Ahojte ktora sietova karta je lepsia. Ano cital som nejake zahranicne clanky, ze je to uplne jedno, ale mna by zaujimal vas nazor.
PC je vyuzivane ako server pre hru pripaja sa na neho cca 50 ludi +-
1, Na zakladnej doske: Intel Ethernet Connection I219-V
2, PCI-E slot: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Dakujem
Sietova karta (ktora je lepsia?)
Re: Sietova karta (ktora je lepsia?)
Na bezne veci je to uplne jedno, tam ti to spravi rozdiel v pingu 1-2ms, cize irelevantne. Ak chces lepsiu sietovku, tak za daku Intel pocitaj 35 eur a viac (Intel Pro 1000 CT alebo GT), zalezi od modelu. To skor sietove karty urcene pre servre, na domace pouzitie je to uplne jedno a je zbytocne sa tym zatazovat.
aha no za budol som povedat ze PC je vyuzivany ako server pre hru a pripaja sa na neho cca 50 ludi +-
Nieco som cital a dozvedel som sa ze ta sietova karta Intel by mala byt novsi rocnik ako ta Realtek.
Nieco som cital a dozvedel som sa ze ta sietova karta Intel by mala byt novsi rocnik ako ta Realtek.
Skusim to napisat trochu od temy. Pred mozno desiatimi rokmi sa objavili karty Killer, boli to hracske karty, ktore mali za ucel znizit zatazenie procesora, zvysit pocet fps v hrach, znizit ping. Vyslo niekolko modelov, napeiklad aj Xeno Pro, ktoreho cena bola niekde okolo 100 eur. Karta, ktora mala priniest nieco uzasne vsak mala neodladeny firmware, ktory sposoboval problemy, nefunkcnost VoIP, problematicke drivre a tak dalej. V samotnych testoch vela vody karta nenamutila, niekde dokonca klesli fps a zvysil sa ping, inde to pomohlo, ale ten rozdiel bol 1 percento. Objavili sa aj testy v ktorych dala sietova kart aj 10 percent fps naviac, nizsi ping, ale ci sa takym testo dalo verit, asi skor nie. Dnes, v dobe vykonnych procesorov, vykonnych grafik, rychlych diskov, velkej ram, dobremu internetu, tak taka karta mi pride ako uplna zbytocnost (za zbytocnost som ju povazoval aj ked prisla pred rokmi na trh). Momentalne Killer ponuka modely ako E2200 alebo E2500, ale mozno maju aj nieco novsie, nezaujimam sa o to....., tak tieto spomenute su na doskach, napriklad Gaming seria od MSI s chipseto Z170A ich ma, aj Z87 niekto daval karty Killer. Realny prinos v tom nevidim, ale kedze ide o hernu seriu dosiel, tak asi musia spravit nieco z marketingoveho hladiska cim by trosku pritiahli hracov. Nevidim vsak ziadny problem v pouziti kariet Intel, Realtek, Marvel.
Ty pises, ze to ide do servera kam sa bude pripajat 50 hracov. Tych 50 hracov nie je vela - hrac sa pripoji, spojenie drzi, data tecu von aj dnu. Nie je to webovy server na ktoru sa neustale pripajaju a odpajaju ludia, kludne aj 500 ludi za minutu, rozne requesty na server. Mozno pisem zle, tak nech ma niekto opravi, ale z hladiska vytazenia mi pride webovy server narocnejsi, aj ked moze mat prenos dat vyssi. Myslim si, ze na 50 hracov postaci aj integrovana sietova kart, ale ak chces mat pocit, ze si pre server spravil viac a vsadil na kvalitu, tak sa pozri na vyssie spomenutu Intel Pro 1000 CT alebo na GT, tiez sa skus pozriet na sietovky od Mikrotiku (napriklad RB44Ge - to je vsak 4 portova karta).
Na to co sa pytas, asi by som ostal pri tej Intel karte na doske, pretoze ten procesor karty je novy a pouziva sa posledne roky (max 3 az 4 roky). Takmer vobec nezatazuje procesor a hoci prenosove rychlosti su horsie ako na drahych Killer kartach, tak tie Killer karty zvyknu vytazovat procesor. Aby som to zhrnut - zvolil by aom Intel kartu na doske alebo kupil normalnu kvalitnejsiu kartu, ale v tvojom pripade si myslim, ze si v pohode vystavis s kartou na doske.
Ty pises, ze to ide do servera kam sa bude pripajat 50 hracov. Tych 50 hracov nie je vela - hrac sa pripoji, spojenie drzi, data tecu von aj dnu. Nie je to webovy server na ktoru sa neustale pripajaju a odpajaju ludia, kludne aj 500 ludi za minutu, rozne requesty na server. Mozno pisem zle, tak nech ma niekto opravi, ale z hladiska vytazenia mi pride webovy server narocnejsi, aj ked moze mat prenos dat vyssi. Myslim si, ze na 50 hracov postaci aj integrovana sietova kart, ale ak chces mat pocit, ze si pre server spravil viac a vsadil na kvalitu, tak sa pozri na vyssie spomenutu Intel Pro 1000 CT alebo na GT, tiez sa skus pozriet na sietovky od Mikrotiku (napriklad RB44Ge - to je vsak 4 portova karta).
Na to co sa pytas, asi by som ostal pri tej Intel karte na doske, pretoze ten procesor karty je novy a pouziva sa posledne roky (max 3 az 4 roky). Takmer vobec nezatazuje procesor a hoci prenosove rychlosti su horsie ako na drahych Killer kartach, tak tie Killer karty zvyknu vytazovat procesor. Aby som to zhrnut - zvolil by aom Intel kartu na doske alebo kupil normalnu kvalitnejsiu kartu, ale v tvojom pripade si myslim, ze si v pohode vystavis s kartou na doske.