Prezidentské voľby 2016 v USA
Re: Prezidentské voľby 2016 v USA
Ved Retne nám dokázal, že vozenie od brehov existuje
Čiže to je "navážanie" alebo riadená "invázia?"
A ja som narážal na tento nacistov blábol:
A ja som narážal na tento nacistov blábol:
Určite mal na mysli napr. také Francúzsko, pritom úplne ignoruje, o aký štát ide, s akou históriou atď. Čiže nešlo o žiadne "navážanie," ale o geopolitickú realitu v súčinnosti s prirodzeným javom, ktorý nazývame migrácia.Západ po konci druhej svetovej vojny spravil chybu, že si do svojích štátov navážali neeurópske populácie, ty tú chybu chceš opakovať.
Štát ktorý ma riadne zabezpečené hranice cez ktoré nevpusti cudzincov sa žiadnej "prirodzenej" migrácii nemusí obávať.
Daj nejaký príklad. Mne napadla Severná Kórea. Teba?
uz vedia, ze spravili chybu (co samozrejme nepriznaju, lebo by to bolo rasisticke...), ale mozno by bolo vhodne prehodnotit aktualny stavhughito napísal:Určite mal na mysli napr. také Francúzsko, pritom úplne ignoruje, o aký štát ide, s akou históriou atď. Čiže nešlo o žiadne "navážanie," ale o geopolitickú realitu v súčinnosti s prirodzeným javom, ktorý nazývame migrácia.
no a k tej hranici, v podstate kazdy stat by si mal chranit svoju hranicu, nesuhlasis?
odpoved tam, kde ma byt: post2260869.html#p2260869
chodte si riesit neexistujucu migrantsku riadenu invaziu riesit do temy o migracii, nam sem na slovensko nikto nechce, ale polovica "hrdych" slovakov sa boji viac bezny nemec. (bol som v berline, mal som moznost sa rozpravat s mnozstvom domacich a nikto z nich nezil v strachu zamknuty doma)
Dáva to zmysel. Slovák sa bojí, lebo reálne s tým javom od styku neprichádza. Vola sa to xenofóbia.
Ja nemam problem o sebe povedat, ze ked som pred 9 rokmi odchadzal zo Slovenska, mal som rasisticke a xenofobne nazory. Jednoducho sme formovani spolocnostou v ktorej zijeme... Ak by sa ma vtedy niekto spytal, ze ako by som napriklad chcel riesit romsku otazku tak, by som mu najskor asi povedal, ze oni su ini a s nimi sa jednoducho neda...hughito napísal:Dáva to zmysel. Slovák sa bojí, lebo reálne s tým javom od styku neprichádza. Vola sa to xenofóbia.
Viem, ze na fore okrem mna su este min. dvaja ludia (jackb a seth82), ktori dlhorocne ziju za hranicami a zastavaju podobne nazory voci inym rasam, nabozenstvam, narodnostiam ako ja... A nie su to ludia co by robili len niekde na stavbe, v sklade, alebo v hotelierstve v sudtirole, su to ludia co okrem ineho aj studovali na Univerzitach v danych krajinach, cize mali moznost spoznat cele sprektrum spolocnosti.
Pre mna je nepochopitelne, preco si tu ludia od nas nieco nechcu dozvediet a za nase ine nazory nas nazyvaju trapnou prezyvkou slnieckari... Viem, ze na internete sa dnes uz mozeme dozvediet vsetko, no ja nedam dopustit na osobne vypovede jedincov...
na to ti poviem asi tolko, ze som cital o jednej bielej profesorke z Ivy League, ktora nechce mat deti, lebo by tym podporila white privilege, tiez vzdelana zena, len jej v istej oblasti trochu drblo 
nazor jednotlivca je velmi skresleny jeho vnimanim a zazitkami a nemusi odrazat realne statisticke udaje
nazor jednotlivca je velmi skresleny jeho vnimanim a zazitkami a nemusi odrazat realne statisticke udaje
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak tak, individuálna optika a sústavne zdôrazňovanie čo dotyčný zažil a videl a prehnané sebavedomie znižujú výpovednú hodnotu, ktorá nemusí odpovedať realite, ktorá by bola aplikovateľná na každého.
inac s tymto suhlasim, dokonca si myslim, ze ten zivot okolo univerzity a dobre platenych profesii ten pohlad deformuje. pretoze je jasne, ze to prostredie je liberalnejsie+ vdaka vzdelaniu a vacsiemu rozhladu tam asi bude iba pramalo ludi so spiatocnickym myslenim. a prave ti stavbari a casnici, ktorych spominas su sucastou robotnickej triedy a vdaka tomu na to maju nadhlad z uplne ineho uhla.
-
javatar
Hardcore addict
Ja si zase myslim, ze v bubline ziju jedny aj druhi. Mne je jasne, ze ja ked prichadzam v praci do kontaktu s ludmi inych ras tak su to vzdelani a schopni ludia (inak by sa tam nedostali) a vdaka tomu nehodnotim cloveka podla rasy ale spravania. Ked som zil v homogennej spolocnosti tak mi tiez neprisiel kazdy rovnaky napriek tomu, ze vsetci boli biely.
A ked vidim, ze vacsina ludi tu fakt neriesi veci ako rasu ci nabozenstvo a napriek tomu stale nie su stale vysmiaty slnieckari a nemaju problem odsudzovat ciny ludi.
Vlastne celkom rovnaky pristup ako ked som zil v takmer cisto bielej spolocnosti...
A ked vidim, ze vacsina ludi tu fakt neriesi veci ako rasu ci nabozenstvo a napriek tomu stale nie su stale vysmiaty slnieckari a nemaju problem odsudzovat ciny ludi.
Vlastne celkom rovnaky pristup ako ked som zil v takmer cisto bielej spolocnosti...
Oliverovu show moc nemusim dlho, ale toto je riadny joke. Este horsie ako som si myslel, oni si za prezidenta zvolili fake news.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
Roses are redPascalwb napísal:Este horsie ako som si myslel, oni si za prezidenta zvolili fake news.
Winter is grey..
A map of nations when asked the question "Which country is the largest threat to world peace?"
Source: WIN/Gallup International
__
Tak ako teda?
Source: WIN/Gallup International
__
Tak ako teda?
Ukrajinci uz asi zmenili nazor
Zaujímala by ma metodológia výskumu, neviem, či je to úplne hodnoverné.
edit: Vraj rok 2013. To by mohlo vysvetľovať napr. tú Ukrajinu.
edit: Vraj rok 2013. To by mohlo vysvetľovať napr. tú Ukrajinu.
ak niekto nezachytil, tak trump si pred par dnami v svojom prihovore vymyslel nejaky utok vo svedsku. Svedsko o nicom nevedelo, tak ziadalo vysvetlenie.
No a ako inak to mohlo dopadnut, ze?
No a ako inak to mohlo dopadnut, ze?
http://www.independent.co.uk/news/world ... 89031.htmlDonald Trump admits his 'Sweden attack' comments were based on debunked Fox News report