Tablet s windows

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Tablet s windows

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, zvažujem kúpu Tabletu 10" a celkom ma zaujali zo systémom Windows 10 ale na trhu som toho moc nenašiel v cenovej kategorii ako sú aj Tablety s Androidom. Vedeli by ste niečo odporučiť ? cena do tých 200 euro aj keď podla toho čo som pozeral moc na výber nie je. Potrebujem to na občasne surfovanie a pozeranie filmov či serialov online.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Tablet s windows

Príspevok od používateľa hojko »

Preco nie Android, ked v tej cenovej kategorii mas siroky vyber a splni to iste??? Tie ceny su vyssie kvoli inej technologii - pouzite procesory Intel Atom alebo Celeron, licencia za Windows... Z mojho pohladu nevidim vobec vyznam kupovat tablet s Windowsom, najma ak ta tlaci rozpocet.
Daniel9911
Professional
Professional

chcel som Windows ale podla rozpočtu mi asi ostáva len andorid, len by som bol rád ak by sa výrobca aj staral o Tablet čo sa týka aktualizácii na novú verziu andoridu ale to je asi nereálne v tom rozpočte. Tablet s andoridom do tejto kategorie by ste čo odporučili ? aspon nech to má 2GB RAM a nech to nie je velmi roztiahnuté.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zalezi do coho pojdes. Ak sa rozhodnes pre tablety Lenovo, nVidia alebo Asus, tak tam je dobra podpora. Ale aj tak sa tyka len urciteho casu, trebars 2 roky po vydani tabletu. Nova verzia Androidu na starsie zariadenie nie je len tak, prvym limitom byva poslabsi hardware daneho tabletu, druhym je zbytocnost podpory zastaralych zariadeni.

Aspon 2GB RAM je pekna podmienky, ale ak by si chcel 3GB, tak si cenou uz cez 300 eur. Tych 2GB ti staci na beh Android 6.0. Zaujimavy kusok, sice mierne nad limit, ale nema 3G/LTE: https://www.alza.sk/lenovo-tab-3-10-bus ... d=18852425
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

musi to byt zo slovenska? z ciny vies zohrat tablety s win10 od vymyslu sveta. vacsina je hardwarovo daleko za akymkolvek tabletom co kupis na slovensku.

napriklad teclast x98 plus II
10 palcov, 2048*1536 rozlisenie, 4gb ram, 64gb disk, intel z8300. je tam aj windows 10 aj android.
cena 180 dolarov.

dobra stranka kde rozne taketo tablety testuju: https://techtablets.com/
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Daniel9911
Professional
Professional

tak 3G/LTE nepotrebujem, lebo viac menej ho budem využívať len doma, Lenovo vyzerá dobre ja som skôr pozeral Tablety od Huawei ale tam zas ide všetko na úkor veľkosti obrazovky, ale zas ma to asi 3G/LTE.

Radšej nakupujem zo slovenska, hlavne bohvie ako by to fungovalo čo sa týka reklamácii, ešte som z činy nekupoval žiadnu elektroniku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dnes ci uz aliexpress alebo gearbest vyriesia reklamaciu bez problemov (casto lahsie nez priemerny slovensky obchod, ktory sa so zakaznikom bude natahovat o kazdy cent. mne sa viac krat stalo ze z aliexpressu mi prislo nieco poskodene a predajca mi rovno poslal druhy kus, bez toho ze by ocakaval ze mu poslem ten vadny. samozrejme pri 200 eurovom tablete to asi nespravi, ale tym som chcel povedat ze reklamacia problem neni), jedine co je otravne ze to teda bude trvat, pretoze posielat nieco cez cely svet bud trva dlho alebo stoji vela penazi.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Neuvazoval si nad Apple? Sice si musis trosku priplatit ale nie nejak vyrazne:
https://tablety.heureka.sk/apple-ipad-m ... e/#section

Mas tam pravidelne aktualizacie, oproti androidu bezchybny chod, ovela rychlejsie reakcie, retina display(raz skusis a vsetko ostatne je uz potom shit) :D
A to nehovorim uz o kvalite fotaku. Uz len predny fotak dokaze fotit pri nizsom osvetleni a fotky su z neho niekolkonasobne lepsie ako z androidu v rovnakej cenovej kategorii.
To sa bavime o prednom fotaku, ten zadny je samozrejme uz o niecom inom, full HD videa atd..

Jedine co ti tam moze chybat je GPS ale ak sa bez toho zaobides tak budes rad ze mozes pracovat na zariadeni ktore robi to co chces a reaguje takmer okamzite.

