Kupujete slovenske vyrobky?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kupujete slovenske vyrobky?
Soviet myslim si, ze tie slovenske pretlaky su kvalitnejsie ako Heinz. Nechap ma zle, tiez si kupujem Heinz, ale ked som pozrel zlozenie, tak mi nebolo az tak do smiechu (samy cukor).
Heinz je drahý, zloženie žiadna sláva a chuť tiež.
Heinz nekupujem, je to kopec cukru,octu a iba malo paradajok. Najlepsie pretlaky maju taliani a aj medzi madarskymi som nasiel vcelku obstojne vyrobky. Ale vecsina vyrobkov tohto typu ktore sa predavaju u nas bezne v obchodoch je iba malo kvalitna. Mnoho ludi to riesi tak, ze chodia nakupovat hned za hranice do Rakuska a castokrat ich nakup vyjde lacnejsie ako tu.
-
Yos
Professional
Poznate nejakych nezavislych slovenskych potravinovych vyrobcov, ktori nezasobuju obchodne retazce, ale predavaju priamo od seba?
Ci skrz svoj maloobchod, alebo cez internet?
Ci skrz svoj maloobchod, alebo cez internet?
-
hojko
Site Admin
Yos: Napriklad tito: http://turcianskyolej.sk/produkt/kupit-konopny-olej/ Ale je mozne, ze za posledneho pol roka uz aj oni zacali niekde cez obchodne retazce predavat.
-
Yos
Professional
Dakujem Hojko. Preferoval by som najma potraviny - masite, mliecne, sirupy, oleje.
Ak nejake poznate, dajte mi vediet.
Ak nejake poznate, dajte mi vediet.
Tento vyrobva mlieka/mliecnych vyrobkov by mohlo byt to co hladas http://www.mliekaren-selce.sk/
Co viem tak dodavaju do malych predajni, resp. stankov na trhoviskach.
Co viem tak dodavaju do malych predajni, resp. stankov na trhoviskach.
v Kosiciach funguje "Poctivy farmar", su aj na facebooku a maju domace velmi dobre produkty od masitych, cez mliecne az po dzemy.
Avsak ! Bol som sa pozriet u nich v obchode a ukazovali mi (mrazene) kuracie prsia, ze su bez antibiotik, bio neviem co. Waw hovorim si super, konecne nieco nenadopovane a domace...a teraz cena...za kilo mrazenych kuracich prs 8,5€ ???? Akoze zblaznili sa ?
za kuracie ?
Sorry, ale domace, nedomace. Taka cena je z inej planety...
Avsak ! Bol som sa pozriet u nich v obchode a ukazovali mi (mrazene) kuracie prsia, ze su bez antibiotik, bio neviem co. Waw hovorim si super, konecne nieco nenadopovane a domace...a teraz cena...za kilo mrazenych kuracich prs 8,5€ ???? Akoze zblaznili sa ?
Sorry, ale domace, nedomace. Taka cena je z inej planety...
Z inej planety urcite nieje. Ale netvrdim ze to je lacne. Ludia si jednoducho zvykli na cenu z velkochovov kde kura ide po 3 tyzdnoch od vyliahnutia na porazku.
Ked chces ale kura vychovat poctivo tak to trva podstatne viac. O tom ale mestan nema bezne sajn.
Ked chces ale kura vychovat poctivo tak to trva podstatne viac. O tom ale mestan nema bezne sajn.
Presne tak. Ak necháš to kura normálne rásť a budeš ho normálne kŕmiť, bude ti to trvať raz toľko času a náklady budú tiež niekde inde.
Kvalita = viac poctivej roboty = vyššia cena
Kvalita = viac poctivej roboty = vyššia cena
-
xH4wK
A teraz by som rad videl nejaky dokaz o tom, ako nam tie lacne kurata skodia..
Ideme mimo tému...
"Známy je škandál na Morave, kde predávali poľské kuracie mäso, ktoré obsahovalo nepovolené polyfosfáty. V Poľsku zase nedávno prepukla aféra s biovajciami s vysokým obsahom dioxínov,“ hovorí Molnár.
