Prenos cisla z O2 (vyber operatora)
Re: Prenos cisla z O2 (vyber operatora)
Ti co ste prenasali cislo na funfon, ako dlho to trvalo? Mam zaujem preniest z o2 na funfon, no na nete citam reakcie ludi, ktori boli 8 dni bez signalu kym funfon preniesol cislo. Zatial mam v o2 pausal. dik 
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Trik ako dostat v 4ke balicky za "polovicu".
http://mobilmania.azet.sk/clanok/122909 ... lacny-trik
http://mobilmania.azet.sk/clanok/122909 ... lacny-trik
Chcem aj ja prejst z O2. Neviem asi 4ka alebo Telekom. Ako funguje 4ka mimo mesta? Internet hlavne lebo v O2 som mimo mesta bol v roamingu
.
Ak chceš mať 4G mimo mesta, choď skôr do Telekomu. O2 a 4ka majú približne rovnaké pokrytie 4G, prevažne mestá.. niekde je lepšie O2, niekde 4ka.. treba pokukať mapy pokrytia, kde sa prevažne zdržiavaš.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ja som prechádzal z O2 do funfónu a prenos prebehol bez problému. V orange mi povedali presne dátum kedy bude číslo prenesené a tak to aj bolo. Prechádzal som hlavne kvôli netu na polroka zadara a spojke.
4g mi netreb vsade ale hlavne aby som nebol v roamingu
Ak ti teda stačí 2G, potom máš jedno, či si v roamingu alebo nie, rýchlosť máš v podstate rovnakú.. problémy môžeš mať jedine v oblasti blízko hraníc, kde už môžeš na roaming chytať zahraničné siete..
Cize si mal stale aktivnu sim kartu o2, az do momentu prechodu na funfon?K-u-b-i-a-k napísal:Ja som prechádzal z O2 do funfónu a prenos prebehol bez problému. V orange mi povedali presne dátum kedy bude číslo prenesené a tak to aj bolo. Prechádzal som hlavne kvôli netu na polroka zadara a spojke.
Toho sa báť nemusíš, prechod býva bez problémov.
Ide o to, ze v O2 som mimo mesta nemal net a nedalo sa mi dovolat a obcas mi ratali volania z roamingu. Takze som dost doplacal. Ci sa toto nebude diat v 4ke.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Áno. "Vypnutie" simky prebehlo v noci. Ráno som vstal a simka O2 už bola bez signálu. Vložil som funfón kartu a fungoval ďalejmulatt napísal:
Cize si mal stale aktivnu sim kartu o2, az do momentu prechodu na funfon?Bojim sa aby mi o2 nedeaktivovalo kartu a ja budem 10dni bez signalu, kym neprebehne prenos.
nath4n.. O2 aj 4ka využívajú v mestách svoje siete a mimo mesto, kde už nemajú dosah ich vysielače, idú cez národný roaming, ktorý zabezpečuje Telekom. Ak ti účtovali peniaze za roamingové hovory, to si už musel byť pri hraniciach, kde si chytil zahraničného operátora. Tam by ti nepomohla 4ka, O2, Tesco a podľa všetkého ani Telekom. Ak chceš prestúpiť kvôli týmto problémom, rozmýšľaj skôr nad Orange/Funfon.. možno v tých miestach budú mať o niečo lepšie pokrytie. Kúp si lacnú simku na kredit (4ka, prima/funfón) a pobehaj tie oblasti..
Ak býva pri hraniciach, tak je rozumnejšie zrušiť automatickú voľbu operátora a nastaviť voľbu manuálnu.
Byvam v strede republiky.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tak o akom roamingu tocis? ked idem do pohranicnej oblasti kde viem, ze stracam signal nastavim si manualny vyber siete a vybavene. nasi napriklad byvaju na hraniciach a aj ked som tam tak mam narodny roaming telekomu v O2
V našom regióne má Orange najlepší signál, potom Telekom, potom O2 čo už občas skáče do roamingu v okolitých dedinách alebo v idúcom vlaku, a 4ka funguje kým som v meste, akonáhľe som vo vlaku alebo na dedine už nemá signál. Ale ja som prešiel na funfón z O2 a všetko bolo v pohode. Ale neskôr som sa aj vrátil lebo tento nový paušál za 20€ nekonečné volania majú dobrý, a ešte som fasol bonus tak 5€ dole takže za 15€ volám koľko chcem do celej EU, esemeskujem koľko chcem do celej EU a internet moc nepoužívam ale tuším po prečerpaní dát len spomalia a na fórumy, pokec, facebook, pozerať cestovný poriadok a také to úplne stačí... Takže vlastne za 15€ viem robiť všetkoé odvtedy nepotrebujem ani viber, skype, whatsap a podobné lebo nemá zmysel.
Aj ja oživím starú tému lebo tie prenosy čísiel sú stále aktuálne a ja som sa k vám na fórum a do tejto témy doslovne dogooglil. Takže hľadal som info o prenose čísla z O2 na Tesco mobile. Asi na troch stránkach som sa dočítal že ľuďom tvrdili že to je technicky nemožné lebo že obaja operátori majú tú istú sieť. Ďalší oponovali ževraj sa to dá. Ale veď aj Funfón a Orange sú jedna sieť či Juro a Telekom tiež a nemyslím si že majú problém prenášať medzi sebou čísla. Tak ako to vlastne je?
Neriešim prenosy všeobecne nepýtam sa na ceny a výhody, to mám pozreté len skôr než sa do toho pustím, si chcem overiť či je to pravda. Či s tým má niekto skúsenosť že prenos O2->Tesco.
Neriešim prenosy všeobecne nepýtam sa na ceny a výhody, to mám pozreté len skôr než sa do toho pustím, si chcem overiť či je to pravda. Či s tým má niekto skúsenosť že prenos O2->Tesco.
Ak by to bolo technicky nemožné, prečo by Tesco Mobile uvádzal, že sa to dá?
https://tescomobile.sk/aktivacia-a-prenos-cisla-kredit/
https://tescomobile.sk/aktivacia-a-prenos-cisla-kredit/
práveže ak prenášaš z Tesca do O2 alebo naopak, tak je to do 24h
-
K-u-b-i-a-k
Addict
presne tak, prenos v rámci siete budeš mať skoro hneď.