ako definujes rasistu a ako nerasistu?Retne napísal:Ak sa to tyka tejto problematiky, tak osobne nepoznam ine rozdelenie ako byt a nebyt rasistom...
Prezidentské voľby 2016 v USA
Re: Prezidentské voľby 2016 v USA
Empiko velmi dobru otazku si si polozil. S dnesnym rasizmom v spolocnosti, ano, je velmi pravdepodobne, ze dane utoky budu pokracovat.
Ako to chces teraz ale riesit? Napriklad v takom Francuzsku kde je pomaly 10% moslimska komunita.
-Poslat ich domov? Ludi co tam ziju s aj rodinami vyse 50 rokov?
-Zakazes im nabozenstvo?
Alebo jednoducho (pre mna), budes diskriminovat a odcudzovat vsetky rasisticke utoky na dane mensiny, danym mladym ukazes, ze su v spolocnosti rovnocenni, cize ich ani nepadne sa radikalizovat, nebodaj niekde strielat...
Ktora z tychto dovch moznosti je podla teba spravna, alebo ak vies o nejakej inej, sem s nou, rad si ju vypocujem.
Ako to chces teraz ale riesit? Napriklad v takom Francuzsku kde je pomaly 10% moslimska komunita.
-Zakazes im nabozenstvo?
Alebo jednoducho (pre mna), budes diskriminovat a odcudzovat vsetky rasisticke utoky na dane mensiny, danym mladym ukazes, ze su v spolocnosti rovnocenni, cize ich ani nepadne sa radikalizovat, nebodaj niekde strielat...
Ktora z tychto dovch moznosti je podla teba spravna, alebo ak vies o nejakej inej, sem s nou, rad si ju vypocujem.
Samozrejme, typické. Napozývať si problémy to hej ale na riešenia tých problémov to už začnú rozkladať s rukami, že nič sa nedá robiť. Takže zase len patríš k tým tupým ovciam s nevyvinutým zdravým úsudkom a pokrytectvom.Retne napísal:Ako to chces teraz ale riesit? Napriklad v takom Francuzsku kde je pomaly 10% moslimska komunita.
-Zakazes im nabozenstvo?
varianta c)Retne napísal:Ktora z tychto dovch moznosti je podla teba spravna, alebo ak vies o nejakej inej, sem s nou, rad si ju vypocujem.
nedovolit novych imigrantov a vsetky peniaze alokovane pre novych imigrantov pouzit pre integraciu existujuci neintegrovanych ludi
Je ocividne, ze vies malo o historii moslimoch vo Francuzsku. Radim, dostudovat, alebo ziaden zem aj vlek, hlavnespravny, alebo slobodny vysielac... Chod do kniznice! (hadam tam este nedosla alternativna realita...)rebuss napísal:Samozrejme, typické. Napozývať si problémy to hej ale na riešenia tých problémov to už začnú rozkladať s rukami, že nič sa nedá robiť. Takže zase len patríš k tým tupým ovciam s nevyvinutým zdravým úsudkom a pokrytectvom.
A tak isto, ja som navrhol moznost ako to riesit, cize neviem o akom rozkladani ruk rozpravas...
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2017, 13:54)
Peniaze nie su zdaleka taky problem ako vacsine vysvetlit, ze jedine mozna cesta je integracia. Ale som rad beardie, ze aspon v tomto sa tvoje chapenie posuva dopredu a vidis, ze ludi treba integrovatbeardie napísal:varianta c)
nedovolit novych imigrantov a vsetky peniaze alokovane pre novych imigrantov pouzit pre integraciu existujuci neintegrovanych ludi
Skvele riesenie Retne, cize tvoj pohlad na vec je ze sem budeme dalej pozyvat migrantov, aj ked sa nebudu integrovat. Tvoj plan je ale, ze ocakavas ze najblizsie roky vsetkych Europanov osvieti bozie vnuknutie - prestanu byt rasisti. A vsetci imigranti sa nasledne dokonale integruju. Nakoniec cela Europa unisono zaspieva Give peace a chance a potom uz len titulky.
Obavam sa vsak ze realita s tym integrovanim bude trochu ina.
