Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa hughito »

To je proste svojský mentálny svet. Keď sa nad tým vážne zamyslím, tak to musí byť v podstate ťažké.. stále riešiť takéto veci. :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

Retne, skús niečo originálnejšie ako len tieto primitívne predstavy o ľuďoch, s ktorých názormi nesúhlasíš..
hughito napísal:To je proste svojský mentálny svet. Keď sa nad tým vážne zamyslím, tak to musí byť v podstate ťažké.. stále riešiť takéto veci. :D
Ty budeš o "svojskom mentálnom stave" niečo vedieť.. Keď už píšeš o ťažkostiach, ten tvoj dlhoročný diskusný masochizmus tu, je tiež obdivuhodný. Niekedy neviem či v skutočnosti tvojim cieľom nie je diskreditácia myšlienok, za ktoré sa na oko staviaš..

Každopádne priestor pre proti-argumenty a diskusiu, ktorý tým vzniká, je celkom dobrým spestrením..
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

-AA- napísal:Retne, skús niečo originálnejšie ako len tieto primitívne predstavy o ľuďoch, s ktorých názormi nesúhlasíš..
Ja mam o vas jasne predstavy... zakomplexovani, nerozhladeni, nevzdelani, hlupi chudaci co za svoj biedny biely zivot vinia vsetkych ostatnych len nie seba...

A ty mi tu budes hovorit nieco o originalite, co tu postujes kraviny o tom kto bude hrat v nejakom ubohom filme...

Vazne som v uzase do kedy tu mame pocuvat tvoje rasisticke nazory...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak je to odraz spoločnosti. Ľudia sú stále vo veľkej miere minimálne latentnými rasistami, čo už roky tvrdím a bol som vysmievaný. ;) Teraz sa tieto záležitosti dostávajú stále viac a viac na povrch. Naposledy sa zas šíril FB rýchlosťou svetla HOAX o tom, ako Rómovia neplatia za lieky v lekárni.. a tieto typy novodobých neonacistov ako AA sa len snažia využívať a podporovať tieto nízke pudy, ktoré v spoločnosti vždy boli a budú.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Retne napísal: Ja mam o vas jasne predstavy... zakomplexovani, nerozhladeni, nevzdelani, hlupi chudaci co za svoj biedny biely zivot vinia vsetkych ostatnych len nie seba...
Napísal som originálnejšie.. :roll:
Retne napísal:A ty mi tu budes hovorit nieco o originalite, co tu postujes kraviny o tom kto bude hrat v nejakom ubohom filme...
Čierny princ v európskej rozprávke je vcelku "originálna" záležitosť. Ak sa ti filmy s ľudmi farby zdajú úbohé, napíš si o tom blog alebo niečo, až tak podstatné to v tejto téme nie je.
hughito napísal:Naposledy sa zas šíril FB rýchlosťou svetla HOAX o tom, ako Rómovia neplatia za lieky v lekárni.. a tieto typy novodobých neonacistov ako AA sa len snažia využívať a podporovať tieto nízke pudy, ktoré v spoločnosti vždy boli a budú.
Nečítam facebook. Ľudia nechcú doplácať na skupiny, ktoré sú od nich odlišné-cudzie. To je mimochodom jeden z dôvodov prečo je sociálny systém v multirasových spoločnostiach oveľa menej solidárny ako v homogénnych - pre príklad USA vs škandinávske krajiny. Samozrejme vieme aká premena v krajinách ako Švédsko nastáva. Prečo sa staviaš proti niečomu čo tu "vždy bolo a bude"?
hughito
Redeemer
Redeemer

Nikto nechce na nikoho doplácať. Ľudia v sebe majú bez ohľadu na etnicitu a kultúru zakorené čosi ako spravodlivosť a sú na ňu citliví. Lenže, v prípade cigánov, tohto konkrétneho prípadu a x iných, ide len o nezmysly, keďže lieky si platia a rovnako pre nich neexistujú žiadne špeciálne dávky.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

hughito napísal:Tak je to odraz spoločnosti. Ľudia sú stále vo veľkej miere minimálne latentnými rasistami
V tomto prípade máš pravdu ale poviem ti tajomstvo. Tento latentný rasizmus sa neprejavuje iba u "bielych". tí ho práve že majú relatívne potlačený. ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

A ako si došiel na to, že je to pre mňa tajomstvo? Mne je úplne jasné, že rasizmus existuje u všetkých kultúr a etnicít.
Solo_Kamen
King
King

Ospravedlň prosím môj predsudok voči tebe, preformulujem to.

