Ako rozlíšiť medzi doberaním a nepriateľstvom, hostilitou

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

Ako rozlíšiť medzi doberaním a nepriateľstvom, hostilitou

Príspevok od používateľa loveparademan »

Zdar, dávam do pléna ťažkú otázku na ktorú vôbec nemám odpoveď, nedokážem to rozlíšiť. Nie som síce žiadny autista ani asperger ale mám s tým problém, zreteľne čítať a správne si vyložiť tieto veci. Napr.: Keď doberanie beriem s humorom a taktiež odpovedám doberaním, snažím sa vynájsť, humorne odpovedať, nebrať to vážne, myslím že reagujem správne. Keď to ale časom prerastie od druhej strany k robeniu rôznych nepriamych naschválov, nečakanie skupiny na mňa, zamykanie dverí na byte, už sa asi jedná o ostrakizáciu že? Skôr či neskôr, sa určité typy ľudí voči mne začnú správať takto nepriateľsky, aj keď sa snažím brať narážky s humorom s ľahkosťou, nebrať to vážne, väčšinou je len otázka času ak to nedopadne tak ako som uviedol vyššie alebo neprejde aj k fyzickým incidentom. Keď sa voči niečomu takému ohradím, reakcia na mňa väčšinou je že reagujem príliš citlivo, resp. som citlivý. Čo myslíte kde je problém?
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako rozlíšiť medzi doberaním a nepriateľstvom, hostilito

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ludia ta nemaju radi. :)
Robis si z nich mozno srandu, ale taku, ktoru chapes len ty. To ze im to nie je vtipne, to uz nevidis, resp. nevies vidiet. Preto ta vyclenuju z kolektivu a javia sa ti tak, ako sa ti javia.
Hold, ak chces byt za kazdu cenu vtipny - ok, ale najskor sa to nauc. I ked, da sa to vobec? Tak sa nad sebou aspon zamysli.
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

kinjeril napísal:Ludia ta nemaju radi. :)
Robis si z nich mozno srandu, ale taku, ktoru chapes len ty. To ze im to nie je vtipne, to uz nevidis, resp. nevies vidiet. Preto ta vyclenuju z kolektivu a javia sa ti tak, ako sa ti javia.
Hold, ak chces byt za kazdu cenu vtipny - ok, ale najskor sa to nauc. I ked, da sa to vobec? Tak sa nad sebou aspon zamysli.
Myslíš to že doberám prvý alebo prvý si z nich robím srandu? V tom prípade ešte poznamenám že nedoberám druhých alebo nesnažím sa ich doťahovať, zosmiešňovať ich, takto v spoločnosti som skôr ľahko na extrovertnom spektre, a keď sa snažím robiť srandu, robím to neutrálne, necieľujem to na niekoho. To že nie som obľúbený, nemajú ma radi, to kludne beriem ale potrebujem zistiť dôvod, a nemám to odkiaľ vedieť. K tomu doberaniu sa priznám, že mám problém doberať tým takým chlapským štýlom, alebo uštipačne, akokeby som sa bál že niekoho s tým zraním. Proste nie som ten vyrývačný typ. Skôr mám pocit, akoby ľuďia začali sami od seba na mňa útočiť, ak sa to takto dá povedať.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Naco ma citujes?

Proste im lezies na nervy, capito?
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

kinjeril napísal:Naco ma citujes?

Proste im lezies na nervy, capito?
To s takou odpoveďou sa mám akože uspokojiť hej? :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ako máme my vedieť, čím im ty lezieš na nervy? Nepoznáme teba a ani ich. Nevieme čítať myšlienky.

Tento začarovaný kruh pasívnej agresivity môžeš pretnúť konfrontáciou. Normálnym tónom sa toho človeka opýtaj, prečo ti spravil toto a vyjadri, ako sa ty vtedy cítiš.
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

ephramko napísal:Ako máme my vedieť, čím im ty lezieš na nervy? Nepoznáme teba a ani ich. Nevieme čítať myšlienky.