K tvojej otazke, podla mna je nezodpovedne prijimat take mnozstva utecencov, ked nase skusenosti (mame ich uz desatrocia) ukazuju, ze ich integracia je problemova. Tuto problemovost dokazuju rozlicne ankety, ktore nam hovoria kolko percent moslimov v Europe ma velmi neeuropske nazory (saria, ludske prava, terorizmus, etc) ci sa sami nepovazuju za Europanov (viac ako Europania sa identifikuju ako moslimovia) a teda ich mozno povazovat za neintegrovanych. Dalsim faktorom, ktory napoveda ako dobre su tu integrovany, je aj to, ze ked vznikol na blizkom vychode stredoveky obludny kalifat, z Europy sa tam vybrali tisicky ludi polozit zan svoj zivot. Myslim ze je uplne rozumne predpokladat, ze okrem tychto fanatikov tu su aj desattisice dalsich, ktori s Islamskym statom sympatizuju.
Neviem preco je vobec take cudne, ze napr. na Slovensku ludia nechcu taketo problemy riesit. Vidime ze vyspele omnoho bohatsie a myslenim progresivnejsie staty maju problem tychto utecencov integrovat. Preto sa vobec necudujem ze ludia na Slovensku taketo experimenty skusat nechcu. Mame tu tusim demokraciu a v konecnom dosledku by taketo rozhodnutie malo spocivat na ludoch. Myslim ze prieskumy verejnej mienky davaju jasne najavo, co si Slovaci o tejto problematike myslia a je to pravo Slovakov sa takto rozhodnut.
Obavam sa vsak ze realita s tym integrovanim bude trochu ina.
K tvojej otazke, podla mna je nezodpovedne prijimat take mnozstva utecencov, ked nase skusenosti (mame ich uz desatrocia) ukazuju, ze ich integracia je problemova. Tuto problemovost dokazuju rozlicne ankety, ktore nam hovoria kolko percent moslimov v Europe ma velmi neeuropske nazory (saria, ludske prava, terorizmus, etc) ci sa sami nepovazuju za Europanov (viac ako Europania sa identifikuju ako moslimovia) a teda ich mozno povazovat za neintegrovanych. Dalsim faktorom, ktory napoveda ako dobre su tu integrovany, je aj to, ze ked vznikol na blizkom vychode stredoveky obludny kalifat, z Europy sa tam vybrali tisicky ludi polozit zan svoj zivot. Myslim ze je uplne rozumne predpokladat, ze okrem tychto fanatikov tu su aj desattisice dalsich, ktori s Islamskym statom sympatizuju.
Neviem preco je vobec take cudne, ze napr. na Slovensku ludia nechcu taketo problemy riesit. Vidime ze vyspele omnoho bohatsie a myslenim progresivnejsie staty maju problem tychto utecencov integrovat. Preto sa vobec necudujem ze ludia na Slovensku taketo experimenty skusat nechcu. Mame tu tusim demokraciu a v konecnom dosledku by taketo rozhodnutie malo spocivat na ludoch. Myslim ze prieskumy verejnej mienky davaju jasne najavo, co si Slovaci o tejto problematike myslia a je to pravo Slovakov sa takto rozhodnut.
Empiko reaguj prosim ta na to na com som sa ta pytal... dal som jasnu otazku... ta nesmerovala na aktualnu vlnu migrantov ale na tych ktori tu uz v europe ziju desatrocia...
Lebo v drvivej vacsine sa nam odpaluju a strielaju ti, ktori sa tu s nami narodili...
Prva alebo druha moznost, prosim...
Lebo v drvivej vacsine sa nam odpaluju a strielaju ti, ktori sa tu s nami narodili...
https://en.wikipedia.org/wiki/False_dilemmaRetne napísal:Empiko reaguj prosim ta na to na com som sa ta pytal... dal som jasnu otazku... ta nesmerovala na aktualnu vlnu migrantov ale na tych ktori tu uz v europe ziju desatrocia...
Chapem, tazka otazka... nie si sam 
Vobec to nie je tazka otazka, je to argumentacny klam - preto je takym otazkam venovana cela stranka wikipedie. Skoda ze na Slovensku sa na skolach taketo veci neucia, podla je velmi dolezite rozmyslat nad logicky nespravnymi argumentami. Ak sa k tej otazke mam vyjadrit, tak prvu moznost nechcem, ja nie som xenofob, dokonca sa pomerne podrobne venujem blizkemu vychodu. V podstate by som si vybral druhu moznost, ale nemyslim si ze je to realna moznost a tiez si nemyslim ze by to nieco vyriesilo. Napokon este poznamenam, ze ja to nastastie riesit nemusim, lebo uz len to ze sa na to treba takto pytat zrejme hovori o tom, ze je to velky a zapeklity problem. Necham Francuzov nech sa vysporiadaju so svojimi rozhodnutiami z minulosti sami.
