NAS WD MyCloud EX2 - Pridanie disku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

NAS WD MyCloud EX2 - Pridanie disku

Príspevok od používateľa dekarbon »

Caute.Chcem sa poradiť ohľadom môjho NAS serveru WD MyCloud EX2(mám verziu podporujúcu maximálne 6TB disky,nejedná sa o verziu Ultra ktorá podporuje už 8TB disky).V súčasnosti moj NAS obsahuje 1kus disku WD RED 6TB a plánujem dokúouť ďalší.NAS mám nastavené tak aby ten disk ktorý je už vňom bežal v režime JBOD. Teraz je tu však otázka ako sa to NAS zachová keď sa tam pridá ďalší taký istý HDD.Pozeral som návod k NASke ale tam nič o tomto nieje písané. Začne po vložení ďalšieho disku rebuild RAID poľa? Podla mna by nemal nastať nakolko je disk ktorý už v NAS je a sú na ňom dáta v režime JBOD čo by NAS mala brať ako samostaný disk a teda po pridaní ďalšieho disku by k rebuildu diskoveho poľa a vymazaniu dát nemalo prijsť ale niesom si istý.Mám rtadšej kúpiť aj ďalší 6Tb disk hodiť ho do PC prekopírovať všetkých 6TB dát na ten druhý 6TB disk a tak upgradnúť kapacitu toho NAS? Alebo neprijdem o tie dáta? ja fakt neviem:(

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2017, 18:25)
Keď to mám zhrnúť: 1.Chcem rotzšíriť kapacitu svojho NAS o ďalších 6TB kde mii v súčasnosti beží jeden disk v režime JBOD
2.Keď tam pridám ďalší disk tiež 6TB neviem čo sa stane,bojím sa či neprijdem o dáta z prvého disku a preto rozmýšľam či radšej neprekopírovať dáta na druhý 6TB disk
a tak urobiť upgrade NAS.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: NAS WD MyCloud EX2 - Pridanie disku

Príspevok od používateľa heker »

JBOD nie je raid! Pri JBOD pri pridavani a spajani disku do spanning modu neprichadza k ziadnej strate dat. Cize mozes ten disk len pridat a potom naformatovat cez NAS, pripadne si spravit JBOD ako jednu velku particiu (ako keby jeden velky disk).
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

to by bolo super keby to tak išlo lebo aj keby som mal 12TB ako jednu velku particiu tak by som bol spokojny

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2017, 1:09)
takže nakoniec sa do NAS pridal dďalší disk v JBOD režime ale bolo treba urobiť rebuild takže všetky dáta sa vymazali a nahadzujem ich nanovo zo zálohy takže aj tak super
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A preco si prisiel o data, preco bolo treba spravit rebuild?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

lebo ja som po pridaní noveho disku zvolil aby sa nastavil ja ten druhý ako ďalší samostatný disk v JBOD ak si dobre pamatam.Ten WD myCloud to pototm zacal anstavovat a formátovať.neurobil som z toho tiž jeden velký 12TB zväzok ale dva oddelené 6TB zväzky.takže keď s ami pokazí jeden disk odzálohujem celý virtuálny priečinok,vymením disk a...došlaka budem musieť aj druhý odzálohovať lebo sa premaže aj druhý..To NASko bohužial neviem to inak riešiť..V podstate teraz to mám tak spravené že jeden disk má jeden virtuálny priecinok a je naformátovaný ako EX4 a je namapovaný cez jednu lokálnu ip adreszu a druhý disk tak isto druhý virtuálny priecinok a zas namapovaný pod jednu atu istu lokálnu ip adresu NAS.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2017, 9:34)
ešte doplním,Hojko neprišiel som o dáta len som to tak blbo napísal oni boli vymazané tým rebuildom ale predtým kompletne odzálohované na druhý 6TB disk
Napísať odpoveď