Google Android OS
Re: Google Android OS
Nestretol sa niekto s takouto vecou?
Máme tablet Lenovo Tab 2 A10-70 LTE, android 5.0.. pár dní dozadu sme do neho dali sim O2 fér na faktúru s tým, že ak budú potrebné 2-3x do mesiaca mobilné dáta, jednoducho sa zapnú a O2 si zúčtuje tých 0,50€/deň.....
Problém je, že doteraz bol tablet stále doma napojený na wifi, mobilné dáta vypnuté..... ale aj tak každý deň prišla SMS so správou, že bolo prenesených viac ako 50kB a teda že sa aktivuje ten jednodňový balík za 0,50€. Ako je to možné, keď mobilné dáta sú vypnuté? Pozrel som nastavenia, či niekde nie je niečo, aby pri výpadku wifi sa zapli mobilné dáta, ale nič som nenašiel. Nevie niekto, ako to vypnúť, prípadne ako tabletu úplne zakázať prístup na mobilné dáta bez toho, aby bolo potrebné vybrať simku? Ale aby sa občas dali zapnúť na jeden deň. Je nejaké skryté nastavenie? Nejaká skrytá funkcia v Androide?
Predtým tá simka bola v mobile Huawei P7 a fungovala presne takto ako to chceme.. celú dobu mobilné dáta vypnuté a občas sa zapli a vtedy sa zúčtoval ten balík za 0,50€..... žiadne zúčtovanie pri vypnutých dátach.
Máme tablet Lenovo Tab 2 A10-70 LTE, android 5.0.. pár dní dozadu sme do neho dali sim O2 fér na faktúru s tým, že ak budú potrebné 2-3x do mesiaca mobilné dáta, jednoducho sa zapnú a O2 si zúčtuje tých 0,50€/deň.....
Problém je, že doteraz bol tablet stále doma napojený na wifi, mobilné dáta vypnuté..... ale aj tak každý deň prišla SMS so správou, že bolo prenesených viac ako 50kB a teda že sa aktivuje ten jednodňový balík za 0,50€. Ako je to možné, keď mobilné dáta sú vypnuté? Pozrel som nastavenia, či niekde nie je niečo, aby pri výpadku wifi sa zapli mobilné dáta, ale nič som nenašiel. Nevie niekto, ako to vypnúť, prípadne ako tabletu úplne zakázať prístup na mobilné dáta bez toho, aby bolo potrebné vybrať simku? Ale aby sa občas dali zapnúť na jeden deň. Je nejaké skryté nastavenie? Nejaká skrytá funkcia v Androide?
Predtým tá simka bola v mobile Huawei P7 a fungovala presne takto ako to chceme.. celú dobu mobilné dáta vypnuté a občas sa zapli a vtedy sa zúčtoval ten balík za 0,50€..... žiadne zúčtovanie pri vypnutých dátach.
Osobne som sa s tym este nestretol, no urcite by som pozrel obmedzenie stahovania dat na pozadi, app permission a pod. Ak nepomoze, tak factory reset, popripade zmenit APN v profiloch.
Dajú sa obmedziť údaje na pozadí.. problém je, že vyskočí notifikácia do notifikačnej lišty a aj na uzamknutú obrazovku, že tieto dáta sú obmedzené a dotykom to môžem zrušiť. Samozrejme táto notifikácia sa nedá zrišiť a ani schovať. Ale vyskúšame, či pomôže aspoň k riešeniu problému.
Factory reset bol robený pred vložením simky...
Zmeniť APN.. myslíš vytvoriť nejaké haluzné APN, aby sa nevedelo pripojiť a potom v prípade potreby prepnúť na správne APN? Teoreticky by to šlo, ale neviem, ako môj ocko, dôchodca, by to prepínal...
Factory reset bol robený pred vložením simky...
Zmeniť APN.. myslíš vytvoriť nejaké haluzné APN, aby sa nevedelo pripojiť a potom v prípade potreby prepnúť na správne APN? Teoreticky by to šlo, ale neviem, ako môj ocko, dôchodca, by to prepínal...
Trochu mimo OT, ale kúpil som si BT slúchadlá Creative Outlier sports a zaujímalo by ma či ich môžem nabíjať klasickou nabíjačkou (výstup 1,8A) lebo v návode je zobrazené nabíjanie cez USB v notase, ktoré trvá cca 2 a pol hodiny
Tie sluchadla budu mat predpisane parametre k nabijaniu, to bude zrejme okolo 5V a prud v amperoch, pripadne tam budu napisane watty. Silnejsou nabijackou by som to nenabijal, aby sa neposkodili.
Takže ich radšej nabíjať cez noťas? V jednej recenzii písali že ich dobili za pol hodinu, pravdepodobne nabíjačkou
V návode ako píšem obrázok notebook, nabíjanie 2-3 hodiny
V návode ako píšem obrázok notebook, nabíjanie 2-3 hodiny
Na stranke Creative sa k tym sluchadlam uvadza: Yes. You can charge it by using 5VDC, 500mA (up to 5V, 1A) via USB chargers. Cize mozes pouzit nabijacku na mobil s vystupnym prudom 1000mA (1A). Nove telefony typu Galaxy S7, iPhone uz asi aj posledne tri generacie, tie maju silnejsie nabijacky, od 1,5A do 2,5A, takze tie urcite nepouzivaj. Napriklad mnohe HTC mali 1A nabijacky, trebars takato - https://nabijacky-pre-mobilne-telefony. ... e/#section Alebo pohladaj doma, podla mna by si 1A nabijacku nasiel a ked nie, tak sa popytaj kamaratov, nebude to problem zohnat.