Je logické, že nemôžeme prijať teraz celý svet do Európy. Ale miesto stavania plotov by sa mali hľadať také riešenia, ktoré riešia príčiny a nie následky. A potom samozrejme platí to, čo písal retne:
Ale ak budú ľudia stále rozdúchavať nízke pudy a nenávisť, hoci aj nechcene a "sofistikovano," čím zapríčinia, že k moci sa dostanú rôzni Trumpovia, tak to je proste v riti. Je to najhoršia možnosť.Alebo jednoducho (pre mna), budes diskriminovat a odcudzovat vsetky rasisticke utoky na dane mensiny, danym mladym ukazes, ze su v spolocnosti rovnocenni, cize ich ani nepadne sa radikalizovat, nebodaj niekde strielat...
Trump je tiez len dosledok, pricina je celkom jasna
Neviem ako si to myslel, ale tam to je aj o iných veciach. Samozrejme, nahrabal si hlasy na istých témach (hoci lživými argumentmi), ale dosť spravila aj jeho protikandidátka. Už boli viaceré analýzy o tom, že Sanders by ho asi porazil.
nie, ze ludi treba integrovat, ale iba tychto konkretnych ludi treba integrovat, to je velky rozdiel!Retne napísal:Peniaze nie su zdaleka taky problem ako vacsine vysvetlit, ze jedine mozna cesta je integracia. Ale som rad beardie, ze aspon v tomto sa tvoje chapenie posuva dopredu a vidis, ze ludi treba integrovat
ja som bol niekedy proti?
specificky v takomto pripade neexistuje ina moznost, ty sa snazis nanutit dalsich bez rozmyslu, co je nepriatelne
stat si ma vyberat iba ludi, ktorych konkretne potrebuje, potom mozu prist aj novi, ale samozrejme prevereni, ochotni sa prisposobit, co je samozrejme mozne stimulovat docasnym pracovnym povolenim a po jeho uspesnom/neuspesnom skonceni predlzit alebo podakovat a nechat odist
ak si nahodou zabudol:
beardie napísal:ako definujes rasistu a ako nerasistu?
K útokom sa prihlásil ISIS ktorý najviac pôsobí v Sýrii a Iraku, z Trumpovej strany išlo čisto o pragmatické rozhodnutie.xH4wK napísal:Budem argumentovat tvojim sposobom... vacsina tych teroristov bola v danych krajinach ovela dlhsie ako existuje imigracna kriza.
Z krajin ktore trump blokoval ziaden z nich nepochadzal
Krajiny z ktorych teroristi pochadzali blokovane neboli..
Tak aby sa tam ďalší utočníci nenarodili.Retne napísal:Nechapem ako maju zabranit zatvorene hranice teroristickym utokom ktore boli spachane obcanmi samotnych krajin...
Západ po konci druhej svetovej vojny spravil chybu, že si do svojích štátov navážali neeurópske populácie, ty tú chybu chceš opakovať.
Ničím nepodložené dohady.Kolko pripadov, kde utocnik je narodeny v danej krajine, ti treba, aby si pochopil, ze to je zvacsa sposobene tym, ze dany clovek, cely zivot zazival rasizmus, opovrhovanie majoritnou castou populacie?
nicim nepodlozene dohady.kali520 napísal:Tak aby sa tam ďalší utočníci nenarodili.
Západ po konci druhej svetovej vojny spravil chybu, že si do svojích štátov navážali neeurópske populácie, ty tú chybu chceš opakovať.
tie specificke stvrte (kedze vyraz no-go zony tu narazil), v ktorych existuje kriminalita, nie su dostatocnym dokazom?
Fascinujú ma tie pojmy ako "navozili" a pod. To je naozaj fascinujúce, ako podaktorí ľudia uvažujú. Stále nedokážu pochopiť, že tu existuje jav ako migrácia, ktorá prebieha s x dôvodov. A keď tomu človek nechápe, tak bľaboce o "navážaní," ešte vyšší level je "riadená invázia" a pod.
Mňa tiež fascinuje, ze niektorí ľudia nevedia pochopiť, že je možné jej aktívne brániť 
Ťažko sa brániť voči niečomu, čo neexistuje.