U európanov je tento latentný rasizmus potláčaný (relatívne nedávne udalosti týkajúce sa Hitlera, Slovenského štátu, atd atd..). V trochu teplejších krajinách ale berú bezhraničnú dobrosrdečnosť niektorých európanov voči iným kultúram ako slabosť a patrične to dávajú na javo, viď. zvýšená kriminalita vo Viedni a iné. Poviem to na rovinu, sme pre nich mäkkí a to mi osobne povedal jeden tunisan a jeden afgánec, ktorý v šesnástich rokoch emigroval na Slovensko po tom, čo mu zabili väčšinu rodiny.
hughito
Redeemer
Redeemer

Fajn a čo? Mám teraz začať byť "tvrdý rasista"? Ja sa za svoj postoj nehanbím, naopak. Napíš mi prosím, čo vlastne sleduješ týmto, čo píšeš.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

V podstate asi iba to, že si treba držať odstup. A nebáť sa byť hrdý na svoju kultúru, demokratické práva, národ atď. S_K oprav ma ak sa mýlim.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja sa opat opytam: ako zistim, ktory narod a ktora kultura su moje? podla toho, ze mi daky stat vtlacil do ruky doklady s jeho statnym znakom, lebo som sa na jeho uzemi narodil?
lebo ked sa primerny Slovak zamysli nad svojimi korenmi, tak ma par generacii dozadu moznost si vybrat prislusnost ku roznym narodom a kulturam.
hughito
Redeemer
Redeemer

rebuss napísal:V podstate asi iba to, že si treba držať odstup. A nebáť sa byť hrdý na svoju kultúru, demokratické práva, národ atď. S_K oprav ma ak sa mýlim.
No práve (okrem národa v mojom prípade)! A preto nechápem tieto analógie.. čo ma potom, že niekde inde je rasista ešte aj hrdý na svoj rasizmus? A bľaboce niečo o nejakej tvrdosti? Takýto postoj je pre mňa spiatočnícky.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

jackb, Presne. Začína to, samozrejme, sebavzdelavaním o historii národoch ktoré tu boli/sú, kultúrach, ktoré sa vystriedali, atď.

A ďalej už človeka zavedie intuícia, alebo nejaký vnútorný pulz, napr. ked ťa niečo nadchne - u niekoho to môže byť napr. pri ČSLA (Československá lidová armáda), koho zaujíma vojenčina, a i to patrí ku národnej zložke, niekto zájde do hĺbky národovcov a ľudí, ktorí sa podieľali na zjednotení slovenského národa, dajme tomu.. dalej tu je literatúra a ďalšie odnože kultúry.

Zopár ľudí poznám, čo sa zaujímali o históriu svojej rodiny. Tak pátrali, skladali rodokmeň, behali matriky atď. až ich to zaviedlo ku germánskym predkom, a zodpovedalo im to veľa otázok.

A samozrejme je naivné si myslieť, že teraz každý bude hľadať nejaké nacionálne sebaurčenie. Sú ľudia, ktorích to "ťahá" alebo niečo k národu/kultúre.. cítia. A na druhej strane sú zasa ludia, ktorím to je úplne jedno a to sa musí rešpektovať.

Len tu išlo o to, že tí ľudia, ktorí sú hrdý, tak sa nemajú schovať so svojimi názormi, národnými vlajkami, hrdosťou na osobnosti, ktoré sa zaslúžili Slovákom o blaho/zjednotenie a čo ja viem ešte čím, len tak do kúta z dôvodu, že sem príde cudzí "návštevník" a mohlo by ho to "rozrušiť".