Tento začarovaný kruh pasívnej agresivity môžeš pretnúť konfrontáciou. Normálnym tónom sa toho človeka opýtaj, prečo ti spravil toto a vyjadri, ako sa ty vtedy cítiš.
Prečo pasívnej agresivity? Vo väčšine prípadov keď som sa spýtal čo dotyční má proti mne, povedal že to celé je sranda, alebo nechápem srandu, odpovedal že som príliš citlivý, alebo že si to zaslúžim lebo si to môže dovoliť, alebo neodpovedali nič a iba sa smiali, prípadne, keď som si dotyčného niekde odchytil samotného a povedal mu aký mám s ním problém, bral to vážnejšie, dokonca sa aj ospravedlnil, ale keď sme boli zas viacerí, situácia sa iba zhoršila.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Záleží aj od toho, kto to je. Ak ti to robia ľudia, ktorých považuješ za kamarátov, tak ťa oni asi neberú dosť vážne a pripadáš im na smiech, resp. im lezieš na nervy.

Ak ti to ale robia ľudia, ktorých považuješ len za známych, tak by som ich ignoroval alebo ich odpaľoval podobnými narážkami, ako majú oni. Napr. moja trieda na gympli sme boli strašný kolektív. Nemal som tam vyslovene rád niektorých ľudí a komunikácia s nimi prebiehala asi iba na takej úrovni, že sme sa neustále urážali, pretože to boli úplní idioti a nebral som to tak len ja, ale aj moji kamoši z triedy. Na VŠ to už bolo ale úplne iné - partia, ktorú som si našiel, bola na úplne inej úrovni a tam sa nejaké podpichovačky brali len vyslovene zo srandy, nikdy tam nikto nikoho neurážal.

Preto by som ti buď radil prehodnotiť, či tých ľudí, ktorí ťa podpichujú, chceš brať vážne, alebo je to len nutné zlo, pretože sa s nimi často stretávaš a musíš s nimi tráviť čas v škole/práci. Tiež by stálo za to sa zamyslieť nad tým, či sa nesprávaš príliš strojovo alebo nudne. Napr. jeden môj kolega je celkom v pohode týpek, ale je to taký nerďácky typ, s ktorým sa teda veľmi rád nebavím. Aj ja aj on väčšinou zostávame v práci ako poslední a keď sa pri mne zastaví a začne mi rozprávať svoje príhody o tom, aký na prd je .NET framework a v Pythone to ide spraviť oveľa jednoduchšie, tak viem, že je na čase sa zdvihnúť a ísť domov, aj keď mám ešte prácu na dokončenie, pretože on vôbec nechápe signály typu, že mu jasne dávam najavo, že ma to nezaujíma - dookola mu len pritakávam a nijako na to nereagujem, on si melie stále svoje a mlel by si ešte ďalšiu hodinu, keby som tam zostal sedieť. Takže nebuď takýto typ, inak ťa všetci budú považovať za suchára a nerda! :lol:
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

Pilifo napísal:Záleží aj od toho, kto to je. Ak ti to robia ľudia, ktorých považuješ za kamarátov, tak ťa oni asi neberú dosť vážne a pripadáš im na smiech, resp. im lezieš na nervy.

Ak ti to ale robia ľudia, ktorých považuješ len za známych, tak by som ich ignoroval alebo ich odpaľoval podobnými narážkami, ako majú oni. Napr. moja trieda na gympli sme boli strašný kolektív. Nemal som tam vyslovene rád niektorých ľudí a komunikácia s nimi prebiehala asi iba na takej úrovni, že sme sa neustále urážali, pretože to boli úplní idioti a nebral som to tak len ja, ale aj moji kamoši z triedy. Na VŠ to už bolo ale úplne iné - partia, ktorú som si našiel, bola na úplne inej úrovni a tam sa nejaké podpichovačky brali len vyslovene zo srandy, nikdy tam nikto nikoho neurážal.