Pozeram ale specifikaciu USB 2.0 a to ma vyssi prud ako 1A, preto mi nejde do hlavy to pomale nabijanie. To je mozno ale sposobene tym, ze zariadenie (sluchadla) si nepytaju od USB vacsi odber. Skusil by som nabijacku.
Pozeram ale specifikaciu USB 2.0 a to ma vyssi prud ako 1A, preto mi nejde do hlavy to pomale nabijanie. To je mozno ale sposobene tym, ze zariadenie (sluchadla) si nepytaju od USB vacsi odber. Skusil by som nabijacku.
Díky za odpoveď, ale vystačim si asi s nabíjaním cez noťas, ale aspoň viem, že to nemám nabíjať silnejšou nabíjačkou... BTW USB 2.0 nemá náhodou max prúd 500mA a USB 3.0 900mA?
USB 2.0 ma 500mA, 3.0 ma 900mA. Pri takom USB-C power delivery je to az 20 voltov a 5 amperov, cize 120W tym dokazes napajat LCD displej, nabijat notebook a podobne kusky.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
boli nejake zmeny v synchronizacii kontaktov s gmailom? viem, ze este pred rokom ked som si kontroloval ci ich tam mam tak tam boli. vcera som ich pozrel a mal som tam len jeden, cakal na mna nejaky sprievodca kontaktami a samotne kontakty nikde
V poslednej dobe som si všimol, že mi mobil, resp. YouTube neponúka vybrať vyššiu kvalitu, pri 30fps videách je max 1440p, čo je normálne,
keďže také mám aj rozlíšenie displeja. Lenže pri 60fps videách mi ponúkne max 720p 60 fps, čo je dosť málo na taký displej s takým rozlíšením a hlavne keď som zvykol na lepší obraz. Vždy mi išlo max 1080p 60fps, aj keď by mohlo 1440p 60fps, keďže mobil to zvládne.
Skúšal som viacero verzií aplikácie ale stále to isté. Stretli ste sa s tým?
keďže také mám aj rozlíšenie displeja. Lenže pri 60fps videách mi ponúkne max 720p 60 fps, čo je dosť málo na taký displej s takým rozlíšením a hlavne keď som zvykol na lepší obraz. Vždy mi išlo max 1080p 60fps, aj keď by mohlo 1440p 60fps, keďže mobil to zvládne.
to je klasika, že pri vyšších FPS už procesor nestíha tak preto mobil ponúka len nižšie rozlíšenia, ale keď ti to predtým fungovalo tak neviem... upgradoval si android?
Len ja som na ňom skúšal prehrávať aj 4K 60fps a dá sa povedať že to prehral, tak nevidím problém v 1080p 60fps.
Android som upgradoval dávnejšie. Stiahol som nejakú mod verziu originál YouTube aplikácie a tá mi ponúkne 1080p 60fps,
ale len keď som odhlásený, akonáhle aa prihlásim, ponúka len 720p 60fps.
Android som upgradoval dávnejšie. Stiahol som nejakú mod verziu originál YouTube aplikácie a tá mi ponúkne 1080p 60fps,
Používam dve sim karty (dvaja rôzni operátori), no pri prichádzajúcom hovore nemám potuchy na ktoré číslo mi volajú. Ako to vyriešiť?
Android 5.1
Android 5.1
pouzi iny dialer, v play store je ich kvantum, vyskusaj sam, ktory ti bude fungovat ako ma...
androidak napísal:V poslednej dobe som si všimol, že mi mobil, resp. YouTube neponúka vybrať vyššiu kvalitu, pri 30fps videách je max 1440p,
čo je normálne,
Tak nová aktualizácia to vyriešila. Som zvedavý, dokedyandroidak napísal:Len ja som na ňom skúšal prehrávať aj 4K 60fps a dá sa povedať že to prehral, tak nevidím problém v 1080p 60fps.
Zdravim,mam telefon HTC one m8 a teraz ked su tie pocetne nezname cisla volajuce zo zahranicia,chcem sa spytat ci mozem niekde zapnut informaciu z ktorej krajiny je to cislo alebo da sa nejak dodatocne stiahnut ? v nastaveniach to nemozem nejak najst
Operatori tie cisla zablokovali. Ta identifikacia je tusim funkcia Androidu a ja som to mal na kazdom telefone zapnute automaticky.
-
vladenko007
VIP
Ahojte
Neviete náhodou čo je to za položku "Odstránené aplikácie a používatelia"
Kolega ma Cool Pad a má 2GB internet z O2
Táto položka mu žerie mesačne 2 - 3 GB.
Všetko čo používa ako napríklad chrom, aplikácie, facebok, zdielanie internetu a iné má normálne
rozpísané v zozname. Všetko približne sedí ale táto položka je tam akosi naviac.
Má nastavené automatické dokupovanie kreditu takže mu to robí samozrejme väčší účet.
Ďakujem
Neviete náhodou čo je to za položku "Odstránené aplikácie a používatelia"
Kolega ma Cool Pad a má 2GB internet z O2
Táto položka mu žerie mesačne 2 - 3 GB.
Všetko čo používa ako napríklad chrom, aplikácie, facebok, zdielanie internetu a iné má normálne
rozpísané v zozname. Všetko približne sedí ale táto položka je tam akosi naviac.
Má nastavené automatické dokupovanie kreditu takže mu to robí samozrejme väčší účet.
Ďakujem
No, mali by to byt app, ktore uz medzicasom odinstaloval a toto je len info, kolko mu zozrali mb. Popripade ak ma porobenych viac uctov.
Ak mu to ale robi kazdy mesiac a nic neinstaluje tak by som to videl na factory reset.
https://forums.androidcentral.com/moto- ... -data.html
Ak mu to ale robi kazdy mesiac a nic neinstaluje tak by som to videl na factory reset.
https://forums.androidcentral.com/moto- ... -data.html