Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa erytrocyt »

VrummVrumm napísal:Vidim ako zavidite aj take obycajne auto ako par sto eurove bmw :D neviem,neviem ze co by ste potom hovorili o este drahsich autach :D zavist by vo vas explodovala :D
Tym si chcel povedať čo? Že máš niekoľko sto eurové auto a my ti ho všetci závidíme alebo ako si to myslel?

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2017, 16:19)
RATZINGER666 napísal:...
kokos ty ešte žiješ?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

No tak napisal som mu mail, odpisal mi toto:
motor bol menený zhruba v máji alebo v júni 2016 mal nabehaných približne 105 000km. Bol menený preto lebo pán od ktorého som ho kúpil sa RX8 na slovensku zaoberá a má to ako hobby takže toto auto kúpil,pomenil na tom všetko čo sa mu nezdalo a predal mi to. Faktúru vám bohužial neviem doložiť ale ak by ste chceli môžeme skočiť niekam na servis a všetko nové vám poukazujem.. to čo je písané tak to tam je aj pomenené. Motor nebol repasovaný je to originál nový motor do RX8 je to vidno už aj na foto a pri obhliadke to uvidíte aj sám. Auto je motoristicky v 100% stave a takéto na autobazar eu ani nezoženiete. Má síce nejaké vonkajšie detaily ako na zadnom plaste je trocha potlačené pri ŠPZ ale nič hrozné a ešte čo sa menilo bol pravý blatník z inej RX8 lebo ten starý už hrdzavel kedže tieto autá sú neni pozinkované. Auto je v takom stave ako ho vidíte aj na foto
Trochu divne, ze nema doklad o vymene, ale to by sa malo dat dohladat/potvrdit v servise.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

erytrocyt: mozem sa opytat to iste :)

piton: treba sa ho spytat, kde bol motor meneny... inak zvysok sedi, auta mali velky problem s hrdzou podobne ako 3 alebo 6, odporucalo sa zohnat auto so zdravou kasnou a vystriekat dutiny...
warham
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa warham »

čaute, uvažujem nad kúpou Chevrolet Cruze 1.8 16V LT, r.v. 4/2010, máte niekto skúsenosti s týmto modelom?
THX
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

rozpocet?
warham
Light Star
Light Star

8500€
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Ahojte, máte nejaké skúsenosti s Fordom Fiesta MK6, benzín? Poprípade niečo iné, čo by spĺňalo skôr pohyb v meste a raz za čas okolo 100-300km.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ratzi a prosim ta co povies na Mazdu CX-5 ? Viem ze radsej benzin nez naftu. Ake su tie motory ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

warham: benzin je podnienka? dost to orezava ponuku... ale da sa vybrat aj nieco z vyssej triedy, napr. insigniu...

jancuk: vzdy budu lepsie benziny :) ale neviem, ze by s nimi boli nejake problemy...
warham
Light Star
Light Star

RATZINGER666: áno, len benzín, uvažujem nad vyššie spomenutým Chevroletom alebo Mazdou 3 2009 1.6.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pri odhlaseni vozidla do ineho okresu musi byt pritomny drzitel alebo sa to da vybavit cez plnu moc?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

warham: tak nad tym ani neuvazuj a zober tu mazdu, cruze je strasne auto

guess: staci overene splnomocnenie

// np :wink:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dik ratzi

/este otazka..ked sa odhlasuje do ineho okresu tak maly technicak ostava novemu majitelovi, velky sa posiela postou po odhlaseni, vsak? lebo na strankach minv sa pise, ze sa odovzdava aj maly..s cim ma potom jazdit novy majitel ked este nema velky u seba?

pytam sa preto, lebo povodny majitel auta teraz volal na DI a tam mu povedali, ze mu nemusia odhlasit auto pokial nebude mat pri sebe aj maly technicak. mne by potom neostal ziadny a za ten cas, kym by mi postou prisiel velky by som riskoval pokutu? alebo staci nosit prefoteny velky?

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2017, 7:24)
takze som volal na par DI. vsade mi potvrdili, ze pri odhlasovani musi drzitel vozidla odovzdavat aj maly aj velky technicky preukaz. velky mu sice vratia s odhlaskou na noveho majitela lenze problem vznikne, ked sa odhlasuje na noveho majitela a ten nie je pritomny.

to znamena, ze novy majitel uz auto ma, ale jazdit s nim je nezakonne kedze nema so sebou ani jeden technicak. prefoteny nie je v ziadnom pripade akceptovany.
nech mi niekto vysvetli tuto koninu
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uz sa odovzdavaju obidva, bezne sa jazdi na prefoteny velky, vsetci to akceptuju, dokonca aj odfoteny v telefone :)

...samozrejme to vsak neznamena, ze Ti za to nemozu dat pokutu... v tomto pripade do vysky 50e na mieste...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no to je presne ten paradox..odmietnem zaplatit pokutu a na spravnom konani vyhram? ci sa budem spoliehat na to, ze ma zastavi nejaky normalny policajt resp. ma nezastavi vobec :D

mali by teda akceptovat jazdu na prefoteny TP s kupnou zmluvou lebo tak, ako su pokyny napisane na stranke minv ziadne riesenie nie je
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nevyhras, pretoze si pri sebe nemal potrebne doklady a bodka... a na spravnom to budes mat za 100... musis sa na to spolahnut alebo zaplatit pokutu...

riesenie je jednoduche, pri odhlasovani a prihlasovani je potrebna pritomnost oboch stran... pripadne na aute nejazdit...

...normalne nemaj obavy, prefot, zober si zmluvu a jazdi na to, este som nepocul o cloveku, ktory by mal s tymto problem :) a ked tak, tak 50e nie je likvidacnych :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no likvidacnych nie, ale dali by sa vyuzit aj inak :D nechapem preco to ale menili a preco sa musia odovzdavat oba...no nic, asi budem musiet zobrat dovolenku a previezt sa
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Mňa hneď 2 dni po kúpe auta, keď som ešte nemal pri sebe originál doklady, zastavili policajti a s prefotenými nebol žiadny problém. Dokonca som ani nemusel nič vysvetlovať - oni na to pozreli spolu s kúpnou zmluvou, skontrolovali a popriali mi šťastnú cestu. Síce to bolo v Brne a s českými dokladmi, ale ako Ratzi spomína, tak väčšinou asi problémy robiť nebudú...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Pani, je rozdiel v cenach servisovania jednotkovej ochcavky a golfa IV / bory? Tie by mali byt tusim na rovnakych podvozkoch (v ""), len ma zaujima ci su tam nejake vacsie rozdiely ked je nieco "len" Skoda, alebo je to potom "uz" VW, ergo ten isty diel, ale urceny pre inu znacku = ina cena.

A potom tie tri spominane vs. passat B5 (5.5). Ci tam plati nieco v style ochavka a golf su "ludove" auta = lacny servis, passat je "premiovy" = drahy servis. Najma co sa tyka podvozku, brzd atd. Motoricky je to to iste. Dakujem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

na servisne naklady by som sa pri tych autach nepozeral. vyjde ta to podobne
Napísať odpoveď