Preto by som ti buď radil prehodnotiť, či tých ľudí, ktorí ťa podpichujú, chceš brať vážne, alebo je to len nutné zlo, pretože sa s nimi často stretávaš a musíš s nimi tráviť čas v škole/práci. Tiež by stálo za to sa zamyslieť nad tým, či sa nesprávaš príliš strojovo alebo nudne. Napr. jeden môj kolega je celkom v pohode týpek, ale je to taký nerďácky typ, s ktorým sa teda veľmi rád nebavím. Aj ja aj on väčšinou zostávame v práci ako poslední a keď sa pri mne zastaví a začne mi rozprávať svoje príhody o tom, aký na prd je .NET framework a v Pythone to ide spraviť oveľa jednoduchšie, tak viem, že je na čase sa zdvihnúť a ísť domov, aj keď mám ešte prácu na dokončenie, pretože on vôbec nechápe signály typu, že mu jasne dávam najavo, že ma to nezaujíma - dookola mu len pritakávam a nijako na to nereagujem, on si melie stále svoje a mlel by si ešte ďalšiu hodinu, keby som tam zostal sedieť. Takže nebuď takýto typ, inak ťa všetci budú považovať za suchára a nerda! :lol:
No jedná sa o známych, spolužiakov, známych-kamarátov aj kamarátov. No tak či sa správam strojovo alebo nudne, tak to fakt nemám šainu. Väčšinu ľudí čo si pamätám za celý život, ma popisovala ako skôr extroverta, zhovorčivého, prípadne i zábavného, určite si nemyslím že ma ľudia vidia ako nerda čo ich zahlcuje hovadinami, skôr mám dojem že sa dokážem s každým baviť o čomkoľvek. Nejaké kvázi-reálne výčitky čo som počul by mohli byť: si príliš slušný, príliš vychovaný, používaš málo vulgarizmov, príliš skromný, neochotný niekoho podraziť, doje***. Určite si myslím že nie som suchársky typ ale žiaľ je pravda, vždy som bol ten slušnejší, aspoň tak ma popisovali. Čo sa týka ostatných signálov, fakt neviem, neviem ako môžem niečo takéto vôbec zistiť, keď sa snažím reálne niekoho spýtať ako ma vidí, bojím sa aj toho že to využijú proti mne, keby som potom pátral. Ale fakt no rád by som vedel ako to zistiť. Dokonca aj psychológ mi povedal po 1 sedení, že som úplne v poriadku, a že z jeho strany nevidí dôvod, prečo by som ešte mal prísť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

No mne lezies na nervy uz tu a to ta ani osobne nepoznam. :lol: Tym ze neustale zakladas divne temy bez toho, aby si sa nejak obtazoval vysvetlit svoju motivaciu. Pripadam si potom tak, ako by si nas testoval a mal nieco za lubom. A uz dlhsie ta upodozrievam, ze to tu pekne trollujes alebo mas nejaku formu autizmu, kedze bud nie si schopni rozumiet vsetkym zlozkam ludskej komunikacie a je to pre teba matuce, alebo si tomu schopni porozumiet, ale nemas adaptilne strategie, ako sa vyrovnat s odmietnutim, ci beznou negativnou reakciou ineho cloveka a vsetko si strasne pripustas a analyzujes, aj ked ten druhy clovek po 5 minutach uz ani nevie, ze existujes a nieco ti povedal.
loveparademan napísal:Dokonca aj psychológ mi povedal po 1 sedení, že som úplne v poriadku, a že z jeho strany nevidí dôvod, prečo by som ešte mal prísť.
Cize ty si za nim prisiel dobrovolne a s nejakym konkretnym kontraktom (konkretnym problemom / tazkostami, ktore chces riesit a cielom, ktory by si chcel dosiahnut) a on ti na to povedal, ze si uplne v poriadku a uz za nim nemusis chodit? Noooo napadol by mi jeden dovod, preco tak psycholog reagoval, akurat neviem, ci ti to takto narovinu povedat. :mrgreen:
Pilifo napísal:keď sa pri mne zastaví a začne mi rozprávať svoje príhody o tom, aký na prd je .NET framework a v Pythone to ide spraviť oveľa jednoduchšie, tak viem, že je na čase sa zdvihnúť a ísť domov, aj keď mám ešte prácu na dokončenie, pretože on vôbec nechápe signály typu, že mu jasne dávam najavo, že ma to nezaujíma - dookola mu len pritakávam a nijako na to nereagujem, on si melie stále svoje a mlel by si ešte ďalšiu hodinu, keby som tam zostal sedieť.
Skus mu nabuduce skocit do reci a zacni ty viest monolog o niecom, co sa tebe stalo. Takyto ludia neznasaju, ked im zoberies slovo a zacnes hovorit o sebe. Nabuduce za tebou uz nedojde. Pozor, len sa netraf do temy, ktora ho zaujima. :lol: Potom je ucinnejsia ta tvoja strategia, len to zase pride za tebou aj nabuduce a zase budes musiet zdrhnut.
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

