Rumunskí podvodníci a ich petície

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

Rumunskí podvodníci a ich petície

Príspevok od používateľa loveparademan »

Zdar, nedávno som natrafil na rumunských podvodníkov, ktorí vyberali peniaze pod rúškom akejsi fingovanej pomoci pre "hluchonemých". Celý lajster som si prečítal a odpovedal som dotyčnej: no money. Päť sekúnd na to pri mne zastalo BMW X6 so štyrmi rumunskými rómami, odkráčal som ihneď preč. Otázka: Kebyže chcem na túto bagáž privolať políciu, musím zotrvať na mieste do príchodu hliadky, prípadne riešiť s políciou následný postup ako nejaký svedok? Alebo je úplne v pohode zavolať 158, podať tip a ísť si svojou cestou? Hovorí sa že veľa ľudí si tieto veci nevšíma, pretože nechce mať s políciou "opletačky", tým pádom takýto biznis môže rozkvitať. Ešte nikdy som ringle na nikoho nevolal, rád by som vedel aký postup je legitímny.

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2017, 20:58)
https://www.aktuality.sk/clanok/349493/ ... u-peniaze/
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Re: Rumunskí podvodníci a ich petície

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Teraz trochu budem prehanat ako to vnimam ja:

Ked zhodnotim stav a funkciolalitu ceskej/slovenskej policie. Nedivil by som sa, keby si zavolal policiu na tych ciganov, a keby dorazila policia bol by si na vine ty, lebo zakonom chraneni cigani, nic zle nerobia, iba stoja pri ceste a ty si zbytocne zavolal policiu...
Alebo by ta ty cigani dobili a zdrhli. Nikto by nic neriesil, lebo ciganovi aj tak nic nemozes spravit...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hentych je kopa, chodia s listockom o hluchonemych a pytaju peniaze. Najlepsie je ich ignorovat. Keby si zavolal policiu, tak by trvalo, kym by prislo a zaroven im nieco dokazat by asi bolo dost problematicke. Kazdopadne zavolat policiu mozes, nevidim dovod preco by si mal zotrvat, vsak im povedz, ze obtazuju ludi a ides radsej prec zo strachu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Volat si na pomoc políciu? V tomto štáte? :)

Zvycaj mi na týchto "peticnikov" pomohlo odtiahnut im prst z pravého stĺpca. Tam zakrývajú že z toho máš darovať spolu s podpisom aj 20e. Sami potom odídu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne tychto stretol moj kolega..siel kupit do firmy chladnicku. mal v penazenke cez 300€

odstavili ho na parkovisku a kedze mal dobru naladu a netusil, ze ide o podvodnikov chcel im dat 10€. akonahle vybral penazenku a ten rumun zbadal, kolko eur tam ma zacal mu tlacit do ruky tu dosku, na ktorej mali ten peticny harok a ako on drzal penazenku v ruke tak, ze palec mal prelozeny cez stred roztvorenej penazenky. podarilo sa mu odtial vytiahnut 300€ a po podpise odisiel.

Kolega si myslel, ze nakoniec mu staci ten podpis a siel po chladnicku. pri pokladni zistil, ze nema peniaze. Zavolal samozrejme na policiu a ti to zacali riesit.

Po par dnoch mu zavolali aby prisiel na oddelenie. Ked tam prisiel na lavici sedel ten chlapik, ktory ho okradol. Zavolali si ho, ci ho vie identifikovat. Povedal im, ze to je presne ten ktory tam sedel. Este mu poukazovali fotky nech vyberie (zrejme standard postup pri identifikacii).

Nasledne mu povedali, ze oni na nich nemaju ziadnu zakonnu paku kedze su obyvatelmi Rumunska a nemozu s tym nic robit. Tieto skupiny su im zname, robia to tak, ze vzdy pridu na nejaky cas ine skupinky, nikdy sa nezdrzuju viac ako 1-2 mesiace
Teraz sa riesi uz iba to, ci mu tie peniaze firma vrati skrz nejaku poistku lebo chladnicku musel cvaknut zo svojho.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

A potom sa ludia cuduju, ze ked vidia ciganov, tak si hned drzim v bunde penazenku a davam 10x vacsi pozor jak normalne :D

Tiez som ich videl par krat po meste. Ale tak...uz od pohladu vyzraty, nesympaticky cigan, ktory "na nieco" zbiera peniaze :D Vobec to neni nikomu podozrive? :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no ale pozor..ja som napriklad stretol normalne vyzerajuce dievca, ktora ani nevyzerala ako ciganka. proste nikdy by si netipol keby si nevedel o tomto gangu, ze je to scam

aj tento chalan vyzeral uplne normalne, ani nebol az taky tmavy ako cigan
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Ja som na neho normalne hovoril, aj ked sa tvaril ako hluchonemy. Ze pockaj, zapnem nahravanie, daj to sem. Ked videl, ze fakt pustam kameru, vytrhol mi z ruky papier na "doske" a stratil sa na parkovisku..

Ak by to bolo realne, tak neujde. Toto je moj test.

P.S. pozor na mobil :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vobec sa s takymi ludmi nepustat do reci a hned odist prec
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

nahodou je to celkom fun sa s nimi pustit do reci. Hlavne ked im povies ze zavolas na nich policiu a vytiahnes telefon a akoze zacnes zadavat cislo tak sa ich hluchonemost hned strati :D
Prílohy
DSC_0362.JPG
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

podchod pri tuneli v Ba? Kapucinska
Silmer
Darca
Darca