hughito, Ak je to niekde inde, tak súhlasím. Ale ak si uplatňuje svoj rasizmus tu/na jemu cudzej krajine, tak to už jedno nie je, lebo ak vidí, že sa k tomu ľudia stavajú pasívne alebo to z dobrosrdečnosti prehliadnu, tak sa to bude zneužívať.
Solo_Kamen
King
King

hughito napísal:Fajn a čo? Mám teraz začať byť "tvrdý rasista"? Ja sa za svoj postoj nehanbím, naopak. Napíš mi prosím, čo vlastne sleduješ týmto, čo píšeš.
Nie, nemáš byť rasista, skôr by si mal byť pragmatickejší

rebuss, v podstate ano ale s tou hrdosťou by som bol opatrnejší, nepatríme práve k najvyspelejším demokraciam sveta a určite je čo zlepšovať :)
hughito napísal:A bľaboce niečo o nejakej tvrdosti? Takýto postoj je pre mňa spiatočnícky.
Takže poukazovanie na iracionálnu nekonečnú dobrosrdečnosť, ktorú je slobodno do sýta zneužívať je ti spiatočnícke... toto je pre ostatných príklad toho, prečo niekedy hovorím o regresívnej ľavici. Imigranti minulej generácie sa chytajú za hlavy pri pohlade na to, čo EU stvára.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:ako zistim, ktory narod a ktora kultura su moje?
Spýtaj sa rodičov, možno budú ešte vedieť. Napr. Bieli Američania majú veľmi často predkov z viacerých európskych národov, nie je to problém. Hlavným pojivom je spoločný európsky pôvod.
Solo_Kamen napísal:Nie, nemáš byť rasista, skôr by si mal byť pragmatickejší
Pragmatizmus a táto nová ľavica nejdú veľmi dokopy. V podstate je pragmatizmus jediná zásadná vec, v ktorej súhlasím s niekám ako R. Sulík - čo bolo označené ako, zrejme nebezpečný názorový prienik.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

-AA-, ja som sa opytal. opytaj sa aj ty. mozno budes prekvapeny, ked prides na to, ze si Slovak len podla miesta narodenia. ako ta mys, co sa narodila v koniarni a preto si mysli, ze je kon. alebo naopak, mozno si raritny cistokrvny Slovacisko. treba sa v tom kriticky pohrabat
hughito
Redeemer
Redeemer

Solo_Kamen napísal:
Nie, nemáš byť rasista, skôr by si mal byť pragmatickejší

rebuss, v podstate ano ale s tou hrdosťou by som bol opatrnejší, nepatríme práve k najvyspelejším demokraciam sveta a určite je čo zlepšovať :)

Takže poukazovanie na iracionálnu nekonečnú dobrosrdečnosť, ktorú je slobodno do sýta zneužívať je ti spiatočnícke... toto je pre ostatných príklad toho, prečo niekedy hovorím o regresívnej ľavici. Imigranti minulej generácie sa chytajú za hlavy pri pohlade na to, čo EU stvára.
Pragmatickejší v akom zmysle? Skús rozvádzať tie myšlienky konkrétne, nech potom nezisťujem dva dni to, o čo ti vlastne ide.

Spiatočnícke je pre mňa myslenie o tom, že "sme mäkkí" alebo niečo v tomto zmysle (teda v prenesenom význame snaha pomôcť ľuďom v núdzi, humanizmus).. ale zas keď si tým myslel, že treba viac "pragmatizmu" a nie rasizmu, tak si ešte musím počkať na to, o čo má ísť.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:"sme mäkkí"
porusovanie dohodnutych zakonov len preto, aby sa pomohlo 0,75 promile ludi, ktori su pod hranicou chudoby (1,5M:2G) a zrovna sa rozhodli ekonomicky migrovat, lebo pred stratou zivota uz boli zachraneni

a to este dost zaokruhlujem, lebo 1 iPhone by vedel nasytit beznu rodinu pod hranicou chudoby na ~2 mesiace ($2 * 5 ludi * 50 dni)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nenávisť a malosť pomohla obyčajnému modelovi k zmluve na kampaň špičkovej elektroniky s pokrytím celej republiky. Rasistov môže je*** z toho, že svojou nenávisťou iba pomáhaju tým, ktorým chcú ublížiť.
Černoch z letáku se stal oficiální tváří nového telefonu od Xiaomi.
https://mobilizujeme.cz/clanky/cernoch- ... od-xiaomi/
:lol: :lol:
Napísať odpoveď