ephramko: mojou motiváciou je zistiť názory ľudí na danú tému ktorá ma zaujíma, alebo mám s tým nejaký problém, ale v skutočnosti by som sa hanbil klásť ľuďom otázky tohto typu, ešteže by si náhodou mysleli, že som na staré kolená dostal nejakú tú formu autizmu :lol:

"je to pre teba matuce, alebo si tomu schopni porozumiet, ale nemas adaptilne strategie, ako sa vyrovnat s odmietnutim, ci negativnou reakciou ineho cloveka a vsetko si strasne pripustas a analyzujes" - musím priznať, toto si ma vystihol teraz.

K tomu psychológovi: - prišiel som za ním s konkrétnym problémom, a povedal že sa to nedá riešiť, a aby som sa stým nezaoberal, odporučil šport, fyzickú námahu... No daj ten dôvod, nech je sranda, som zvedavý čoho sa od teba dočkám :D
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja teda nezvyknem súhlasiť s ephramkom, ale prvým odstavcom to vystihol. :)

Registrujem ťa tu už dlhšie, ale posledný týždeň dávaš také témy, že si hovorím že teba museli na základnej škole šikanovať...A vidím že si sa toho nezbavil doteraz...
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

Baldorex: na základe čoho si to usúdil?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ze zakladas temy o hovne
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

Pretože teba to nezaujíma, tak je to o hovne hej?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie, pretoze su o hovne
baldorex
Addict
Addict

loveparademan napísal:Baldorex: na základe čoho si to usúdil?
Veď som ti to napísal. Dávaš také témy a také zvláštne otázky, že si v duchu povieš, že toto normálny človek nedá, ten musí byť divný...A divné deti boli a sú v škole šikanované...
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Slashed »

baldorex napísal: Veď som ti to napísal. Dávaš také témy a také zvláštne otázky, že si v duchu povieš, že toto normálny človek nedá, ten musí byť divný...A divné deti boli a sú v škole šikanované...
Napísal si to ako keby to je ich vina... a toto je predsa fórum , je tu milión tém rôzneho typu , boli tu už aj horšie..
baldorex
Addict
Addict

Veď v poriadku, fórum. Ja som jeho témy ani nekomentoval, ani som sa do nich nezapojil. Len som mu napísal, aký pocit z neho mám, keďže sem dal túto tému - evidentne to je naživo ešte horšie....

A k tej šikane - opäť si si to zle vysvetlil. Opäť som iba opísal situáciu. Divné deti sú šikanované. To je realita. Píšem niekde hore že s tým súhlasím, alebo že si za to môžu samé, tak im treba? Kde to píšem? To že opíšem realitu, ešte neznamená že je to v poriadku.
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Slashed »

K tej druhej časti, ospravedlnujem sa, zle som to pochopil. Pochopil som to že to myslíš tak že šikanovanie detí s nich robí divných.
Napísať odpoveď