Zdravím, mám dilemu, prosím myslím to vážne, kebyže viem o inom fóre tak napíšem inde, ale toto je jedine ktoré poznám a je aktívne tak prosím poradte.
Ako mám chápať tejto fráze: Za posledné dva týždne, mesiace, roky.
Mám to chápať ako tento týždeň + minulý, tento mesiac + minulý, tento rok + minulý (hoci tento ešte len začal)
alebo to mám vždy brať ako: minulý týždeň + predminulý týždeň, minuly mesiac + predminulý mesiac, minuly rok + predminulý rok
Prosím seriozne mi odpovedste, včera ma to napadlo a odvtedy neviem na to prestať myslieť ako sa to chápe. Ďakujem za všetky seriózne odpovede.
[Otázka] Za posledné 2 týždne
Re: [Otázka] Za posledné 2 týždne
Najskôr si ujasni, čo je minulý týždeň..vastim napísal:alebo to mám vždy brať ako: minulý týždeň + predminulý týždeň, minuly mesiac + predminulý mesiac, minuly rok + predminulý rok.
Máme nedeľu 29.1.2017.. čo je minulý týždeň? Je to týždeň od 23.1. do 29.1. ale tento predsa ešte neskončil. Tak potom to je týždeň 16.1. až 22.1.?
Takže to znamena dva týždne predtýmto?brm napísal:Najskôr si ujasni, čo je minulý týždeň..
Máme nedeľu 29.1.2017.. čo je minulý týždeň? Je to týždeň od 23.1. do 29.1. ale tento predsa ešte neskončil. Tak potom to je týždeň 16.1. až 22.1.?
Deň je 24 hodín, týždeň je sedem dní. Za posledné dva týždne = za posledných 336 hodín. Nemáš začo 
Ten isty troll, ale pod dalsim novym nickom. Skoda, ze ani v tom trollingu nie si dobry a nevies si vymysliet nieco nove, kreativne a vtipne.
Za posledné dva týždne.. čiže momentálne od nedele 15.1.2017 8:39 doteraz..