach
beardie
Redeemer
Redeemer

najvyssi cas, aby zacali rozmyslat
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

jackb napísal:nema take fungovanie ako EU a spolocna polnohospodarska politika je problem. dalsia vec je udrzatelna polnohospodarska poda
A komu by sebestačnosť a rozvoj Afriky prosperovali? Každému. Elitám nie.
Napísať odpoveď