//autoeditácia príspevku (31 Jan 2017, 16:28)
Co sa tyka aktualizacii, tak mi ukaz jeden Android na ktory vyjde aspon jedna aktualizacia pri novej verzii Androidu. Tam si rad ak ti vyjde zaplata na nejake bugy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no a na co su dobre tie pravidelne aktualizacie? co nimi ziska ked potrebuje tablet na surfovanie a pozeranie serialov?
odhliadnuc od toho ze chce 10" tablet a ipad mini ma len 8".
mali sme ipad mini, ta velkost je proste bieda, dnes ked priemerny telefon ma 5-5,5", tak tam toho zase az tak neziskas... teraz mame 10" ipad a tam uz ma clovek aspon pocit ze to ma nejaky zmysel zobrat tablet do ruky miesto telefonu.

ale uprimne, uz by som ipad nekupil znova, ani pred rokom som ho nechcel, len manzelka si ho vydrankala. na to na co ho vyuzivame (ako OP, je v obyvacke na to aby sme si na nom pozreli nieco na nete ked treba) postacuje, ale na to by postacoval akykolvek tablet, ci uz android alebo windows.

windowsovy tablet ma tu vyhodu ze ma v sebe windows. kedykolvek vznikne potreba, pripojis tam mys a klavesnicu a fungujes presne rovnako ako si zvyknuty z velkeho pc. ani na ipade ani na androide si counter strike nezahras ani world of warcraft. ani na jednom nenainstalujes visual studio.
nehovorim ze su to zasadne, to som sem dal iba ako priklad, proste ide o tie moznosti, windows ti da najviac moznosti.

no a este k ipadu, mesiac dozadu som myslel ze ho vyhodim z okna. isli sme do tatier, tak ze nahrame do tabletu nejake rozpravky nech sa maly v aute nenudi. jednoducha cinnost, ktoru ci uz na windows alebo android tablete jednoducho vyriesis tak ze ho pripojis k pc cez usb a skopirujes co potrebujes.
pri ipade to bol obrovsky problem. po 2 rokoch som zapol itunes a tomu sa nieco nepacilo, takze sa nechcel spojit s ipadom. tak som cez synology aplikaciu stiahol subory z NASka. kedze ale v ios ma kazda aplikacia svoj sandbox, tak sice videa fyzicky boli v tablete ale video prehravac ich nevidel, lebo neboli v jeho ulozisku.
proste som sa na to nakoniec vysral a stiahol nieco offline z youtubu (co tiez som podla online navodu zistil ze musis najprv stiahnut filemanazer co ma v sebe browser a cez ten potom otvorit stranku na stahovanie videi z youtubu)...
proste hroza, sorry, tak ako som bol dlhe roky zastanca applu, tak teraz by som od nich nekupil uz asi ziadne zariadenie. ako telefon android a ako tablet windows.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

aacid: To sa ani necudujem ze si na to chytil nervy. V tom mas pravdu ze na taketo veci nieje Ipad idealny. Ale ked odhliadnes od toho ze ma problemy s pripojenim na PC tak je to idealne zariadenie na pripojenie do internetu.

Ipad proste nema pristupny suborovy system. Co je pre uzivatela ktory sa do toho vyzna nevyhoda lebo je na to zvyknuty.
Ale pre bezneho uzivatela co ani nema sajnu co to slovo znamena je to len vyhoda. A ostatny si na to len musia zvyknut.
Je to pohodlnejsie pre uzivatela ked vie ze nemusi nic robit v suborovom systeme a kazda aplikacia ma subory tam kde ich potrebuje.

Samozrejme pokial chces stahovat warez a ine nelegalne subory tak si kup Android do ktoreho si to mozes jednoducho nahrat.

Ak sa nebudes fixovat na stahovanie filmov tak si ho proste pozries v nejakej online sluzbe. Napr. na Netflixe s tym ze tam je aj moznost pozerat film offline napr. ak ides niekde autom.
Vsetko je v dnesnej dobe v cloude a ak mas radsej oldschoolovejsie technologie tak si vyber Android.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ano, ved ja hovorim ze na to na co ho 95% casu potrebujeme nam staci. ide o to ze na to by stacil aj ten 2gb androidovy tablet...

nejde o warez (len), proste malemu dietatu nepusis rozpravku po anglicky a online streamovacich sluzieb s ceskym alebo idealne slovenskym dabingom teda vela neni. my prave mame vela dvdcok a tie ripujem (kedze doma ani dvd prehravac nemame).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Rozpravky su na YouTube, pripadne sa daju taht z torrentov (SkTorrent, Trezzor) alebo stahovat z ulozisk (uloz.to, edisk.cz), nasledne to hodit do tabletu z pocitaca.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Daniel9911 napísal:.

Radšej nakupujem zo slovenska, hlavne bohvie ako by to fungovalo čo sa týka reklamácii, ešte som z činy nekupoval žiadnu elektroniku.
Reklamacie funguju podstatne lepsie ako u nasich shopov. Necakas na opravu, meni sa kus za kus. Ziada snaha o odrbanie ci neuznanie reklamacie ako u nasich servisov/eshopov. Cest vynimkam.
Ano, cakas kym ti to pride, ale to cakas aj u nas ked ti to opravuju. Takze jedina nevyhoda je ze ta to vyjde drahsie (postovne).
Daniel9911
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal:Reklamacie funguju podstatne lepsie ako u nasich shopov. Necakas na opravu, meni sa kus za kus. Ziada snaha o odrbanie ci neuznanie reklamacie ako u nasich servisov/eshopov. Cest vynimkam.
Ano, cakas kym ti to pride, ale to cakas aj u nas ked ti to opravuju. Takze jedina nevyhoda je ze ta to vyjde drahsie (postovne).
ale ak posielaš tovar na reklamáciu tak poštovne by mal hradiť prijímateľ teda obchod ? aspoň mne to prvý krat povedal kurier od UPS, ale neviem ako to funguje na reklamáciu som odosielal maximalne do Alzy a Datacompu a všade som platil odvoz a dovoz sa už neplatil.
Napísať odpoveď