Čerstvé kuracie mäso pritom žiadne prídavné látky neobsahuje. Molnár hovorí, že muselo ísť o takzvané krehčené mäso. Svalovina sa napustí vodou a prídavnými látkami a zmrazí sa. Má vyššiu hmotnosť a je lacnejšie.
Polyfosfáty pri dlhodobom používaní spôsobujú rednutie kostí, dioxíny zase znižujú plodnosť a celkovú imunitu. Na deti však majú ešte väčší vplyv."
https://www.aktuality.sk/clanok/332942/ ... ekvalitne/
Keď si chorý, daj si poľské kura namiesto antibiotík...
http://www.etrend.sk/ekonomika/polske-m ... prade.html
"Známy je škandál na Morave, kde predávali poľské kuracie mäso, ktoré obsahovalo nepovolené polyfosfáty. V Poľsku zase nedávno prepukla aféra s biovajciami s vysokým obsahom dioxínov,“ hovorí Molnár.
Čerstvé kuracie mäso pritom žiadne prídavné látky neobsahuje. Molnár hovorí, že muselo ísť o takzvané krehčené mäso. Svalovina sa napustí vodou a prídavnými látkami a zmrazí sa. Má vyššiu hmotnosť a je lacnejšie.
Polyfosfáty pri dlhodobom používaní spôsobujú rednutie kostí, dioxíny zase znižujú plodnosť a celkovú imunitu. Na deti však majú ešte väčší vplyv."
https://www.aktuality.sk/clanok/332942/ ... ekvalitne/
Keď si chorý, daj si poľské kura namiesto antibiotík...
http://www.etrend.sk/ekonomika/polske-m ... prade.html
Vyssia cena je samozrejme akceptovatelna
Ale takato je podla mna extremne premrstena. Ono treba sa opytat dalsiu otazku a to, ci ziaden Slovensky chovatel nepouziva napr. antibiotika. To ze je nieco zo Slovenska neznamena ze to musi byt kvalitne
EDIT: tymto samozrejme nenarazam na poctiveho farmara, aby ste si nemysleli, ze im robim zlu reklamu, to vobec nie. Ak su naozaj bez atb a ciste, tak klobuk dole
EDIT: tymto samozrejme nenarazam na poctiveho farmara, aby ste si nemysleli, ze im robim zlu reklamu, to vobec nie. Ak su naozaj bez atb a ciste, tak klobuk dole
Prosim ta a podla akej ceny to vlastne porovnavas? S polskymi prsiami za 3,7€ ? Lebo normalna slovenska kvalita (hyza) ide po 6,5€ ak sa nemylim.
no presne, porovnavam to s hyzou 
Čiže rozdiel v cene je 2€ a ty v príspevku hore div nechytíš hysterický záchvat že "zbláznili sa?"

-
mirak2
Hardcore addict
kupit raz za cas drahsie bio je ok, ale dlhodobo je to na "zblaznili sa?!"
Teraz si predstav, ze tvoja domacnost ma 4-5-6 clenov, este nejake zvierata k tomu a ty by si mal kupovat iba taketo bio domace mäsko. Podla mna nie je v realnych moznostiach, aby to rozpocet priemernej slovenskej rodiny utiahol. Aj v tych britskych relaciach je cena hlavny dovod, preco si ludia v supermarkete kupia radsej kura z intenzivneho chovu, ako to z volneho vybehu.
Vôbec nie je nutné mať každý deň mäso (a duplom nie každý deň to "chemické").
Ja by som potom mal radšej mäso raz do týždňa, ale kvalitné. Nedeľný obed by bol opäť "sviatok".
Ja by som potom mal radšej mäso raz do týždňa, ale kvalitné. Nedeľný obed by bol opäť "sviatok".
Ty aj citis rozdiel medzi dakym domacim kuratom, bio kuratom, kuratom z Hyzy alebo dakum z Tesca co doslo z Polska? Lebo ja rozdiel necitim, akurat citim to ako je dochutene, dosolene.